הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

את ימי ילדותי העברתי בביתם של הסבא והסבתא, הסבא הרשל’ה (הרמן-צבי) שלומוביץ ע”ה וסבתי שתבדל לחיים ארוכים ולבריאות טובה סבתא פנינה, הבשלנית האגדית שאני כל הזמן חוזרת אליה במתכונים ובסיפורים.

סבא הרשל’ה היה אדם מיוחד במינו, אדם שעבר בחייו חיים קשים של נער שלא סיים את בית הספר העממי ונסע מבית הוריו בסיגט ממחוז מרמורוש בהונגריה (היום רומניה)לאחר בר המצווה שלו לעיר הבירה בודפשט, שם חיפש עבודה ומיטה ללון בה כשוליה של נגר בכדי ללמוד את המקצוע, חיו בגיל כל כך צעיר היו לא פשוטים ובטח שלא ילדותיים.

המלחמה החזירה אותו לעיר הולדתו סיגט כשבשנת 1944 הגיעו הנאצים וכבשו את הונגריה, באמצע חודש מאי נשלחו יהודי העיר סיגט בארבעה טרנספורטים מלאים לאושוויץ, רובם נשלחו באותו היום בו הגיעו אל תאי הגזים, סבי נשלח לאחר כמה ימים למחנה נורא אחר באוסטריה בשם מאטהאוזן, רוב בני משפחתו נספו באושוויץ.

סבתי, שבאותם הימים עוד לא הכירה את סבא, הגיעה גם היא באותו טרנספורט לאושוויץ, אמה החורגת ואחיה הקטנים נשלחו לתאי הגזים, היא ואחותה נשלחו לעבודות כפייה במחנה באושוויץ, אחותה נהרגה כשהיא מגוננת מעליה מפני פגז, אחותה הלין נהרגה במקום וסבתי זכתה בחיים בזכותה.

סבא וסבתא התחתנו אחרי שחזרו לעיירתם וחיפשו בה את קרוביהם שנותרו בחיים, בשנת1949 אחרי מסע מפרך במרכז אירופה עלו ארצה עם שני ילדים קטנים, זליג (ג’וני) ואקמנדעל (אדית)- היא אימי שתחייה.

סבא עבד בעבודות מפרכות ופיזיות רוב שעות היום וגם סבתי, לימים סבי הפך לאחד מבעלי המלאכה הטובים שבעיר בנתניה, לסבא היה מפעל לרהיטים אותו סגר בשנות ה-70 כשקנו הוא וסבתי את המלון הראשון בנתניה הוא מלון עצמאות.

הסבא והסבתא שלי עבדו שעות על גבי שעות, סבתי במטבח המלון ובניקיון וסבי ע”ה ניהל את כל הספרים, היה פקיד הקבלה, המנהל והקופאי של המסעדה בגג המלון, המסעדה אשר זכורה היטב לכל ותיקי נתניה כמסעדה הונגרית מצויינת עם טעם נהדר של פעם.

למרות החיים הקשים שעברו על סבא הרשל’ה תמיד החיוך נסוך על פניו, גם ברגעים קשים, הוא תמיד מצא את הטוב שבכל דבר בעולם, אהב אוכל טוב, ממתקים, שוקולדים ובעיקר אהב להתענג.

שנים חשבתי שסבא הרשל’ה הוא הרשל’ה מהסיפורים – הרשל’ה אוסטרופולי,  כי הוא היה בדחן ידוע ובכל מפגש משפחתי כולם היו מתקבצים סביבו לשמוע את דברי חוכמתו ואת בדיחותיו, סבא כיאה להונגרי טוב, ידע לצחוק ובגדול.

יש לי המון זכרונות של אוכל שסבא קשור אליהן, כמו העמידה בתור הקפוא בערב של נר ראשון של חנוכה ב’ניצה’, הנתנייתים יזכרו לטובה את הסופגניות המצוינות של ‘גלידה ניצה’ שהייתה ממוקמת ברחוב שער הגיא מאחורי קולנוע השרון ע”ה גם הוא…

אבל בעיקר, אני לא יכולה לשכוח, הטעם חוזר לי כמו גל ענק של הסטוריה שמכה בי הוא הטעם החד פעמי כמעט של ספגטי (פעם פשוט קראו לזה מקרונים) עם קקאו וסוכר.

כשסבא רצה פינוק קטן מסבתא הוא היה מבקש קערת מקרונים עם קקאו וסוכר.

מתכון כל כך קל להכנה והטעם גן עדן, אני חושבת שעדיף לתת לילדים קצת קקאו במקום כל תחליפי השוקולד למיניהם המלאים במזיקים שונים ומשונים. אחרי המתכון תוכלו לקרוא על מספר נקודות מדוע כדאי לנו ולבני משפחתינו לצרוך קקאו.

 

ספגטי עם קקאו וסוכר – ארוחת הערב של סבא הרשל’ה ז”ל

250 גרם ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן

20 גרם חמאה

כף וחצי קקאו מנופה

כף סוכר חום

 

מה עושים? 

מסננים את הספגטי, מעבירים לסיר נקי את החמאה, מעבירים את הספגטי ומערבבים כך שהכל מכוסה בשכבה דקה של חמאה.

מעבירים לצלחת הגשה, זורים קקאו מנופה וסוכר חום

אם יש לכם ילדים בבית תערבבו והקקאו עם הסוכר יהפכו מהר מאוד לרוטב שוקולד מענג שהילדים יבקשו עוד. באחריות!

וזו כל התורה שהוקדשה לסבא שלי, סבא הרשל’ה שאני כבר יותר מ-14 שנה מתגעגעת אליו כל יום, הסבא שלימד אותי לאהוב אוכל,בני אדם, חיות ובעיקר לאהוב את החיים ולרצות לקום כל בוקר למשהו חדש.

ספגטי עם קקאו וסוכר עדי קאופמן

 

 

 

וכמו שהבטחתי,

למה כדאי לנו לצרוך קקאו?

  • הקקאו עשיר בנוגדי חימצון – הוא המקום העשיר ביותר בטבע (!)
  • הקקאו עשיר במגנזיום, ברזל, אבץ, סידן, אשלגן ונחושת.
  • הקקאו עשיר בויטמינים מקבוצת B, ויטמין A וויטמין E.
  • בקקאו כמות הקפאין קטנה יחסית, בתה, לדוגמא יש יותר קפאין מבקקאו.
  • בקקאו יש חומר בשם פנילאתילמין שנחשב כנוגד דיכאון קל, השפעתו מאוד דומה להשפעת הדופימין והאדרנלין בגוף.             קקאו מעלה את רמת הסרטונין במוח.       
  • הקקאו מכיל כ- 50% שמן טבעי ואיכותי, השומן הטוב שאנחנו צריכים לצרוך.
  • קודם כל הקקאו הוא טעים וממנו מיוצרים השוקולדים שאנחנו כל כך אוהבים לזלול.

 

ועד לפעם הבאה, תודה שהייתם איתי

 

שלכם, 

עדי קאופמן – פלוטניקוב 

אם מתחשק לכם לפטפט איתי בין פוסט לפוסט אתם מוזמנים לדף הפייסבוק שלי פיטפוטים על אוכל 

או פשוט לעקוב אחרי כאן באתר הנשים – סלונה 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה