הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

את הכופתאות הנהדרות האלה אכלתי עוד משחר ילדותי בביתם של הסבא והסבתא ההונגרים שלי שעליהם אני מרבה לכתוב לכם ולספק לכם מתכונים מופלאים ממטבחם המלא ריחות וטעמים של בתים שכבר אינם עוד.

לראשונה, כשהכנתי את הכופתאות (טורוש גומבוץ בשבילכם)לגימל שלי הוא עיקם את אפו ואמר ‘מה זה????’, הגימל שלי הוא איש של בשר כידוע, וכעט ואינו חובב של מתוקים, אבל הבטתי בגימל ואמרתי לו – טיפת סבלנות (וזו באמת טיפה כי עשרים דקות עבודה והכופתאות האלה כבר בצלחת).

לגימל שלי, כמו לשאר בני התמותה (ואני בתוכם, מה לעשות, אני מודה באשמה: אני גם אנושית לרוב) יש הרבה דעות קדומות בנושא של אוכל, מה שאנחנו לא מכירים אנחנו דוחים על הסף מבלי לשאול ולו שאלה אחת מיותרת.

לאחר שהכנתי את המחבת מלאת כל טוב – חמאה, סוכר וניל, טיפת תמצית וניל איכותית ופירורים הלחם נמלא הבית בריח משכר ונהדר, הגימל עמד על רגליו האחוריות וחיכה מאחורי כתפי כבר לקבל את הגומבוץ הראשון, עוד לפני שהוא ניסה את טעמו והוא כבר מצא חן בעיניו, הניחוח הנהדר של המעטפת עשה את העבודה ובגדול ולא נאלצתי לחכות בסבלנות שכבוד גימל בעצמו יסכים לטעום ולאשר את הגומבוצים שלי.

לאחר שלושת הראשונים כמובן שכל השאר התחסלו עד שלא היו וכבר נתבקשתי לרכוש מצרכים ולהכינם שוב ושוב, הגומבוצים של סבתא עברו את סף דלתנו הפולנית-רוסית בקלי קלות וקיבלו להם מקום של כבוד במטבח הבייתי.

טורוש גומבוץ הוא מאותם המעדנים מהעולם האוסטרו-הונגרי של פעם, כופתאות גבינה נפלאות ממבושלות במים רותחים שעוברות כשהן עוד חמות ונהדרות אל תוך מחבת מלאה בפירורי לחם עבים מצופים בחמאה (איך לא? אירופאים טובים!) וסוכר וניל נהדר.

חשוב לי לציין שאת הציפוי עליכם להכין בהקפדה יתרה, אסור לפירורי הלחם שלנו להשרף, והרי חמאה נשרפת בקלות בעיקר כשסוכר מתווסף לחגיגה, מדובר בעניין של דקות ספורות שהוא קריטי להצלחה המסחררת שלכם בארוחת חג השבועות וגם בארוחות במהלך השבוע.

אם יש לכם אורחים, אתם יכולים לבשל את הכופתאות מבעוד מועד, לסננם מהמים ולהניחן בצלחת עד להשלמת הציפוי, במהלך הציפוי הן יתחממו מעט והחגיגה לא תהיה פחותה, כך תוכלו להגישם עם ציפוי טרי וקריספי היישר לשולחן.

ועכשיו אתם בטח מחכים למתכון…

 

החומרים לכופתאות הגבינה

500 גרם גבינה יבשלה (טוב טעם או כנען או טוברוג)

חצי כוס סוכר לבן

3 חלמונים מביצה M

2 ביצים M

כפית וחצי תמצית וניל

1 כוס פירורי לחם דקים (שימו לב, כאן דקים, בציפוי עבים יותר)

קליפת לימון מגוררת

רבע כפית מלח

 

לציפוי פירורי הלחם והחמאה

80 גרם חמאה

5 שקיקים סוכר וניל

חצי כפית תמצית וניל (אם תמצאו יש אבקת וניל שתצא נפלא במתכון, שימו רבע כפית)

מי שאוהב קינמון – זה הזמן להוסיף עד חצי כפית (אגב, אני לא מוסיפה כי רבים מבני בייתי אינם סובלים קינמון)

שתי כוסות פירורי לחם עבים (ללא טעם)

 

ומה עושים עם כל זה? פשוט מאוד

מערבבים את כל חומרי טורוש הגומבוץ וכניסים למקרר לשעה וחצי לפחות בקערה עטופה (שימו לב – גבינות ‘תופסות’ טעם במקרר במהירות רבה).

מכינים סיר עמוק עם מים ושתי כפיות מלח לרתיחה עדינה ומורידים את החום למינימום (זה חשוב – מדובר בגבינה…)

יוצרים מבצק הגבינה כדורים (כמו כדורי פינג פונג, או כדורי בשר) – זה באמת בסדר אם הם לא מושלמים בצורה, אנחנו מבשלים אוכל של בית. זוכרים? ומעבירים בעדינות אל המים הרותחים.

מחכים עד שהכדורים צפים ומבשלים עוד כשתיים-שלוש דקות נוספות, מוציאים את הכדורים עם כף מחוררת ומניחים בצד.

מכינים את הציפוי – מתיכים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים סוכר וניל, תמצית וניל/אבקת וניל ואת פירורי הלחם ומטגנים על חום נמוך, נזהרים לא לשרוף ומה שחשוב שכל פירורי הלחם יכוסו בשכבה עדינה של חמאה וסוכר (תאמינו לי – זה נפלא גם ככה הייתי אוכלת את זה עם כפית כאן ועכשיו). אם אתם רוצים להוסיף קינמון מוסיפים אותו בסוף בלבד. ומסירים מהאש.

מוסיפים את הכדורים החמימים אל תוך המחבת, נותנים להם כמה דקות לשחות בתערובת ומוודעים שהם מצופים מכל הצדדים.

אפשר להגיש את הנה הנפלאה הזו עם ריבה מתוקה, אצלנו מגישים עם שמנת חמוצה או ככה בלי כלום כי הכופתאות מתוקות באופן עדין וככה אנחנו אוהבים את הקינוחים שלנו.

כופתאות גבינה עדי קאופמן

 

חג שבועות שמח,

ותזכרו – לא צריך לחכות לשבועות בכדי לאכול מאכלי גבינה כל כך טובים ופשוטים להכנה.

 

התגעגעתי אליכם, 

שלכם, עדי קאופמן – פלוטניקוב 

הבלבוסטע במטבח 

אם מתחשק לכם עוד מתכונים נפלאים לשבועות או בכלל – כנסו לדף הפייסבוק שלי פיטפוטים על אוכל 

ויש לי דף לייף סטייל חדש - בלבוסטע שם אני מפטפטת על כל מה שנשים אוהבות 

ותמשיכו לעקוב אחרי כאן – באתר הנשים הנפלא של סלונה 

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה