הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

כשהייתי ילדה שמעתי לראשונה על הפורים הנוצרי שחוגגים האמריקאים, הוא נראה היה לי הרבה יותר שווה מהפורים שלנו, אולי בגלל שהדשא של השכן תמיד נראה היה לי ירוק יותר ואולי לא..

ליל כל הקדושים הנוצרי  HALLOWEEN נחגג בלילה של ה- 31.10 (ממש אוטוטו).

השדרות מתמלאים בדלועים שונים ומשונים, בצבעים מכל הקשת הצהובה-כתומה – אדומה שעושה אווירה חמימה לימי הסתיו האפרוריים.

עדי קאופמן ליל כל הקדושים דלועים

 

דלועים מנוקבים בצורות שונות, עם פרצופים מפחידים וילדים מחופשים בתחפושות עוד יותר מפחידות ומכושפות בחצרות הבתים ודופקים על הדלתות ומאיימים על השכנים : ?Trick or Treat  (תעלול או ממתק?)

הילדים משחקים בחוצות העיר במשחקים שונים ומשונים, גימל שגדל חלק משנות ילדותו והתבגרותו בארצות הברית סיפר על המשחק הקלאסי של הוצאת תפוחים מגיגית מלאה במים באמצעות הפה בלבד, הם אוכלים ממתקים ייחודיים לחג כמו סוכריות דלעת מתוקות-מתוקות או סוכריות תירס, עושים מעשי קונדס שונים וילדותיים ומפחידים זה את זה בתחפושות ייחודיות.

וכמו בשיר של לוין קיפניס ‘חג פורים חג פורים…. רק פעם בשנה יבוא להתארח…’

ואני, אני רציתי פעמיים. אז בואו נארח קצת את חג פורים של הנוצרים, כי אומרים במקורותינו ‘להיות תמיד בשמחה’, אז בואו נטעם קצת שמחה של טעמים נפלאים, מתקתקים שעושים חם (וחג) בלב ובנשמה, בעקר עכשיו בימי הסתיו-חורף הראשונים של האפור-האפור הזה.

עדי קאופמן קילוף ירקות

אנטיפסטי כתום נהדר 

מחממים תנור לחום של 190-200 מעלות

3 בטטות בינוניות פרוסות לפרוסות בינוניות  (ללא הקליפה)

3 דלעת ערמונים נקיים מגרעינים ופרוסים לפלחים (עם הקליפה, גם יפה יותר ויזולאית וגם כייף לאכול את הפנים מהקליפה שמתקלפת יפה יפה)

פרוסת דלעת גדולה ויפה (טרייה) עם קליפה אחידה (במקרה הזה אני, אני מרשה לעצמי להציע את האורגנית, גם טעם וגם צבע מדהים) פורסים לפרוסות עם הקליפה!

חופן עלי אורגנו טריים

מלח גס פלפל גרוס

1/4 כוס שמן זית איכותי (אפשר גם שמן קנולה)

 

מיץ מחצי לימון

1/4 כוס מים רותחים עם 2 כפות דבש/סילן איכותי

 

ומה עושים?

פשוט מאוד, לנייר אפייה מעבירים את כל הירקות הפרוסים, מפזרים מלח גס ופלפל גרוס, מורחים שמן זית ומעסים היטב את את הירקות הכתומים היפים שלנו.

עדי קאופמן אנטיפסטי כתום כתום

מוסיפים אורגנו טרי ומעסים מעט, מוסיפים את מיץ הלימון, ניחשתם – מעסים עיסוי קטן ואחרוןומכניסים לתנור כשהתבנית עטופה בנייר כסף!

לאחר 30-40 דקות מוציאים את התבנית מהתנור, לא מכבים את התנור, פותחים את נייר הכסף ונותנים לתבנית ‘לנשום’ כמה דקות. לאחר מכן מערבבים בקערית קטנה את המים הרותחים והדבש/סילאן ומורחים בעדינות עם מברשת את הירקות (כולל הקליפות), לא באגרסיביות אלא משיכות עדינות שלא ישברו את הירקות.

מכניסים את התבנית חזרה לתנור לעוד כ- 10 דקות (לפי התנור שלכם, שימו לב מתי הירקות מוכנים)

מוציאים את התבנית, אם נראה לכם יבש מידי, תברישו עוד פעם טיפה את הירקות ותניחו לצינון.

 

 

עדי קאופמן אנטיפסטי כתום

 

אפשר להוסיף את האנטיפסטי הנהדר הזה כמט ולכל ארוחה, לצד סלט ירוק נהדר, פשטידה טובה ואפילו עם אורז בר – לכו עם הדמיון. אני אוהבת לנשנש ככה בצלחת בלי כלום. וזה ה- TRICK שלי לחג שאני לא חוגגת בישראל והייתי מתה לחגוג, אז אני חוגגת במטבח שלי עם ה- TREAT הנהדר הזה!

שנמשיך לשמוח ולחגוג, תמיד!

שלכם, המכשייפה (מכשפה ביידיש) של ליל כל הקדושים הישראלי 

עדי קאופמן-פלוטניקוב 

 

אם מתחשק לכם לפטפט איתי בין פוסט לפוסט אתם מוזמנים להתחבר אלי גם בדף הפייסבוק שלי – פיטפוטים על אוכל

או פשוט ללחוץ על ‘עקוב’ כאן באתר הנשים סלונה 

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה