הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן בלוגרית אוכל ולייף סטייל מובילה בת ה-35, דור שלישי לשושלת אריסטוקרטית של הבישול ההונגרי. מבשלת ומפטפטת על אוכל ועל החיים

עדכונים:

פוסטים: 83

עוקבים: 91

החל מדצמבר 2012

חודש אחרי החתונה שלנו התחילה המלחמה בעזה. מלחמה קשה, מתישה וכל כך עצובה.

צבע אדום הפך לביטוי שגור בכל רגע נתון, גימל אפילו צחק עלי שהחלטתי (למרות שאנחנו גרים ליד נתב”ג ולא ממש על קו העימות) להוריד את האפליקציה של צבע אדום ולסמן בה את כל ישובי הארץ בכדי ‘שאני אדע מה קורה בארץ הזו סוף סוף’.

הימים הקשים האלה כל כך מעייפים, מוציאים מאיתנו כל אנרגיה פעוטה, אנחנו מתכנסים בבית ולא חושבים על יציאה ממנו ולכן, במקום לבקר במסעדה חשבנו לעשות לעצמנו חגיגה קטנה בבית. הרי מגיע לנו!

גימל קנה שני בקבוקי יין אדום (‘קברנה סוביניון’, כמו בפגישה הראשונה שלנו כשהתעקשתי שרק מהזן הזה אני מוכנה לשתות, בתור יינית מדופלמת עלק) והחלטנו לשחזר את הימים הראשונים שלנו יחד.

בשל העובדה שלא יצאנו (עדיין!!) לירח דבש זה נראה היה לנו נפלא לעשות פיקניק קטן בבית שבו נזכר בימים בהם התאהבנו, לפני כשלוש וחצי שנים.

מנת הדגל הראשונה שבישלתי לגימל הייתה פסטה ברוטב עגבניות טריות והפתעות קטנות, מנה שנראית פושטית ו’רגילה’ למראה אבל עם התיבול והתוספות המתאימות הופכת למנה חגיגית כל כך שלא נותר ממנה זכר.

זו הייתה מנה שהיינו מתענגים עליה בין לגימה אחת לשנייה, בין דיסק לסרט רומנטי טוב וצחוקים מתגלגלים עד אור הבוקר, מנה נוסטלגית כזו שעושה חם בלב ובבטן כל פעם מחדש. ואפילו ביום שאחרי אפשר לארוז לעבודה ולהתענג על עוד כמה ביסים שנותרו מהערב הקודם ולהיזכר ברגעי הצחוק והשמחה.

המתכון המנצח של אוכל שמכונה נחמה הוא מצרכים טריים ומזמינים, עבודה קלה והכנה מהירה וזו בדיוק מנת נחמה. קלה להכנה, מתעכלת טוב, מלאה בכל טוב ובריאה להפליא (בעיקר אם אתם מכינים אותה כמוני מירקות ופסטה  אורגניים טריים שניתן למצוא היום בכל מרכול).

ואם זוהר טורפת את הפסטה הזו, סימן שהיא הצלחה מסחררת וחובה להכינה שוב ושוב (וזו משימה קלה, ונראית מושקעת ובעיקר ט-ע-י-מ-ה!)

 

פסטה ברוטב עגבניות טריות בסגנון איטלקי מסורתי 

4 כפות שמן זית (איכותי, בבקשה….)

מארז עגבניות שרי (כ- 600-500 גרם) עדיף תמר אם אתם מוצאים חתוכים לארבעה

(ניתן להמיר ב-4 עגבניות גדולות ובשריות, פרוסים דק וחתוכים לקוביות)

בצל בינוני פרוס לקוביות 1X1 ס”מ

5-6 שיני שום טריות פרוסות דק דק (אם אתם כמונו, אוהדי שום הוסיפו עוד 2 שיני שום)

כף עשבי תיבול מיובשים (ערבבו בזיליקום, אורגנו- מסתבר שהמיובשים מוסיפים הרבה יותר טעם מהטריים וכדאי מאוד לשלב אותם)

כפית סוכר חום (אם יש לכם כהה, לכו על זה הוא מעניק נופך וטעם מיוחד, ואם לא גם סוכר רגיל יעשה את העבודה)

בזיליקום טרי

אורגנו טרי (אם תשיגו, כי זה לא כל כך קל לאחרונה)

כפית מלח

חצי כפית פלפל לבן

מעט פלפל שחור

פסטה – אני אוהבת להשתמש בפסטה מסוג לינגוויני (כמו בתמונה) כי היא מתחברת עם הרוטב מצויין, אבל אפשר להשתמש בכל סוג שאתם אוהבים. אנחנו לא איטלקים ולכן יש לנו הנחות מסורתיות. אני משתמשת בפסטה אורגנית, שהעלות שלה לאחרונה היא דומה לפסטה רגילה והיא טעימה יותר. תנסו.

 

ההכנה:

בסיר מרתיחים שפע של מים רותחים.

בסוטאז’ (מחבת עמוקה) מחממים שמן זית עם הבצל, אנחנו לא רוצים לטגן אותו אלא לאדות אותו, ולכן אנחנו מתחילים בחימום של השמן עם הבצל.

כשהסוטאז’ מתחמם ניתן להוריד מעט את האש ולדאוג שמגיעים להזהבה בלבד.

מוסיפים את העגבניות ואת השום הפרוס. ומערביים מידי פעם בעדינות.

כשהעגבניות מגירות נוזלים ומתחילות להתבשל מוסיפים את התבלינים היבשים (מלח, פלפל לבן, פלפל שחור, כף עשבי התיבול היבשים והסוכר) ומערבבים בעדינות.

בינתיים מכניסים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים למידת אל דנטה לפי הוראות היצרן.

לפני המוציאים את הפסטה למסננת לוקחים חצי כוס (בזהירות) מהמים של הפסטה – הם בהחלט ‘מדביקים’ את הפסטה הכי טוב לרוטב. מוסיפים מעט לרוטס ובודקים שהוא בסמיכות לא מיימית מידי.

טועמים, אם חסר תבלין כלשהו משפרים תיבול.

מעבירים את הפסטה אל הסוטאז’ עם הרוטב ומערבבים בעדינות הבתנועת קיפול (אנחנו רוצים שהמראה יהיה יפה ולא מחית עגבניות)

מוסיפים את התבלינים הטריים ומעבירים לקערת הגשה שתתרוקן מהר מאוד.

 

פסטה ברוטב עגבניות טריות

 

נקווה שימי הצבע האדום שלנו מעתה יהיו ימים של פסטה ברוטב עגבניות טריות שעושות חם על הלב ולקיבה :)

 

שלכם, עד לפעם הבאה 

עדי קאופמן-פלוטניקוב 

אם תרצו לפטפט איתי בין פוסט לפוסט  הצטרפו לדף הפייסבוק שלי - ‘פיטפוטים על אוכל’ 

או שפשוט תעקבו אחרי באתר הנשים הנפלא שלנו – סלונה 

ואם תרצו להזמין אוכל בריאותי, צמחוני ואורגני עד הבית- אני כאן

 

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה