הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן בלוגרית אוכל ולייף סטייל מובילה בת ה-35, דור שלישי לשושלת אריסטוקרטית של הבישול ההונגרי. מבשלת ומפטפטת על אוכל ועל החיים

עדכונים:

פוסטים: 83

עוקבים: 92

החל מדצמבר 2012

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה כחטיף פינוק מאמא שקונה אותם במיוחד בשבילו.

בשוק קיימים מספר לא קטן בכלל של יצרנים המייצרים את הוופלים במספר טעמים, יצא לי להתקל אחרי שנים בוופלים הפריכים והעדינים של חברת ‘מן’, וופלים המוכרים בעיקר בשוק הדתי-חרדי שהחזרו מתהום הנשייה אל המרכולים בכל הארץ.

ופלים מן - עיצוב חדש תפזורת

הוופלים שלהם עדינים מאוד, כמו עוגיות פריכות ודקות ונחים בתוכן מילויים שונים ומגוונים, מילוי לא שיגרתי בארץ שהתאהבתי בו וזללתי ממנו בלי סוף הוא מילוי הוניל הנהדר שלהם, יופי של קומבינציה טעימה כל כך.

החלטתי להכין משני מארזים של וופלים עוגה כזו כייפית וקלה להכנה שתעניק טעם טוב לפתיחה של היום, אני מגישה אותה בבוקר לגימל עם כוס קפה מהביל, לזוהר עם הקקאו החמים (איך מכינים פשוט מאוד, כפית קקאו, כפית סוכר חום, קמצוץ דבש וחלב חם, אפשר בקלות להשתמש בחלב סויה). עוגה נהדרת מלאה בטעם של עוד לפתיחה מתקתקה של היום.

את העוגה הזו אני מכינה בכל מוצ”ש ומעמידה אותה, כלאחר כבוד, במקרר לצד כף ענקית, את העוגה הזו אני לא חותכת, למרות שבקלות אפשר, יש משהו כייפי ונוח פשוט לקחת כף עוגה מהמקרר, משהו ללא התעסקות יתרה ותוך ארבעה ימים מגלים שצריכים כבר מהר להכין עוד אחת.

את העוגה אצלנו בבית אני מכינה עם וופלים לימון בקרקעית וופלים בטעם וניל למעלה. אתם בהחלט מוזמנים לשחק עם הטעם כאוות נפשכם וטעמכם. ותגלו שהפשטות שלה היא הניצחון שלכם!

 

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה 

תבנית מרובעת בסיסית, אני מאוד אוהבת להשתמש בפיירקס לעוגה הזו.

קערית עם חצי כוס מים רותחים + חצי חבילת ג’לטין (7 גרם) לתת למים להצטנן עם הגלטין

2 שמנת מתוקה

2 שקיקים סוכר וניל

500 גרם גבינה לבנה 5% שומן

כוס סוכר לבן

חבילה פודינג וניל (80 גרם)

100 גרם חמאה מומסת

2 חבילות וופלים של ‘מן’ ( 200 גרם כ”א) – אחת וניל והשנייה לימון

 

מה עושים?

בקערת מיקסר מקציפים 2 שמנת מתוקה, סוכר וניל וחצי כוס סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

לאחר מכן מעבירים לקערה אחרת את הקצפת ובאותה עקרה מלוכלכת מערבלים גבינה לבנה, חצי כוס סוכר לבן ופודינג וניל עד לקבלת קרם סמיך. מוסיפים את הג’לטין שכבר הצטנן תוך כדי ערבוב עדין.

מעבירים רבע מהקצפת לקערת הגבינה ומערבבים במהירות לאיחוד ולאיוורור קרם הגבינה. מוסיפים כל פעם רבע כמות קצפת ומערבלים עם כף עץ (הכי קל ככה) בתנועות סיבוביות (או כמו שהקונדיטורים אומרים – קיפול)

במעבד מזון עם להב סכין גורסים חבילת וופלים בטעם לימון,  מעבירים לקערה ומוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים קלות עד לאיחוד.

לוקחים תבנית פיירקס ו’משמנים’ אותה עם יתרת החמאה המומסת שנשארה בקערית, ממש לא צריך הרבה רק שאח”כ יהיה קל להוציא פרוסות עוגה.

מעבירים את הוופלים עם החמאה לקרקעית התבנית ומשטים, מעבירים את הבלילה של הקצפת-גבינה.

במעבד מזון גורסים וופלים בטעם וניל ומעבירים אל מעל בלילת הקצפת גבינה, מיישרים ומכניסים לפחות לארבע שעות למקרר.

עוגת וופלים וניל-לימון עדי קאופמן

 

הילדים שלכם ישמחו לקום בבוקר – זו הבטחה!

שבוע טוב ומתוק לכולנו 

שלכם,

עדי קאופמן – פלוטניקוב 

הבלבוסטע שלכם במטבח 

אם מתחשק לכם לפטפט איתי בין מתכון למתכון – אתם מוזמנים לדף הפייסבוק שלי פיטפוטים על אוכל 

את הבלבוסטע אתם כבר מכירים? היא אוהבת אופנה, טיפוח, בישול ויש לה הרבה מה להגיד – אתם מוזמנים לדף הפייסבוק שלה

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

מחמיצים בבית (או: מלפפונים חמוצים - המתכון הסודי של סבתא)

אומרים שלכל בית יש ריח, ריח הוא זיכרון שמחזיר אותנו לרגעים מאוד עמוקים בעבר שלנו. כשהייתי ילדה קטנה (אפילו מאוד קטנה) הייתי הרבה אצל הסבא הרשל'ה ע"ה ואצל סבתי פנינה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה