הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

כשהכרתי את בעלי המכונה גימל שנינו היינו אכלנים גדולים של בשר, הוא לא מחליף לעולם את העוף שלו לשבת ואני לא החלפתי לעום את הסטייק שהזמנתי במסעדות.

היינו שני גרגרנים שאוהבים את החיים הטובים ואוהבים לאכול כמעט הכל.

אבל פתאום, ברגע אחד, שקדמו לו הרבה רגעים של מחשבה ואפילו תוגה על בעלי החיים שאני כל כל אוהבת (סיפרתי לכם כבר הכלבלב המקסים שקוראים לו גורבה?) החלטתי שאני הופכת צמחונית. כן, ככה ברגע אחד, לא שהפסקתי להכין קציצות, עופות ובשרים לגימל ולמשפחה, אבל אני החלטתי שאני לא נוגעת. וזהו.

את ההחלטה קיבלתי בעקבותיה של זוהר שלנו, נערה בת עשרה מקסימה שהחליטה ולא עשתה חשבון לאף אחד שניסה לשכנע אותה (כולל אני, מודה באשמה) והחליטה שהיא צמחונית מאהבת בעלי החיים. כל כך נגע לליבי שנערה כה צעירה מחליטה את אשר על ליבה ופשוט מיישמת.

בעקבותיה עשיתי את המעבר ועכשיו אנחנו חצי משפחה צמחונית לגמרי, כולל נספחים יקרים ואהובים שהצטרפו אלינו ותרמו את חלקם במאמץ המשפחתי שהתחילה זוהר.

גימל, נאלץ לעיתים קרובות ותכופות ‘להנות’ מארוחות משפחתיות צמחוניות, אבל כל העת הוא העלה את השאלה – איך אפשר לשחזר את המרקם של הבשר מבלי להכניסו לצלחת.

בניסיונות נואשים הלכתי והפכתי את המטבח מאתיים אלף פעם עד שהגעתי לכמה סוגי קציצות שהביאו תוצאה טובה שאפילו הגימל זיכה אותה בנקודת זכות. ובכך, אנחנו הצמחוניים של המשפחה זכינו להמעיט ולו במעט מסבלם של בעלי החיים.

את הקינואה, שסגולות רבות לה כמו איכות חלבון גבוהה, עשירה בסיבים תזונתיים, בברזל, מגנזיום ועוד ולא פחות חשוב הקינואה מהווה תחליף מצויין לדגן החיטה אצל חולי צליאק ולנמנעים מגלוטן.

ניתן להחליף את הביצים בכף קמח חומוס, כפית שמן זית ו3 כפות מים.

 

קציצות קינואה וירקות (כ-20 קציצות)

כוס קינואה מבושלת בשפע מים רותחים כ-15 דקות (איך יודעים שהיא מוכנה? כל גרגיר פתוח ויכול לעמוד בפני עצמו)

2 זוקיני מגוררים גס (אם אתם משתמשים בקישואים עליכם להשרות אותם במסננת עם כפית מלח שיגירו נוזלים, לסחוט ולהשתמש)

2 גזרים מגוררים גס/1 סלק גדול מגורר גס (הסלק יפתיע אתכם)

1 בצל קטן מגורר דק (אפשר לוותר למי שלא אוהב)

3 ביצים טרופות גודל L

כפית מלח

חצי כפית פלפל לבן

1 כף שמן (זית/קנולה)

3 כפות פירורי לחם

פירורי לחם בצלחת לטבילה

שמן קנולה לטיגון

 

מה עושים?

פשוט מאוד, אחרי שמבשלים את הקינואה (כמו פסטה) בשפע של מים רותחים ומוודאים שלא בישלנו אותה יתר על המידה כי אנחנו רוצים את המרקם שלה לא מעוך מידי, מעבירים אותה למסננת בכדי שיסוננו כל הנוזלים ממנה.  בינתיים היא גם מצטננת.

מגררים את הירקות ומעבירים לקערה, מוסיפים את הקינואה המסוננת ומערבבים עם ביצים טרופות, מלח ופלפל לתערובת אחידה.

מוסיפים את פירורי הלחם בשלבים,אנחנו רוצים שהמרקם יהיה לא נוזלי מידי ומצד שני לא יבש מידי, כי אנחנו רוצים ליצור קציצות בידיים רטובות, ממש כמו שאנו עושים עם קציצות בשר.

אם חסר משמעותית פירורי לחם, להוסיף בלי בושה את הכמות הרצויה.

מחממים במחבת שמן לטיגון בינוני, לא עמוק מידי ולא רדוד מידי, כמו שאנחנו מכינים שניצלים בבית.

בידיים רטובות אנו מגלגלים כדורים בגודל פינג-פונג ומעט משטחים. מעבירים לצלחת פירורי הלחם ומכסים מכל הצדדים ומעבירים לטיגון. שימו לב שהשמן לא יהיה חם מידי וישרוף את החלק העליון ולא יבשל לנו את החלק הפנימי. אלא להגיע למקסימום חום ולהוריד את גובה האש לחצי על מנת שהקציצות שלנו יצאו מטוגנות וגם מוכנות מבפנים, כל צד יקח כשתיים וחצי- שלוש דקות.

להעביר לצלחת עם נייר סופג ולהגיש, חם, פושר, קר. בכל צורה החבר’ה שלי אוהבים ואפילו הגימל שאוהב ‘רק בשר’.

אני אוהבת להגיש את הקציצות עם סלט טרי צבעוני ואנטי פסטי (אנטיפסטי כתום שכבר הכנתי כאן בעבר).

קציצות קינואה אליפות - עדי קאופמן בלבוסטע במטבח פיטפוטים על אוכל

ואולי, אולי יבוא יום והגימל יחליט לזנוח את הבשר לטובת הצמחונות, הקציצות האלה עשו עבודה טובה וראויה בדרך אל השגת המטרה.

 

ועד לפעם הבאה, 

שלכם,

עדי קאופמן – פלוטניקוב 

הבלבוסטע שלכם במטבח 

מכירים את הבלבוסטע? היא חדשה אבל ממש שווה – רוצים עוד מתכונים, טיפים ורעיונות? עשו לייף לדף הפייסבוק שלה! 

ואם בא לכם לפטפט איתי – כמו תמיד על אוכל כנסו לדף הפייסבוק הותיק שלי פיטפוטים על אוכל ונמשיך לפטפט כבר שם :)

או פשוט תלחצו על  - עקוב, ותעקבות אחרי כאן באתר הנשים סלונה.

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה