הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן בלוגרית אוכל ולייף סטייל מובילה בת ה-35, דור שלישי לשושלת אריסטוקרטית של הבישול ההונגרי. מבשלת ומפטפטת על אוכל ועל החיים

עדכונים:

פוסטים: 81

עוקבים: 90

החל מדצמבר 2012

נועה פרומן הזמינה ועדי קאופמן התייצבה בשמחה לסדנת בישול אסייאתי בריא, ואיך היה אתם שואלים? כנסו ותקבלו תשובה וגם טיפים וגם מתכון שווה במיוחד!

11/01/2016

את נועה פרומן הכרתי ברשת, כמו את רוב האנשים החדשים שהכרתי בשנים האחרונות. כשהיא הזמינה אותי לסדנת בישול בריא שהיא עורכת במושב חוגלה לא שאלתי שאלות ואמרתי – אני באה! וכמובן שלקחתי עימי את אמא שלי, שאוהבת גם בריאות וגם בישול.

הגענו בבוקר קר וגשום של יום שישי למושב חוגלה בעמק חפר, ערוגות ירקרקות ומריחות נפלא, הגענו אל הבקתה היפה והכפרית שבסוף הערוגה, שם חיכתה לנו נועה עם תה עשבים נהדר, פירות יבשים ואגוזים מסוגים שונים, ירקות חתוכים ומזמינים ומטבל אלוהי שאני חייבת לזכור ולבקש  את המתכון שלו.

סדנת בישול של נועה פורמן עדי קאופמן בלבוסטע לייף סטייל

 

סדנת בישול בריא נועה פורמן עדי קאופמן

התחממנו בבקתת העץ היפה והתיישבנו להיכרות ראשונית, היו שם אנשים מכל קשת הגילאים והאווירה הייתה חמה וחייכנית במיוחד, נועה סיפרה לנו על עצמה ועל הבישול הבריא, נתנה לנו סקירה מקצועית ומלאת עניין בנושא בישול בריא וקיבלנו טונות של טיפים מעולים, היא הכינה לנו שייק ירוק נהדר, התחלקנו לזוגות וקיבלנו את משימות הבישול שלנו.

סדנת בישול בריא נועה פורמן עדי קאופמן בלבוסטע

סדנת בישול בריא נועה פורמן עדי קאופמן בלבוסטע

במהלך משימות הבישול שלנו נועה הייתה חלק פעיל ואנרגטי, היה תענוג לבשל יחד עם אשת מקצוע שמנחה, עוזרת, משחררת טיפים פה ושם ומציגה זוית אחרת לבישול, הנה כך אני, בת של בשלנית, נכדה של בשלנית (וגם נינה, אבל בואו לא נפתח עץ שורשים) לא ידעתי שאפשר להכין אורז מצויין (!) ו”אחד אחד” בדרך פשוטה – בבישול כמו פסטה ורק אח”כ לצרף מעט שמן ואת כל התוספות… זו דוגמא אחת מבין רבות שקיבלתי בסדנה, טיפים קטנים שעושים שינוי מחשבתי חד.

טיפ נוסף שקיבלתי הוא לוותר על כל השמנים שאינם שמן זית או שמן קוקוס, כי הם לא שמנים ולא ראויים בריאותית. וכך עשיתי. דברים קטנים שעושים מהפך גדול.

סדנת בישול בריא נועה פורמן עדי קאופמן בלבוסטע

נועה פורמן סדנת בישול בריא עדי קאופמן בלבוסטע

אמא ואני הכנו יחד דאל הודי והיה ממש מיוחד, בעיקר כשהחלטתי (כי היא לא התלהבה בהתחלה) ללכת על כיוון שונה לחלוטין מהמטבח שלנו, כשטעמנו אמא שאלה – “עדי, איפה קונים קארי?” אז ידעתי שנועה שיחקה אותה, לתת להונגרייה הזו מטלה הודית זו הייתה באמת הצלחה מסחררת.

מה שאומר, שכשמגיעה אשת מקצוע כל כך מיומנת וכל כך אמינה – אנחנו פותחים גם את המחסומים הכי קשים שלנו ומתמסרים, ולנועה יש את זה ובגדול!

תראו כמה אמא שלי מרוצה!!

נועה פורמן סדנת בישול עדי קאופמן בלבוסטע

 

נועה פורמן סדנת בישול בריא עדי קאופמן בלבוסטע

 

ובחרתי דווקא להעלות את המתכון שהכי אהבתי, הוא גם קל להכנה וגם טעים מאוד וטבעוני לחלוטין!

טופו אפוי בתנור ברוטב חלב קוקוס וקארי

3 חבילות טופו
3 כפות סויה אורגני
כף חומץ אורז
1/3 כוס תערובת שומשום לבן ושחור
לרוטב קוקוס וקארי
1 חבילה של חלב קוקוס (רצוי 17 אחוז שומן)
1-2 כפיות אבקת קארי
כפית זרעי כוסברה
1 שן שום
1 פלפל אדום חריף
מלח ופלפל
כוסברה
אופן הכנה: חותכים את קוביות הטופו למקלות בעובי של סנטימטר)נזהרים שלא יתפורר) ומשרים עם רוטב הסויה וחומץ אורז כרבע שעה.( מומלץ)
מצפים את פרוסות הטופו בתערובת השומשום. מסדרים את הטופו בתבנית אפייה ואופיים כ- 20 דקות. בחום של 180 מעלות כעבור עשר דקות הופכים את הטופו.

בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן מקפיצים את השום עם הפלפל החריף וזרעי הכוסברה.

מוסיפים את החלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. כשרותח מוסיפים את הקארי, המלח והפלפל מערבבים עד שהרוטב מתחיל להצטמצם.

ככה הטופו האפוי נראה בזמן ההכנה:

נועה פורמן סדנת בישול בריא עדי קאופמן בלבוסטע

נועה פורמן סדנת בישול בריא טופו אפוי עדי קאופמן בלבוסטע

 

ובכל זאת, לא כל יום אני כותבת על חוויה עם אמא, אז תודה למאמא בלבוסטע הלא היא עידית קאופמן הבשלנית האלופה שנאותה להתלוות אלי לבוקר של כייף

עדי ועידית קאופמן בלבוסטע לייף סטייל

 

אז מי היא נועה פרומן?

נועה פרומן היא נטורופתית מדופלמת ושפית בתחום הבישול הבריא, ב”שף האורגני” היא משמשת כשפית הבית ולאחרונה החלה ביוזמה חדשה ומבורכת ושמה “משפחה מבשלת בריאות” שכבר זכה להדים רבים ולהתעניינות גדולה כאשר משפחת צפיר (מכיל, יואב והילדים) הזמינה אותה לסדרת המפגשים, נועה כאשת מקצוע הן מהתחום הבריאותי והן מהתחום הקולינרי מלווה אתכם בהפיכת המטבח הביתי לבריא יותר וגם טעים יותר ובעיקר מותאם לצרכים הייחודיים שלכם.

תוכלו לקבל עוד פרטים על הסדנאות השונות כאן בדף המידע שלה, ובאתר שלה הבלבוסטע’ס ממליצות בחום!

נועה פורמן משפחה מבשלת בריאות

 

ועד לפעם הבאה, תבשלו בריא וטעים!

שלכם, 

עדי קאופמן – הבלבוסטע במטבח 

מכירים את דף הפייסבוק שלי פיטפוטים על אוכל? עוד לא ? כנסו לכאן 

ואת הבלבוסטע? שאוהבת לאפות, לבשל, לתת טיפים, אופנה, טיפוח וצרכנות? כנסו מייד לדף שלה ותתעדכנו! 

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה