הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 94

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן בחלק השני בסדרה “מועדון ארוחת הבוקר של עדי” מכינה ארוחת בוקר בריאה, מזינה ומשביעה בכמה דקות. והטיפים – בפנים!

10/01/2016

מועדון ארוחת הבוקר של עדי קאופמן בלבוסטע במטבח

ארוחת בוקר… נשמע כמו התחלה טובה של חופשה מרעננת בבית מלון מפואר מינימום חמישה כוכבים. כזה שמתעוררים בו בשקט ובשלווה ויורדים אל חדר האוכל אחרי שינה נפלאה, עמוקה ובעיקר רגועה.

ארוחת בוקר לא חייבת להיות טקס ארוך מידי בבקרים, למרות שכולנו היינו שמחים לשבת בניחותה וברוגע וללגום לאט את הקפה מבלי להביט בשעון ופשוט להתענג.

ארוחת בוקר נפלאה שאני נוטה להכין לעצמי ולזוגי שיחיה – גימל, היא ארוחת בוקר שאפשר אפילו לכנותה – “מלאה” ממש ובכמה דקות בודדות של הכנה.

מה היא מכילה? הרבה, ובדיוק את מה שאנחנו צריכים בכדי להיות עירניים על הבוקר ולא לצאת בקיבה ריקה מידי אל הפקק הממתין לכם בדרך לעבודה.

חשוב לי לציין גם כאן, איני רופאה או תזונאית, מה שמתאים לי, לא בהכרח יתאים לאנשים הסובלים ממחלות כרוניות שונות ומגוונות, ואני לא מתיימרת לנסות להחליף את אנשי המקצוע! 

הרבה הגיבו לי על הכתבה הראשונה בסדרה שהיא אינה מספקת לרוב בני התמותה, ואני אכן מסכימה – אם אתם אנשים הנוטים לאכול בבוקר תתאים לכם הארוחה הבאה:

חביתה עם ירקות ועשבים , סלט קטן, אם אתם ממש מוכרחים תוסיפו פרוסת לחם דגנים/מלא עם גבינה דלה בשומן וכוס מים חמים/תה ללא קפאין.

שתייה 

כן אני יודעת, אני אתחיל מהסוף, קשה בלי קפה, אבל אולי את המשקה הראשון של היום תתחילו בלעדיו?

  1. לרוב, אני אוהבת לשתות מים חמים עם נענע או לואיזה טרייה מהגינה (אפשר לקנות, כמובן) אבל הגימל פחות בעיניין ולכן אני מכינה לו תה ללא קפאין בבוקר וממתיקה במעט דבש, כי הוא חייב (אני לא!).
  2. לאורך כל שעות היום חשוב הקפיד על שתיית מים ובעיקר בבוקר, לכן, גם אם אינכם מחובבי המים אמצו לעצמכם הרגל – מים עם נענע (גם בקיץ אפשר עם מים קרים), מים עם פרוסת קלמנטינה (כולל הקליפה) או מים עם חתיכת לימון.
  3. כשתתחילו לשתות מים טבעיים ללא חומרם משמרים/קפאין וכל מיני תוספים לא רצויים גם תתחילו להינות מהטעם וגם תראו שינוי משמעותי בעור הפנים תוך ימים, שלא לדבר על ירידה מורגשת בתאבון.

 

להתחיל את הבוקר עם ירקות טריים 

סלט קטן? כן, על הבוקר החורפי לחתוך סלט מירקות קרים? לא חייבים!

  1. אפשר להוציא את הירקות בלילה לפני השינה מהמקרר וכך תקבלו סלט בטמפרטורת החדר בלי כל בעיה.
  2. אני ממליצה לשלב צבעים – כבר כולנו יודעים שלכל צבע הייחוד והסגולה שלו – מעט עלי בייבי, בצל ירוק/לבן, עגבניות, מלפפון/פטרוזיליה, גזר מגורר ויש לכם יופי של סלט, תגוונו עם מה שיש בשווקים, תוסיפו מעט מלח, פלפל, לימון ושמן זית ואתם מסודרים – זו ממש דקה אחת קטנה של חיתוך.
  3. כמו שאתם רואים, אני אוהבת להוסיף לסלט שלי גם עשבי תבלין טריים כמו אורגנו ובזיליקום, הם מעניקים עוד מימד של טעם ושווה לנסות!
  4. הירקות מעט “מנפחים” וגורמים לתחושת שובע לאורך כל הבוקר.
  5. הוויטמינים והמינרליים שבירקות יספקו לכם את תחושת העירנות לאורך כל היום.

 

חלבון – אומלט או חביתה 

  1. בזמן שאתם חותכים ירקות, תחתכו מעט בצל ושימו במחבת, טגנו קלות והוסיפו כמה פטריות פרוסות, עשבי תבלין שאתם אוהבים ומלח/פלפל והוסיפו את הביצים תוך שתי דקות ויש לנו חביתה. זה כלום הכנה!
  2. חלבונים חשובים בארוחת הבוקר, הם מספקים תחושת שובע לשעות ארוכות. (וזה חשוב לזללנים)
  3. כי חביתה חמה וטעימה תחמם אתכם קצת וזה גם חשוב בחורף.

 

אני לא אוהבת לאכול פחמימות בבוקר, אני מעדיפה אותן בארוחת העשר שלי אבל אם אתם חייבים אז מרחו שתי פרוסות לחם קל בגבינת שולחן או קוטג’ ותצרפו לארוחה!

מועדון ארוחת הבוקר של עדי קאופמן בלבוסטע במטבח

 

שיהיה לכם בוקר נפלא, טעים, טרי ומעורר ליום מלא בעשייה!

שלכם, 

עדי קאופמן – הבלבוסטע במטבח 

מכירים את דף הפסייבוק שלי פיטפוטים על אוכל? אם לא, כנסו מיד!

ואת הבלבוסטע? היא עושה אופנה, צרכנות, טיפים, בישול, קוסמטיקה ותריסים… כנסו ותכירו אותה!

 

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

Thumbnail

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

Thumbnail

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

Thumbnail

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה