הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן בלוגרית אוכל ולייף סטייל מובילה בת ה-35, דור שלישי לשושלת אריסטוקרטית של הבישול ההונגרי. מבשלת ומפטפטת על אוכל ועל החיים

עדכונים:

פוסטים: 83

עוקבים: 92

החל מדצמבר 2012

את טעם הלטקעס של סבתא  פנינה קשה מאוד להחליף בטעמים אחרים.

סבתא, הונגריה גאה, מכינה אותם עוד מימי ילדותה במטבח הבובע שלה (סבתא ביידיש)

הלטקעס של סבתא היו תמיד אהובים על כולם ובעיקר על סבא הרשל’ה שחיכה וציפה לערב שבת, היום המיוחל בו הכינה לו לטקעס טריים ועסיסיים שאין שניים להם.

כשהתחלתי ללמוד לבשל בעודי צעירה תלמידת אוניברסיטה בירושלים ביקשתי יום אחד מסבתא את המתכון, היא אמרה לי “השתגעת? מתכון?”, נלחצתי, אולי מדובר בסוד שאסור לשתף, אבל היא צחקה ואמרה לי איזה מרשם בראש שלך, זה כל כך קל. בואי נכין יחד.

ואני, אחה”צ של ערב שבת, משוחחת עם סבתא בטלפון, היא בנתניה ואני בירושלים, ומסבירה לי את סודות ההכנה שלה.

הסוד הגדול הוא שחייבים לגרר את תפוחי האדמה על פומפייה הכי דקה שיש (כן כן, אסור להתעצל כאן) והסוד השני שאסור בתכלית האיסור להיפטר מהנוזל שלהם  בשום פנים ואופן!

ואחרי שתטעמו מבית סבתא תזכרו, סבתא פנינה הבשלנית האגדית לימדה אתכם את המתכון ההונגרי שלה.

ולא, ההונגרים לא מכינים כמו הפולנים את הלטקעס עם בצל אלא על בסיס תפוחי אדמה בלבד.

 

מה קונים?

6 תפוחי אדמה גדולים מגוררים דק על פומפייה (ואני מתחננת – דק) ולא להיפטר מהנוזלים, זוכרים?

3 ביצים בגודל L

כפית מלח שולחן

חצי כפית פלפל לבן טחון (אם אתם אוהבים מפולפל תוסיפו עוד רבע כפית)

שליש עד צי כוס קמח לבן רגיל

שמן לטיגון

 

מה עושים?

מכניסים את כל המרכיבים יחד ומערבבים עם כף עץ גדולה היטב, התערבות אמורה להיות רטובה ואפילו נוזלית. סמכו על סבתא. אם אין שאריות נוזלים, תוסיפו עוד חצי ביצה. זה חשוב.

מחממים במחבת שמן לגובה 3 ס”מ, כשהוא רותח מורידים את הלהבה ומתחילים לטגן את הלטעקס, לוקחים בכף תערובת נוזלית ומכניסים לשמן. לאחר כדקותיים הופכים וכן הלאה והבית שלכם יתמלא אושר וריח של פעם.

הלטקעס האלה מאוד קריספיים, טעימים וקלים ואני מאושרת לחלוק אתכם את המתכון הנפלא של המשפחה שלי.

לטקעס עדי קאופמן

 

לסיום, תמונה מימי החג מהשנה שעברה, שלושה דורות במטבח – סבתא פנינה, אמא שלי עידית ואני הקטנה.

בנות משפחה במטבח - שלומוביץ קאופמן

ועד לפעם הבאה,

שלכם הבלבוסטע במטבח 

עדי קאופמן 

מכירים את דף הפייסבוק שלי פיטפוטים על אוכל? לא? היכנסו מייד ותתעדכנו!

 

ואת הבלבוסטע אתם כבר מכירים? כנסו לדף הפייסבוק שלה ותכירו אותה! 

 

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה