הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

כשהתחלתי להתעניין בכל הקשור לאוכל בריאותי עוד לא הכרתי כלל את עשבי התיבול.

הם נראו לי משעממים מאוד ולא כל כך ידעתי מה עושים איתם לעזאזל… 

בתור בת למשפחה אשכנזית ממוצא הונגרי-רומני (ואבא פולני) הכרתי את השמיר, בעיקר ממתכון המלפפונים החמוצים אבל תו לא.

לא הכרתי את הבזיליקום, התימין, האורגנו, הנענע אפילו הייתה זרה בביתנו ולא התארחה אפילו בימי חג ומועד, הפטרוזיליה חיה אצלנו בדרך למתכון מרק העוף, ועפה ממנו ברגע שהיה כבר מוכן, רוזמרין היינו אוכלים כמעדן במסעדה פעם ב… כשהיינו מוזמנים אליה בתפקיד ה’תבלין’ של תפוחי האדמה הבשרניים שלא לדבר על הכוסברה שיש לה עד היום צו איסור כניסה לביתה של אימי כי ‘זה עשב שהוא לא משלנו ויש לו ריח וטעם רע’ (בולשיט בריבוע, לקח לי הרבה שנים להביא כוסברה אל פי, ואני מצטערת שלא עשיתי זאת הרבה יותר מוקדם).

הגימל שלי אגב, חולה על עשבי תיבול ואולי בגללו (שלא לומר חלילה בזכותו… שלא יעלה לו השתן לראש) מצאתי את עצמי חוזרת מהשוק החביב עלי (שוק הכרמל, למתעניינים)עם כל עשב אפשרי, התאהבתי ממבט 1000 ומניסיון 1 בעשבים הנפלאים האלה.

אולי מגיע לכם גם קצת רקע עליהם- עשבי תיבול הם מקור נפלא לנוגדי חמצון, נוגדי החמצון הם אלה הנחלמים במחלות קשות כמו סרטן, מחלות לב, מחלות שבץ וסוכרת סוג 2.

עשבי התיבול כולם מהווים מקור עשיר לויטמינים ומינראליים, הם אנטי בקטרייאלים ואנטי דלקתיים וחשוב יותר מכל – הם מכילים חומרים השומרים על המערכת החיסונית בגופנו. מה שאומר שמאוד מומלץ לצרוך אותם.

עדי קאופמן - מצרכים להכנת פסטה פורטובלו ועשבי תיבול

רבים הם האנשים שלא מסוגלים לצרוך אותם באופן הטרי והטבעי שלהם ולכן הם צריכים לקבל אותם בדרך אחרת, ששומרת על הערכים שלהם ושומרת על הטעמים הנפלאים שלהם.

ורגע לפני המתכון המנצח שמכיל עשבים נהדרים מוקפצים בשמן זית ופטריות פורטובלו בשרניות, טיפ קטן לשמירה על עשבי התיבול לארח קנייתם:

ניתן לשמור על עשבי התבלין בשני אופנים:

להכניס כל עשב תבלין בנפרד (ולא שטוף) לקופסא אטומה ולאכסן במקרר. (מחזיק את העשבים טריים כשבוע ימים)

להכניס את עשבי התבלין לכוס עם מים (כמו צרור זר פרחים) למקרר – שומר על העשבים כחמישה ימים טריים ויפים.

עשבי תיבול - עדי קאופמן מבשלת

פסטה פטריות פורטובלו ועשבי תבלין מוקפצים

מצרכים

500 גרם פסטה קצרה (אני השתמשתי בפנה) מבושלת עפ”י הוראות היצרן למידת אל-דנטה

5 כפות שמן זית איכותי

4 גבעולים בצל ירוק פרוסים (גם חלק לבן וגם ירוק)

1 כרישה בינונית פרוסה (חלק לבן ומעט מהירוק)

3 שיני שום קצוצות דק

6 פטריות פורטובלו יפות ובשרניות פרוסות לפרוסות בינוניות

צרור יפה של בזיליקום (כ- 30 עלים יפים) עלים חתוכים גס

3 גבעולי אורגנו טרי (כ- 20 עלים יפים ורייחנים)

צרור קטן של עירית פרוסה דק (לא מידי)

מלח, פלפל שחור טחון טרי (לפי הטעם)

 

ההכנה 

מחממים מים בסיר לפסטה.

כאשר מעבירים את הפסטה למים הרותחים מתחילים בהכנת הרוטב לפסטה. (כי הוא מהיר מאוד ואנחנו רוצים אותו חם והכי טרי שיש, בכדי שנזכה לכל הויטמינים שמכילים העשבים)

 

במחבת רחבה ועמוקה מחממים את שמן הזית עם הכרישה, הבצל הירוק עם מלח ופלפל (כמות ראשונית), ברגע שמתחילים להרגיש בטעם מוסיפים את שיני השום הקצוצות דק ומערבבים מעט, מעבירים את פטריות הפורטובלו ומקפיצים כדקה/שתיים.

מוסיפים את כל עשבי התיבלין ורבע כוס מים מהפסטה ומערבבים.

מנמיכים את הלהבה וסוגרים את המחבת במכסה לכדקותיים.

פותחים, טועמים ומתקנים תיבול.

מעבירים את הפסטה. ומערבבים בעדינות.

 

פסטה פטריות פורטובלו ועשבי תבלין

בתאבון יקיריי, רק בריאות ואושר 

עדי קאופמן-פלוטניקןב 

 

אם תרצו משלוח של אוכל בריאותי, צמחוני ואורגני עד הבית – כנסו לאתר שלי

ואם בא לכם לפטפט איתי בין פוסט לפוסט אתם מוזמנים לדף הפייסבוק שלי – פיטפוטים על אוכל

או פשוט – תעקבו אחרי בסלונה

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה