הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 92

החל מדצמבר 2012

‘בין הקיץ לסתיו חודש תשרי…’

הסתיו כבר כאן,זה פשוט מדהים,איך אחרי אוגוסט החם והמכביד מגיע ברגע אחד הסתיו ממש בחודש שאחריו.

גימל ואני מפסיקים ברגע אחד להזיע, מכבים את המזגן ששרף לנו את כל המשכורת של ימי הקיץ הלוהטים ומתמכרים לצבעים ה’חדשים’ – הם ‘חדשים’ כי הם לא באמת כאלה, הם חוזרים כל שנה מחדש, אבל לנו, אנשי היום – יום יש לנו זיכרון קצר וה’חדש’ הזה מפתיע אותנו ומרגש אותנו.

פתאום בשעות אחה”צ הרוח מתחילה לנשוב במין עדינות מעקצצת, קרירה ועם זאת מחבקת ומלאת אנרגיה חיובית, כאילו באה לשטוף מעלינו את החום של הימים הנוראיים (ימי החמסין, ככה אנחנו קוראים להם בבית).

גימל, שהוא הפוך ממני רואה הצבעים החדשים מדכאים ומבאסים, השמש שיורדת מוקדם מידי מעציבה אותו.

הסתיו הוא שובו המתוק של הבית, ההתכנסות פנימה, החמימות המשפחתית, כוס התה העדינה והעוגיות הטריות הנאפות בתנור.

גימל מכור לעוגיות הרי יש לו את עוגיות יום חמישי שגם בימי הקיץ הוא לא מוותר לי עליהן, אלו עוגיות פריכות ונימוחות כל כך.

אבל עוגיות, במהות של המילה עוגייה טמון משהו עתיק יותר, עמוק יותר, על זיכרונות ילדות ראשוניים שמחזירים אותנו אל המקום הכי פשוט של המילה בית.

בשבילי כילדה, עוגייה הייתה רק עוגייה מסוג אחד – עוגיות חמאה עם חור במרכזה וריבה אדומה. סבתי שתחייה הבשלנית האלופה של המטבח ההונגרי סבתא פנינה שלומוביץ הייתה מכינה לי אותם, וכשלא הייתי בסביבתה אמא הייתה לוקחת אותי ל’הונגרי’ האופה הזקן ברחוב תל חי בנתניה (בפסאז’ ליד העירייה), וייס הזקן כבר איננו ואת מקומו תפסו אופים-קונדיטורים אחרים. אבל רק אצלו אמא העזה לקנות עוגות ועוגיות שאינם פרי ידה של סבתא, היא הייתה קונה עוגיות שמרים נהדרות ובייגלי פרג כמעט טוב כמו של סבתא והעיקר – את עוגיות הריבה הנפלאות שכל כך אהבתי.

סבתא הייתה מכינה את העוגיות פרווה עם מרגרינה (כמו מחמאה), אני מכינה אותן עם חמאה, אבל בהחלט ניתן להשתמש במרגרינה במתכון הנהדר והקל הזה.

העוגיות האלה תמיד נראו מורכבות, אבל הן לא, הן טיפה התעסקות עם המילוי אבל מעבר לזה הן נפלאות, טעימות, מזמינות וכל כך בייתיות שהן מתאימות בדיוק במעבר לימי הסתיו הקרירים בבית בהתכרבלות על הספה עם כוס תה נהדר.

 

מצרכים ל- 50 עוגיות סנדביץ ריבה (100 עוגיות רגילות)

250 גרם חמאה או מחמאה בטמפרטורת החדר

1/2 כוס אבקת סוכר מנופה או 2/3  כוס סוכר רגיל

2 ביצים M (או ביצה וחצי XL)

4 כוסות מידה קמח רגיל מנופה (+1/4 כוס קמח בצד לרידוד)

200 גרם ריבה שאוהבים (שימו לב לקנות או להכין ריבה חלקה ללא חתיכות פרי)

אני השתמשתי בתות ובפירות יער

אבקת סוכר לזרייה למי שאוהב, אני לא השתמשתי באבקת סוכר כי אחרי כחצי שעה העוגה נראית הרבה פחות טוב אם לא אוכלים אותה מיד.

 

ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את המחאה והסוכר עד ליצירת תערובת בהירה וקרמית, מוסיפים אחת אחת את הביצים  עד בליעה. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד קבלת בצק.

אפשר לעשות את אותו התהליך גם במעבד מזון עם להב פלדה של סכין.

מאחדים את הבצק לכדור ומעבירים בניילון נצמד לשעה וחצי במקרר מינימום. (ערב קודם זה מעולה)

מחממים תנור ל- 180 מעלות לא בטורבו!

על משטח מקומח מרדדים רבע מהבצק בכל פעם, ככה יותר קל, לעובי בין 1/2 ל- 1 ס”מ, תלוי בסגנון שאתם אוהבים. אני אוהבת את הדקים יותר.

קורצים לעיגולים ומניחים על תבנית אפייה.

רידוד בצק לעוגיות עדי קאופמן

מניחים 30 עיגולים שלמים בתבנית ואופיר כ- 8/12 דקות תלוי בעובי. תישארו בבקשה בקרבת התנור חייבים לבדוק שלא ישרפו.

מניחים 30 עיגולים עם חור במרכזן (באמצעות קורץ קטן או פקק של בקבוק שתייה) ואופים גם אותם.

כך עד שנגמר לכם הבצק.

חשוב – ניתן לרדד את אותה פיסת בצק עד 4 פעמים בלי בעיה. מעבר לזה תצא לכם עוגיית חנק.

כשהעוגיות הצטננו. מתיישבים כמו הונגרים טובים עם הריבות האהובות וכפית ושמים על העוגיה השלמה כחצי כפית ריבה, מניחים את העוגיה עם החור מעל ומעט מסובבים. אם אתם רוצים להשתמש באבקת סוכר אז לאבק את העוגיות עם החור לפני המריחה של הריבה.

עדי קאופמן עוגיות ריבה

וזהו, אתן מוכנות (ומוכנים) לסתיו.

הכנתי לנו כבר שתי כוסות תה וגימל כבר טורף כאן את כולן אחת אחת ולכן אני בורחת בכדי לתפוס לי כמה :)

עדי קאופמן עוגיות חמאה וריבה

שנה טובה שתהיה לכולנו וסתיו נפלא של בית חם

באהבה,

עדי קאופמן-פלוטניקוב

אם בא לכם לפטפט איתי בין פוסט לפוסט כנסו לדף הפייסבוק שלי פיטפוטים על אוכל

ואם בא לכם משלוח של אוכל צמחוני, בריאותי ואורגני – כנסו לאתר שלי

או שפשוט תעקבו אחרי כאן

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה