הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

ישנם כמה עקרונות חשובים שאם נפעל על פיהם נוכל לשמור על אורח חיים בריא יותר, עשיר יותר, עירני יותר ולא פחות חשוב יותר – טעים יותר.

קניית חומרי הגלם – הכי הכי חשוב לקנות חומרי גלם לא מעובדים, גם אם אנחנו קונים את הבשר שלנו קפוא, כי הוא זול משמעותית, יש לשים לב שהבשר אינו מעובד.  מה זה אומר מעובד? ש’דחפו’ לו מים, תבלינים או כל דבר אחר והוא אינו הוקפא באופן טבעי – כפי שהיה. כשאתם קונים את הבשר שלכם טחון מהקצבייה במרכול תתעקשו (וזו זכותכם המלאה) לראות את הנתחים אותם טוחנים לכם, הרבה מאוד פעמים מכניסים אל תוך הבשר הטחון גידים וחלקים לא ראויים מספיק למאכל, ואם יש לכם מטחנת בשר בבית ההמלצה שלי – תטחנו לבד.

אל תשמרו לעולם בשר טרי יותר מיומיים במקרר, ובשר טחון לא יותר מיממה אחת בקירור, אם לא מתחשק לכם לבשל הכניסו את              הבשר להקפאה מיד.

חומרי גלם שלא עברו עיבוד או בישול כלשהו הם עדיפים, טריים יותר ובריאים יותר עבורינו.

פעם, בלבוסטע מבוגרת ומיומנת לימדה אותי שיטת קנייה אפקטיבית למדי – להיכנס למרכול ולהסתובב רק בכתלים שסביבו, רק שם
מונחים  המצרכים הבריאים והחיוניים באמת, במעברים לרוב מונחים כל אותם המוצרים המעובדים, מלאי השומן והסוכר ועוד הרבה
אחרים להם אנחנו לא באמת זקוקים.

חומרי גלם עדי קאופמן בלבוסטע במטבח

קניית ירקות ופירות במרכולים – חשוב שהפירות והירקות שאנו קונים יהיו הטריים ביותר, הם מתכלים במהירות ומאבדים מצורתם ומאיכותם הבריאותית מהר מאוד. לכן, לא הייתי ממליצה לכן לרכוש ירקות ופירות לתקופה שמעל מספר ימים בודדים. הירקות הנוטים להתקלקל במהירות: עגבניות, ירקות עליים, עשבי תבלין טריים, מלפפונים ונבטים.

למדתי, לאורך השנים, שמומלץ ואף חשוב לבשל עם מוצרי מזון בסיסיים שנמצאים בעונתם ושמחירם שפוי. אם המחיר גבוה מידי, אני
לא קונה, אפשר לקנות מוצרים אחרים שהם טרים יותר ובמחיר שפוי יותר. עגבניה יקה/לא יפה, היא לא טובה מספיק לסלט שלנ. אפשר
לקנות גמבות צבעוניות במקומן, אפשר לההשתמש בסלק טרי מגורר דק על פומפייה, אפשר להחליף את החסה הלא טרייה מספיק בכרוב,
עלי קייל, עלי תרד והשמיים הם הגבול.

ירקות קפואים הם מצרך מעולה שכדאי שתמיד יהיה בבית במקפיא, האופן שבו הירקות האלה מוקפאים הוא פטנט טכולוגי מעולה, ההקפאה
הקיצונית מתבצעת בסמוך מאוד לזמן הקטיף של הירק ובכך הערכים התזונתיים שלו נשמרים עד להפשרתם. אני תמיד מחזיקה במקפיא כמה סוגים
של ירקות מוקפאים: שעועית ירוקה, פול ירוק, במיה בימים שהיא לא בעונה, אפונה ירוקה ותחתיות ארטישוק.  מצרכים לא זמינים באופן שוטף 
אותם אנחנו ‘מרוויחים’ כתוצאה מההקפאה.

ירקות טריים - עדי קאופמן בלבוסטע בטבח

קניית דגנים/קיטניות – ההמלצה הכי טובה היא לקנות דגנים מלאים (חיטה, אורז, קוסקוס ועוד ועוד) לא כולם יודעים להכין אותם כמו שצריך, בהזדמנות אכין להם מתכונים מסודרים שתראו שהשד לא נורא כל כך.

את הדגנים והקיטניות ניתן לקנות בתפזורת או במארזים מוכנים, כדאי לשמור עליהם באריזה המקורית סגורה או בקופסאות אטומות ונקיות.

כיום ניתן לרכוש מיצרנים שונים את הדגנים/קיטניות האורגניים, שווה לכם לנסות, מניסיון של שנים הפער אינו גדול במחיר ולרוב
האיכות גבוהה יותר, נקייה יותר וגם טעימה יותר.

איך בוחרים קיטניות? קיטניות טריות צבען בוהק, קיטניות ‘עייפות’ לרוב גם מריחות רע, שימו לב לכך כשאתם מבצעים את הרכישה.

דגנים וקיטניות - עדי קאופמן בלבוסטע במטבח

קניית מוצרי חלב – אמנם, מספרים לנו שהכי טוב לרכוש מוצרי חלב עם אחוזי שומן נמוכים, אבל אחוז הזומן הנמוך ‘עולה לנו’ בערך התזונתי המזערי שלהם, בספיגת הסידן הנפגעת באופן משמעותי מכך.

היוגורטים הצבעוניים, להם מוסיפים פירות, טובים פחות, האמא של הבלבוסטע של המטבח ממליצה לקנות יוגורט לבן ולהוסיף לו פירות
טריים  שנחתכו זה עתה, הערך התזונתי של היוגורט עם הפרי הטרי גבוה הרהב יותר ובכך נוכל לפקח גם על כמות הסוכרים שאנו מכניסים
אל גופינו.

מוצרי חלב העשויים מחלב עיזים מומלצים הרבה יותר, טעימים ימוד והעיכול של אותם המוצרים קל הרבה יותר.

milk עדי קאופמן בלבוסטע במטבח

קניית בייצים – הבלבוסטע שלכם במטבח מתוודה קודם כל שהיא רוכשת באופן קבוע ביצי חופש אורגניות. יש היום הרבה מאוד מרכולים המוכרים אותן במחיר שפוי בהחלט, כדאי לכם לבקר מידי פעם במרכולים העוסקים במזון בריאות – ותופתעו לטובה.

כשאנו קונים ביצים, דבר שנראה לכאורה הכי פשוט, עלינו לשים לב לכמה סממנים מחשידים – פתחו את המארז ובדקו שהביתים אינן
דבוקות לקרטון, בדקו שאף ביצה אינה סדוקה חלילה, אם הביצה סדוקה יש לזרוק אותה מיד. ביצים שהצבע שלהן לא אחיד או חלק לא
הייתי רוכשת לעולם.

דבר נוסף, שימו לב לתאריף התוקף של הבייצים, זכרו, הביצים מוחזקות בטמפרטורת החדר עד לרכישה ויש להן 2 תאריכי פג תוקף,
שימו  לב שהתוקף הראשון להחזקתן בטמפרטורת אינו עומד לפוג בעוד מספר ימים, באם כן, לא הייתי קונה את הבייצים.

ביצים עדי קאופמן בלבוסטע במטבח

הקפידו לרכוש מצרכים ומוצרים איכותיים וטריים, ותראו שגם השינוי הקטן יחולל מהפך משמעותי במטבח שלכם.

שלכם, תמיד

עדי קאופמן – פלוטניקוב

הבלבוסטע של המטבח

רוצים לקבל טיפים, רעיונות, מתכונים ולפטפט איתי בין פוסט לפוסט?

כנסו לדף הפייסבוק שלי – פיטפוטים על אוכל ולדף הפייסבוק החדש בלבוסטע לייף סטייל ותוכלו להתעדכן!

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה