הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן ממליצה לכם על צריכת קינואה ומספרת לכם למה היא כל כך טובה לבריאות ובלי מתכון היא לא תשאיר אתכם -ארוחת צהריים תוך דקות שתעשה לכם טוב בבטן, טעים בפה ובריא לגוף.

25/01/2016

את הקינואה אנחנו כבר מכירים כמה שנים טובות, הוא היה סופר טרנדי לפני כמה שנים ובכל מסעדה שמשיבה את עצמה כמעודכנת הוא עמד לאחר כבוד בראש המנות המיוחדות.

בעולם בו כל יום אנחנו מגלים תוצרות חדשות ו”סופר פודים” ש’אי אפשר לפספס’ אנחנו לעיתים שוכחים את מה שחשוב באמת – עד כמה כל הפרודוקטים האלה גם טוביפ לבריאותנו ולכן הם התפרסמו כל כך בשעתו.

מי זו הקינואה ולמה היא כל כך איכותית ומומלצת עבורינו?

  • הקינואה עשירה מאוד בחומצות אמינו החיוניות ובעלת איכות חלבון גבוהה במיוחד.
  • הקינואה אינה מכילה גלוטן ולכן היא תחליף דגן טוב ואיכותי לחולי צליאק.
  • הקינואה עשירה בברזל, מגנזיום וזרחן(!)
  • הקינואה עשירה בסיבית תזונתיים אשר משפרת את תהליך העיכול, מסייעת בהורדת רמת הגלוקוז בדם ושימו לב – לסיבים אין ערך קלורי ולכן הם מצויינים לשמירה על משקל בתפריט דל שומן ומייצרים “נפח” בקיבה אשר מקטין משמעותית את הצורך שלנו באכילה.

 

ועכשיו אחרי שסקרתי והסברתי, תקבלו יופי של מתכון שניתן להכין כמעט ובכל מקום – כמה דקות ויש לכם ארוחת צהריים מלאה בסיבים תזונתיים, בברזל ובמה לא?

סלט קינואה עם ירקות טריים

(סלט המותאם לזוג, אתם מוזמנים להכפיל ולשלש כמויות כאוות נפשכם, שימו לב – הכי חשוב לאכול אותו טרי כמה שיותר)

כוס קינואה מבושלת בשפע מים רותחים וחצי כפית מלח (כמו פסטה) – בישול כ-10-12 דקות (עד שהקינואה מתחילה להפתח).

סננו אותה וצננו בקערה כמה דקות.

סלק בינוני מגורר גס על פומפייה

זוקיני/קישוא  בינוני מגורר גס (אם יש לכם זמן, אני מציעה לכם לגרר, להוסיף רבע כפית מלח ולהעמיד על מסננת, הקישואים מלאים במים ואנחנו רוצים לייבש אותם בכדי שהסלט לא יהיה מלא במים)

גזר מגורר גס על פומפייה

אם אתם אוהבים תגררו רבע בצל סגול או הוסיפו רצועות של בצל ירוק טרי או עירית קצוצה.

למעוניינים – הוסיפו פטרוזיליה/כוסברה או כל ירוקת אחרת החביבה עליכם (אצלי לא אוהבים ולכן זה ירד מהפרק…)

לרוטב – מיץ מלימון נהדר ועסיסי, מעט מלח, פלפל לבן וחצי כפית שמן זית.

הוסיפו את כל החומרים, ערבבו היטב ותקבלו ארוחת צהריים משביעה, בריאה מאוד ומלאה.

 

שמרו על בריאותכם, זה קל

והכניסו בכל פעם עוד מוצר בריאותי חדש לתפריט שלכם

ותראו שתרגישו מצויין ותזכו לטעמים חדשים!

צהריים של בריאות סלט קינואה בריאותי עדי קאופמן בלבוסטע לייף סטייל

 

שלכם,

עדי קאופמן – הבלבוסטע במטבח

מכירים את דף הפייסבוק שלי פיטפוטים על אוכל? שם אני לא מפסיקה לתת טיפים, מתכונים ושאר ירקות – הכנסו ותעקבו.

ואת הבלבוסטע? היא עושה אופנה, בריאות, טיפוח, צרכנות ומה לא? כנסו והכירו אותה!

 

ועד לפעם

 

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה