הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

עוקבים: 92

החל מדצמבר 2012

ריח של שבת יש לכל אחד מאיתנו, ריח שמחזיר אותו הבייתה, במובן המלא והראשוני ביותר למילה בית, יש לו ניחוח משמעותי שמלווה אותנו לכל מקום עד יומינו האחרון, ריח הוא זיכרון של רגעים, של אנשים, של מקומות ושל תשוקות שהתממשו ואנחנו כמהים אליהם שיחזרו. ריח של שמרים הוא ריח של שבת, ריח לערב שבת, גימל ביקש ואני רצתי בשמחה להכין עוגת שמרים עם ריח של שבת וטעם גן עדן.

21/09/2013

יום שישי אחה”צ, יש לו לוק מיוחד משל עצמו, לא יודעת איך להסביר את זה , אבל כשאני רואה אותו אני יודעת שהוא הגיע. סוף סוף.

יש שקוראים ליום שישי היום החופשי (עלק חופשי!!!), מה חופשי בו??? הוא יום קצר (נכון, אנחנו לא רצים לעבודה) צריכים להספיק בו כל כך הרבה מטלות (זה כתוב בכל הספרים… תקראו), במקרה שלי גם להשלים קניות, לסדר את הבית כי לא משנה מה אני אעשה הוא תמיד יראה מבולגן בסופו של דבר, כמו חדר של נער מתבגר שמתקשה להחליט מה בעצם בא לו עכשיו…

בקיצור ‘היום החופשי שלי’ הוא בריצה בין הסופר, לניקיונות, לבישולים (כי החבר’ה באים לארוחת ערב) וריצה ברגע האחרון לצרכנייה במושב (כי שכחתי משהו, כרגיל…).

ואז דקה ושנייה לפני שבת אני נעמדת מול החלון שבמטבח ואור נפלא, מרגש כזה (שאני באמת לא יודעת להסביר) נכנס פנימה, קרני שמש מתוקות ונעימות שמלטפות את הבית בצבע שנהב חד פעמי ומהמם ביופיו.

ריח של שבת יש לכל אחד מאיתנו, ריח שמחזיר אותו הבייתה, במובן המלא והראשוני ביותר למילה בית, יש לו ניחוח משמעותי שמלווה אותנו לכל מקום עד יומינו האחרון, ריח הוא זיכרון של רגעים, של אנשים, של מקומות ושל תשוקות שהתממשו ואנחנו כמהים אליהם שיחזרו.

אצלנו בבית הריחות של שבת היו ריח טשולנט עם קיגל הונגרי של סבתא פנינה, ריח של מרק עוף של אמא שאין עשיר בטעמו ובניחוחותיו ממנו ועוד ריחות רבים ואחרים שמחזירים אותי כמעט אל תוך הבטן.

ריח של שמרים הוא ריח של שבת, ריח לערב שבת, גימל ביקש ואני רצתי בשמחה להכין עוגת שמרים עם ריח של שבת וטעם גן עדן.

עוגת השמרים הזו היא פשוטה מאד להכנה בעיקר הבצק יחסית דל בקלוריות ושומנים משום שהוא מכיל 40 גרם חמאה בלבד. הוא עשיר ונפלא לא פחות מבצקים אחרים העשירים מאוד בחמאה ומומלץ עוד יותר לאכילה ביום שאחרי כי טעמו נוטה להשביח אחרי יום.

פטיסייר קקאו ושוקולד הוא רעיון שקיבלתי ממתכון של הקונדיטור של טאטי לחם ואימצתי בשינויים משלי.

הפטיסייר שומר על הצורה של המלית, קל יותר לעבוד איתה והתוצאה הסופית מאוד אסתטית ונשמרת היטב גם בתנור .

ונעבור למטבח …

עוגת שמרים שושנים ופטיסייר קקאו – שוקולד

לבצק השמרים
1/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
רבע קוביה שמרים / רבע שקית שמרים טריים / שקית אינסטנט שמרים 11 גרם
3 וחצי כוסות קמח רגיל
2/3 כוס סוכר רגיל
40 גרם חמאה רכה
2 חלמונים מביצה גודל L או 3 חלמונים מביצה גודל M
1/2 כפית מלח שולחן

למלית פטיסייר קקאו – שוקולד
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
(אפשרות להוסיף למעט מתיקות בנוסף 50-100 גרם שוקולד חלב, זו אופציה בלבד)
2 כפות קקאו
30 גרם חמאה
2/3 כוס חלב + 1/4 כוס חלב
3 כפות גדושות סוכר
2 ביצים L או 3 ביצים M
3 כפות קמח רגיל

לסירופ הסוכר
1/2 כוס מים
2/3  פחות כף כוס סוכר
מעט תמצית וניל / שקיק סוכר וניל

להברשה
ביצה טרופה

זה רק נראה הרבה – זה כלום עבודה (תופתעו כולכם, בעיקר פחדני השמרים)

מכינים את הבצק

ראשית חשוב לי לציין, את הבצק אפשר להכין ידנית (עם סבלנות), אפשר להכין עם מיקסר יד שיש לו ווי לישה (מיקסר יד חשמלי שעולה כמה עשרות שקלים) ולא רק במיקסרים הגדולים הבומבסטיים.

כמו שאתם רואים לא היו לי שמרים טריים בבית והשתמשתי באינסטנט – ויצאה לי עוגה נהדרת, ממליצה בחום לקנות בכמה גרושים ולאחסן למקרה חירום. (חירום = לא היה לי עצבים ללכת שוב פעם לצרכנייה)

מכניסים לקערה את הקמח, סוכר ושמרים

מכניסים את השמרים

שמרים

מערבבים את הקמח, סוכר ושמרים בכדי שהנוזלים לא יגעו באופן ישיר בשמרים

מערבבים את הקמח, סוכר ושמרים בכדי שהנוזלים לא יגעו באופן ישיר בשמרים

בוחשים היטב את הקמח עם הסוכר והשמרים, בכדי שהנוזלים לא יגעו באופן ישיר בשמרים ויאטו את עבודתם.

מוסיפים את שאר החומרים, ביצים, חלב, שמנת מתוקה, חמאה (מלבד המלח, אותו נוסיף לקראת סוף הלישה)

מוסיפים את החומרים הנוזלים

מוסיפים את החומרים הנוזלים

מוסיפים את החומרים הנוזליים 2

מוסיפים את החומרים הנוזליים 2

ומתחילים ללוש במהירות נמוכה, לאחר כדקה עוברים למהירות בינונית

הבצק עובר מסא'ז בקערת המיקסר שלי

הבצק עובר מסא’ז בקערת המיקסר שלי

שהבצק מתחיל להתכדרר להוסיף מלח וללוש עוד כחצי דקה, אנחנו מפסיקים את הלישה ומעבירים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ולשים מעט (כדקה) ליצירת בצק חלק.

לישה ידנית לאיחוד הבצק

לישה ידנית לאיחוד הבצק – כדקה לפני העברה להתפחה

הבצק עובר להתפחה בקערה לשעה

הבצק עובר להתפחה בקערה לשעה

לאחר סיום הלישה נכניס את הבצק לקערה ונעטוף בנילון נצמד / מגבת לחה לתפיחה בת כשעה.

לקראת סוף התפיחה נתחיל להכין את פטיסייר הקקאו -שוקולד שלנו:

הכנת פטיסייר קקאו – שוקולד

לקערה אחת (חסינת חום) מכניסים קקאו, כף סוכר, חמאה ושוקולד.
לקערה רגילה מכניסים 1/4 כוס חלב + ביצים + קמח ומערבבים היטב לקרם חלק.
בקלחת קטנה (סיר קטן) מחממים 2/3 כוס חלב וסוכר עד לסף רתיחה. מורידים לרגע מהאש ומוסיפים מעט מתערובת הביצים לסיר, מערבבים היטב למניעת היקרשות (השוואת טמפרטורות בשפת הקונדיטורים) ואז מכניסים את כל התערובת לסיר, ממשיכים לבשל ותוך כדי לערבב עם מטרפה ידנית קטנה כל הזמן, תוך חצי דקה התערובת תתחיל להסמיך עד שתהפוך ל’פירה’, ככה זה בדיוק נראה.
ברגע זה מורידים מהאש מעבירים מייד לתערובת השוקולד – קקאו ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים – ויש לנו פטיסייר קקאו – שוקולד נפלא! (אפשר לטעום, זה מבושל, ואם חסר לכם קצת סוכר להוסיף)

קערת השוקולד, קערת קמח- ביצים וקלחת החלב

קערת השוקולד, קערת קמח- ביצים וקלחת החלב

קערת קקאו-שוקולד, חמאה ומעט סוכר ממתינה לקרם הפטיסייר

קערת קקאו-שוקולד, חמאה ומעט סוכר ממתינה לקרם הפטיסייר

מחלקים את הבצק לשנים מרדדים כל אחד בנפרד לעלה רחב ומורחים מחצית מפטיסייר הקקאו – שוקולד ומגלגלים

באמצעות סכין חד מחלקים את הבצק לפרוסות שיהפכו ל’שושנים’ בעובי 2 ס”מ
מחלקים את הבצק לפרוסות בעובי 2 ס"ס - אלה השושנים שלנו

מחלקים את הבצק לפרוסות בעובי 2 ס”ס – אלה השושנים שלנו

מכניסים את השושנים אל התבנית ששומנה מראש (שווה במקרה הזה גם להניח בתחתית נייר אפייה למניעת הדבקות)

מתפיחים כרבע שעה בתבנית עצמה (רק ברגע האחרון מורחים בביצה טרופה!!)
בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.

השושנים בהתפחה לפני ההברשה בביצה ולפני הכניסה לתנור

השושנים בהתפחה לפני ההברשה בביצה ולפני הכניסה לתנור

מכניסים לתנור כ- 40- 50 דקות עד שפני העוגה זהובים ויש ניחוח באוויר של שבת :)

בדקות האחרונות של האפייה אנו מבשלים בקלחת את המים עם הסוכר והווניל, כשהעוגה יוצאת בעודה חמה מברישים מספר פעמים את העוגה בסירופ שנותן לה מיימד של טעם וצבע מהמם!!!

השמרים שושנים בפטיסייר קקאו - שוקולד - עוגה לשבת מופלאה

השמרים שושנים בפטיסייר קקאו – שוקולד – עוגה לשבת מופלאה

תפסיקו לפחד משמרים ותתחילו לאפות, שמעתם?
זה כלום – שטויות במיץ עגבניות ויש לכם בבית עוגה ברמה של קונדיטוריה :)

אנחנו הולכים לקרוא עיתון של שבת (גימל, תעשה לי קפה !)

ולאכול פרוסה של שבת מתוקה מתוקה.
שבת שלום :)
שלכם, עדי קאופמן

עשו לייק לדף הפייסבוק פיטפוטים על אוכל ותוכלו גם משם לעקוב אחרי

ואם מתחשק לכם אוכל אורגני, בריאותי וצמחוני עד הבית – אני כאן 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה