הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 87

החל מדצמבר 2012

לפני כמה חודשים נתקלתי בדף הפייסבוק של תמר ויקס-לרר מטבח וינאי וישר הוא קנה אותי.

המטבח הוינאי קרוב מאוד למטבח בו גדלתי – המטבח ההונגרי, למעשה חלק בלתי נפרד מהמטבח ההונגרי הוא בן זוגו הוינאי.

לאורך שנים עד לעשורים הראשונים של המאה העשרים האימפריה האוסטרו-הונגרית הייתה כאחת האימפריות הגדולות באירופה ושלטה באיזורים רבים, היא הנחילה את התרבות של שתי החברות הטעימות האלה על כל האיזורים בהם שלטה.

וכך, כשראיתי את הדף הנפלא הזה, והטעים להפליא של תמר החלטתי שאני חייבת ביס ומיד.

מהר מאוד גיליתי שלא מדובר רק בדף פייסבוק בו היא מעלה מתכונים ותמונות של מאכלים משגעים אלא שכל היופי והטעם הזה מקובצים בספר נהדר שהוציאה בהוצאה עצמית – ‘מטבח וינאי’.

אביה של תמר עלה לארץ מאוסטריה והיא חלמה לקבץ את תרבותו ואת מטעמי משפחתו בקובץ מתכונים שלא ישכח, מתכונים עם טעם של בית מדורי דורות שהכינו את המתכונים האלה והעבירו אותם בירושה מאם לבת.

סבה של תמר גוסטב ויקס היה טבח בצבא הבריטי ולאחר קום המדינה פתח מסעדה בתל-השומר, המסעדה הייתה שם דבר במשך שנים רבות והייתה מוכרת מאוד ואהובה, הלקוחות הקבועים של המסעדה היו רופאי בית החולים שזוכרים לטובה את השניצלים הוינאיים הטובים ביותר בארץ.

אביה של תמר הצטרף בשנות השבעים למסעדה המשפחתית ובכך הגיעה תאוות המטבח אל תמר, ביתו, שעבדה 4 שנים על הוצאת הספר בעל 110 מתכונים וינאים אותנטיים מוקפדים מאוד עם צילומים נפלאים וגולת הכותרת היא הסיפורים הקטנים והציטוטים של אמירות הכנף האוסטריות שדוברו בקרב בני משפחתה לאורך הדורות, סיפורים על מנהגים ושירים שגם הייקים יכירו אותם מקרוב מאוד.

כשקיבלתי את המתכון למרק הכרובית הנפלא הזה ראיתי שיש לי בעיה קטנה (גדולה) במתכון המקורי ציר המרק הוא ציר עוף/בשר והמרק כל כולו חלבי, אני בשלנית שומרת כשרות וחוץ מזה צמחונית בכלל, ונורא רציתי לטעום ולהכין את המתכון.

לקחתי אתגר, להכין את המרק הנפלא של תמר ללא ציר הבשר/העוף.

הכנתי ציר ירקות נהדר, לקחתי 2 בצלים בינוניים פרוסים גס, כרישה יפה פרוסה, 4 גזרים פרוסים גס, שורש פטרוזיליה פרוס,  שורש סלרי פרוס, עלי סלרי, עלי פטרוזיליה, הכנסתי אותם לסיר גדול עם שפע מים והרתחתי, דאגתי לשמור על ריחה מתמדת במשך כשעתיים, הוספתי מעט מלח ופלפל שחור גרוס. וקיבלתי אחרי שעתיים יופי של ציר ירקות, עם צבע עמוק של בריאות.

את ציר הירקות אפשר גם להקפיא ולמשתמש בו בהזדמנויות שונות.

את ציר הבשר/עוף החלפתי בציר ירקות (מתכון קצרצר בהמשך) ויצא לי יופי של מרק, פשוט חגיגה!

גימל שלי לקק את האצבעות, אחרי שבכלל לא רצה לטעום אותו, כי הוא לא  אוהב כרובית בכלל, ובטח שלא מרקים ‘חלביים’.

כבר אמרתי לכם שזה מרק מפתיע? הוא בהחלט משהו אחר לגמרי מכל מה שהיכרתם!

 

מרק כרובית עשיר  Karfiolpüreesuppe

 

המרכיבים

 1 כרובית גדולה

1 ליטר ציר מרק ירקות

50 גרם חמאה

50 גרם קמח (3 כפות)

2 חלמונים

¼ ליטר חלב (1 כוס)

½ זר פטרוזיליה קצוצה דק

1 כפית פלפל לבן

אגוז מוסקט – 3 גירודים במגרדת דקה

2 כפיות מלח

לקישוט: חופן עירית קצוצה

 

אופן ההכנה

 שוטפים את הכרובית במים היטב.

מסירים את הגבעול והעלים,  ומבשלים בסיר עם מים את פרחי הכרובית

עד שהם מתרככים ,אבל לא יותר מדי.

מסננים ומועכים בקערה למחית. (אני מעכתי, אבל שמרתי על גסות כלשהי שמתבטאת המרק במרקם נפלא, שווה לנסות את שתי הצורות, זו רק ויזואליה ומרקם ולא פוגע בטעם העשיר של המרק הזה)

מייבשים את הסיר וממיסים בתוכו רק 40 גרם חמאה.

מוסיפים קמח ומערבבים היטב.

מוסיפים את מחית הכרובית לסיר.

מוסיפים גם את נוזל המרק מערבבים ומבשלים 15 דקות.

בקערה נפרדת מערבבים חלמונים וחלב במטרף.

מוסיפים פטרוזיליה ואת 10 גרם החמאה הנותרת ומערבבים

עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים את תערובת החלמונים למרק , לאט תוך כדי ערבוב, עד אחידות.

מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל  ומבשלים עוד כ- 5 דקות.

 מקשטים בעירית קצוצה ומגישים.

מרק כרובית עשיר - עדי קאופמן

המרק נשמר במקרר עד ארבעה ימים – והוא נהדר גם כשהוא קר.

קיבלתי שלל מחמאות על המרק, על הטעם המפתיע שלו והלא שיגרתי ובכך הוא נכנס מהדלת הקידמית לרשימת המתכונים שאחזור אליהם עוד פעמים רבות.

בתור הונגרייה טובה החלטתי שהמרק הזה הוא ממש משלנו!

מי זו תמר ויקס לרר? אם לשלושה ילדים, כבר 26 שנה מתנדבת בקביעות באיפור חולות סרטן בבתי החולים מטעם האגודה למלחמה בסרטן ודבוראית, כן כן, דבוראית. בת למשפחה יוצאת וינה, דור שלישי במטבח ואני החלטתי שהיא פשוט ההסטוריונית של המטבח המשפחתי.

ספרה מטבח וינאי יצא בהוצאה עצמית ונמכר רק דרכה בשל כך, מחירו 160 שקלים.

ניתן לרכוש אותו בפניה במייל לתמר ישירות [email protected]

יש גם אתר לספר – הכנסו לכאן

תאכלו, תבשלו, תהנו ותטעמו טעמים חדשים

באהבה גדולה,

עדי קאופמן-פלוטניקוב

באלכם לפטפט איתי בין פוסט לפוסט? כנסו ועשו לייק לדף הפייסבוק שלי

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה