הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 89

החל מדצמבר 2012

כשעדי קאופמן טעמה את עוגת נפוליאון בפעם הראשונה היא ידעה- יום יבוא והיא תכין אותה. שיחק לה המזל ונפל לידיה המתכון הנכסף והטוב ביותר. וכמו פטפטנית טובה היא רצה לחברים לספר!

27/11/2015

הרבה פעמים יוצא לי להיות מוזמנת לכל מיני ארוחות אצל חברים, מכרים וידידים, לפעמים ישנם אנשים המכירים אותי כאן מהאתר ומגיעים עד אלי עם כל מיני מאכלים, עוגות, עוגיות, סלטים ועוד כל מיני פינוקים כי הם רוצים לפנק אותי ולהכיר לי את המטבח שלהם, וזה כייף אדיר.

הרבה פעמים אני מבקשת מתכון, כי הם באמת מבשלים נפלא ואני רוצה להמשיך ולהינות מהטעמים גם כשאני לבדי בבית ואולי לשחק בהם קצת, לשדרג, לשנות ולהתענג.

את עוגת נפוליאון הכרתי מביקוריי באירופה, זו עוגה מרשימה ונפלאה בעלת שכבות על שכבות אשר מוחזקות ע”י קרם נפלא ועדין הכורך את הכל יחד לעוגה מרשימה ביופייה ולא פחות לעוגה עם טעם חד פעמי ועשיר.

מיכאל, ידידי, הכין ליום הולדתו את העוגה הנפלאה הזו ולראשונה בארץ הקודש זכיתי לטעום את העוגה המופלאה הזו מעשה ידיו מלאי הכישרון.

מיכאל סיפר לי כי אחרי ניסיונות שונים הוא הגיע אל המתכון המעולה דרך בלוג אוכל רוסי נפלא.

כמובן שרצתי אחריו שייתן לי את המתכון, הוא התמהמהה כמה חודשים וכבר חשבתי שאני לא אטעם שוב ממנה, עד שיום אחד הוא הגיע עם פיסת נייר ואמר לי – “הנה, שחררתי, אני מוכן לתת לך את המתכון הסודי שלי” ואני? עפתי לעננים מאושר. כי עדינות כזו וטעם כזה קשה מאוד להשיג, וכעת המתכון בידיי. 

ומה נראה לכם? שאני אשאיר אותו לעצמי?

אחרי כמה ניסיונות מוצלחים אני רצה אליכם חברים בכדי לשתף ולספר!

עוגת נפוליאון משגעת

לבצק

400 גרם גבינת טוברוג (אם אתם לא מוצאים אפשר להשתמש ב”טוב טעם/”כנען”)

2 ביצים

1 כוס סוכר

1 כפית ונילין (לא סוכר וניל, אלא אבקת ונילין, אפשר למצוא במרכולים)

100 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר

1.5 כפיות אבקת אפייה

3 כוסות קמח רגיל מנופה

 

לקרם

1 ליטר חלב 3% שומן

4 ביצים

1.5 כוסות סוכר

5 כפות קורנפלור מנופה

1 כפית ונילין

150 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר

 

מה עושים?

מחממים תנור ל- 180 מעלות לא בטורבו

מוערים היטב את הגבינה בכדי שתהיה חלקה ללא גרגירים ומערבבים עם ביצים, סוכר, ונילין וחמאה, מוסיפים בהדרגה קמח מנופה ואת אבקת האפייה ולשים עד לקבלת בצק חלק שלא נדבק לידיים, אפשר לעשות זאת במיקסר עם וו גיטרה, אני עשיתי את זה ידנית ויצא נפלא.

ניתן להוסיף קמח אם אתם רואים שהבצק עדיין נדבק לכם לידיים, הכל עיניין של טמפרטורת החדר.

מחלקים את הבצק ל- 9 חלקים וכל חלק מניילנים ומכניסים למקרר לחצי שעה.

על נייר אפייה מרדדים כל חלק של הבצק לשכבה דקה ובעזרת התבנית חותכים לצורת עיגול בקוטר 22 ס”מ, מחוררים את הבצק(כל שכבה יש לחורר) עם מזלג ואופים עד להזהבה, את השאריות משאירים לקישוט הצדדים והחלק העליון שגם אותם אופים בסוף.

לא מדובר בזמן ארוך של כל שכבה בתנור, ממש מספר דקות, כך שיש להשגיח היטב.

בינתיים מכינים את הקרם

מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר וונילין. (חברים, אם עוד לא הבנתם כל המתכונים שלי נעשים ומבוצעים עם מיקסר יד פשוט בכמה עשרות שקלים שקניתי בשוק, אז כל אחד יכול!)

לאחר קבלת תערובת תפוחה מעט מוסיפים את הקורנפלור המנופה ומקציפים עוד כדקה – שתיים.

מוסיפים לתערובת את החלב, מערבבים היטב ולאחר מכן שופכים לסיר, מבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה עד שנהייה סמיך.

לאחר מכן יש לצנן מעט את הקרם ואז להוסיף חמאה רכה, מקציפים את הכל יחד במיקסר עד שהתערובת הופכת לגבוהה ואוורירית.

בתוך התבנית המתאימה, מורחים קרם על כל שכבת בצק (אחד על השני) כולל החלק העליון, מפוררים את השאריות בצק שאפינו ומקשטים.

משאירים את העוגה בטמפ’ החדר לכמה עשות בכדי שהכל יספג יפה ולאחר מכן מכניסים את העודה ללילה למקרר. שווה להמתין עד למחרת כי אחרי הלילה הזה היא הכי טעימה! בדוק!

 וזוהי כל התורה, זה נראה קשה ומסובך, אבל כל שכבה שאתם אופים לוקחת רק מספר דקות והעוגה כשלעצמה אינה מורכבת ויש לה טעם שקשה מאוד לתאר. ביס מגן עדן.

אפשר לשדרג ולכסות את החלק העליון בפירות יעד, אני אומרת לכם – ממש לא צריך. היא כל כך טעימה כך!

עדי קאופמן עוגת נפוליאון

תודה גדולה למיכאל ידידי על השיתוף והתרגום 

שבת שלום!  

עדי קאופמן 

הבלבוסטע שלכם במטבח 

רוצים לפטפט איתי על אוכל בין כתבה אחת לשניה? עשו לייק כאן 

ואת הבלבוסטע? אתם כבר מכירים? כנסו לכאן ותכירו אותה! 

או פשוט לחצו עקוב אחרי כאן באתר סלונה

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה