הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

אין לעשן

היום השישי ללא חברתי הטובה סיגי הסיגריה התחיל.

למזלי הטוב, בשנתיים האחרונות לא הורגלתי לעשן על הבוקר ככה שאת הבקרים אני עוברת יחסית בשקט. התאווה הגדולה מתחילה מאוחר יותר – לקראת שעת הצהריים (והארוחה, והקפה השלישי, והקפה הנוסף ועוד ועוד …)

אני חייבת לספר לכם, אתמול עבר עלי רגע קריטי וקשה מאוד, מצאתי את עצמי דוהרת לכיוון המרכז המסחרי בשוהם (בכלל היה לי טיפול פנים אצל הקוסמטיקאית במקום אחר, אבל הרכב הוביל אותי דווקא לשם).

הגעתי וחניתי את הרכב בחניה הראשונה שמצאתי ודהרתי לכיוון  רחבת החנויות החביבות עלי.

היה לי ברור מדוע הגעתי לשם, למרות שביני לבין עצמי מאוד התביישתי להודות בכך, וכך אל מול עצמי שיחקתי תמימת דעים לחלוטין שלא מבינה בכלל לאן רגליה מוליכות אותה.

נכנסתי לקיוסק החביב עלי, בו בימי שישי אני קונה את העיתון היקר (תרתי משמע) שלי, אם מעניין אתכם אז אני קוראת ‘הארץ’ אדוקה ביותר.

אבל… בקיוסק הזה אני לא רק קונה את העיתון שלי לימי סופהשבוע העליזים והנינוחים… בו אני גם קונה את הסם הממכר שלי – הסיגריות הארורות מהן אני מנסה להפטר.

נעמדתי בתור בתמימות דעים מוחלטת, למזלי הטוב היו במקום מספר אנשים ונאלצתי להמתין בתור, הקיוסקאי שמכיר אותי כבר שנים שאל לשלומי וצחקקנו לנו, באותו רגע ממש הרגשתי כאילו נשואות עינהם של כל העוברים ושבים אלי, דווקא אלי, הרגשתי שהם סוגרים עלי וצועקים לי ‘הי גיברת, את לא כתבת כתבה על גמילה מעישון? תפסנו אותך ביג טיים’!

הרגשתי שאני לא מסוגלת לעמוד על הרגליים – ביידיש היו אומרים שיש לי חלושעס נוראה, התנצלתי, לא היה לי נעים עדיין לספר לו בכלל שאני לא מעשנת יותר, איך אבשר בשורה כל כך קשה לאדם שכל כך שמח לראות אותי? אני לוקחת לו את הפרנסה , ככה ניסיתי לשכנע את עצמי ללכת ולקנות לי איזו קופסא קטנה, שתיהיה לי באוטו, בתיק, בעבודה למקרה חירום בלבד.

כל כך נבהלתי ממראה האנשים הלוטשים בי עיניים שנעלמתי ולא העזתי לחזור, פחדתי שהם עוקבים אחרי ועוד רגע הם יתקשרו לגימל ויגלו לו את ה-כ-ל.

כבר ראיתי את עצמי מתחילה באמצע המרכז המסרחי להסביר לאנשים ולגימל למה הגעתי לשם, מה הייתה הכוונה, מה אני רוצה לעזאזל…

רצתי לרכב (טוב נו, יש לי שבר באצבע, הלכתי מהר ככל האפשר) נכנסתי ועפתי למכונית, התנעתי וטסתי משם אל עבר הקוסמטיקאית שלי.

כשהגעתי הוקל לי מאוד, לא עשיתי את המעשה שיסיים את פרק ‘עדי מפסיקה לעשן’, עמדתי בפיתוי (אמנם בעזרת הפחדים, הפחדות למיניהן ובעקיפין גם בעזרתכם), כל רגע הוא רגע של פיתוי, בעיקר מחוץ לבית, כי אנחנו לא יכולים למשמע את עצמנו, אנחנו פוגשים אנשים, עוברים בחנויות, יכולים להתחבא (כן, כן להתחבא- אנחנו המכורים נעשה הכל בכדי לקבל את ‘המנה’ שלנו, גם אם אנחנו עושים מעצמנו צחוק גמור, הרי אנחנו מכורים, לא יכולים לשלוט בצרכים שלנו באופן אוטומטי.

אני אמרתי לא לפיתוי הזה – אמרתי לא לסיגריה בדיוק כשיכלתי להגיד כן, כשאף אחד לא רואה

סירבתי לסיגריה

לא תודה לסיגריה- עדי קאופמן

 

שלא לדבר על זה שאין לי רגע דל, אני לא מפסיקה ללעוס (ונראה לי שזה יהרוס את הדיאטה המעולה שלי, בהזדמנות אכתוב עליה ואתן המלצות), לועסת פירות, ירקות, כריכים מחיטה מלאה, זרעים, פיצוחים לא קלויים ומקווה לטוב.

וכמובן, הבקבוק – בוקי בקבוקי שלי, כמו תינוקת צמוד אלי טוב טוב ושומר עלי מהפיתוי הגדול.

כל יום ללא עישון הוא יום של בריאות נטו, יום של הצלחה והתחלה חדשה, יום של ניצחון אמיתי של הרגש מול השכל, יום שבו מחזירים את הגוף למצב אופטימאלי.

אולי התמונה הנוראה הזו תשפיע גם עליכם, כי לי זה עשה המון

ריאות של מעשנים לפני ואחרי - עדי קאופמן

שנה טובה עם התחלות חדשות ובריאות, זה הזמן להחליט ולקיים

לשמור על כושר ועל בריאות טובה ועל כל אותם הדברים החיוניים שעושים לנו את החיים לטובים יותר

 

הגיע הזמן שנשלוט על מה שאנחנו מכניסים לגופינו

שלכם, בידידות

עדי קאופמן-פלוטניקוב

אם מתחשק לכם לפטפט איתי בין פוסט אחד לשני אתם מוזמנים לעשות לייק כאן

ואם בא לכם להתחיל ברגל ימין את השנה החדשה עם אוכל צמחוני – בריאותי אורגני – כנסו לאתר שלי ואשמח לבשל במיוחד עבורכם

אם אתם רוצים לקרוא את הפרק הראשון – כנסו לכאן

ואתם יכולים פשוט לעקוב אחרי כאן בסלונה – תלחצו עקוב אחרי ותקבלו התראה על כל כתבה שיוצאת :)

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה