הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 87

החל מדצמבר 2012

גימל ואני התחלנו לחלום על פריז בדיוק לפני שלוש שנים. כשהכרנו.

מעולם לא הייתי בפריז לפני כן, ואחרי שנה וחצי של חלימת חלומות ברגע אחד קנינו כרטיסים, הזמנו מלון, ארזנו מזוודות וטסנו לפריז.

חלום שמתגשם, העיר הרומנטית ביותר בעולם נגלתה לנגד עיננו ואנחנו התמכרנו, במלוא מובן המילה.

התמכרנו לסמטאות ולשדרות המרנינות, לשווקים שבכל קרן זוית, לבתי הקפה הקטנטנים והרומנטיים, לפרחים ולירקות הטריים הבוהקים ביופיים.

העיר הילכה קסם עלינו ואנחנו נשאבנו אל תוך הפלא הזה שנקרא פריז.

 

החנויות הותיקות שעושות חשק להציץ אל תוכן

עדי קאופמן - חנויות בפריז

 

ארוחות הבוקר הפשוטות למראה מלאות בכל טוב העולם – קרואסונים חמאתיים מלאים בחמאה ומרקחת פירות מתקתקה וקפה עם קצף שלא מן העולם הזה – גימל ואני בהחלט התמכרנו….

עדי קאופמן - ארוחת בוקר בפריז

 

בשווקים מצאנו פירות וירקות טריים יפייפיים ופרחים רעננים שלא רואים כאן בארצינו הקטנטונת (ועושה חשק נסתר לעשות קניה ולהעלותה ארצה, ומיד!)

עדי קאופמן - ירקות בפריז

 

עדי קאופמן - פרחים בפריז

 

טיילנו בשדרות היפייפיות ובגנים הקסומים מחובקים, פריז מזכירה לך את המשמעות של המילה אהבה. אהבה לבן או בת זוג, אהבה לאוכל טוב, למראות מרגשים ומרנינים

עדי קאופמן - התרגשות בפריז

 

עדע קאופמן - נופים מרגשים בפריז

 

אכלנו בכל מיני מקומות – מקומות קטנטנים ומקומות מפוארים וגדולים

כל דבר שפינו נגע בו היה שווה זהב, בעל טעם נפלא ומוקפד וכל כך חד פעמי. אבל ההצלחה הגדולה של הנסיעה הזו טמונה דווקא במרק פשוט למראה ומלא בטעם – והוא מרק הבצל הצרפתי.

המרק המפורסם שהצרפתים כל כך אוהבים לאכול בלילות החורף הקרירים, מרק עשיר בבצלים מסוגים שונים המקורמלים בהכנתם והם אלה שהופכים אותו למרק כהה, סמיך ומהביל.

גימל, שידוע כמי שאוהב לאכול כל דבר שקיים בעולם סלד, בלשון המעטה, ממרק בצל ותמיד הזמין כל מרק במסעדה, רק לא מרק בצל.

הגענו לקפה קטן בשעת צהריים מוקדמת, גשם התחיל לרדת וחיפשנו מקום להתחמם בו מעט, התיישבנו במקום מקסים בירידה מהמונמארט (רובע האמנים של פריז) ישבנו בחוץ מתחת לפרגולה קטנטנה, פיטרייה חמימה חיממה לנו את האווירה ונפשנו ביקשה צלחת מרק. זה מה שמתאים לנו עכשיו.

שאלנו את המלצר איזה מרק יש להם והם אמרו – רק מרק בצל.

גימל כל כך רצה מרק שהסכים בהבעת פנים חמצמצה להזמין לו צלחת מרק חמימה. הזמנו כמובן גם יין (יין הבית, בכל בית קפה ומסעדה יש יין הבית, יין לא יקר במיוחד וטעים עד מאוד)

קעריות המרק הגיעו, ריחם המשגע נישא באוויר הצח והצלול, בתוך הקערית, מלבד המרק המהביל, צפה לה פרוסת בגט נפלאה קלויה עם גבינות ושום – זו הייתה חגיגה!

גימל הצטער על כל השנים שהפסיד בהזדמנויות שונות מרק בצל והשביע אותי ללמוד להכין כזה, בדיוק כזה – מרק בצל.

 

מרק בצל צרפתי בהשראת בתי הקפה של פריז

מנות לשישה סועדים

6 בצלים סגולים בינוניים (פרוסות לרצועות בינוניות)

2 כרישות גדולות פרוסות (כולל החלק הירוק)

3 בצלים רגילים בינוניים פרוסים לפרוסות בינוניות

35-40 גרם חמאה

3 כפות שמן זית איכותי

4 כפות קורנפלור

כוס ורבע יין לבן (עדיף יבש ולא מהסוג הפירותי)

כף גדושה סוכר חום (עדיף מהסוג הכהה, אבל לא חובה)

ליטר וחצי מרק עוף

כוס מים

(ניסיתי רק עם מים ויוצא חסר טעם, ניסיתי צמחוני ולא יוצר טוב כי הטעמים לא חזקים מספיק עם ציר ירקות ואני לא מנסה אבקות, אז מי שבא לו לנסות אבקת מרק בצל מוזמן לנסות).

צרור קטן של עירית קצוצה גס

צרור קטן עלי בזיליקום קרועים גס (אופציונאלי בלבד למי שאוהב בזיליקום)

כף קונאק (מניסיון, אפשר גם בלי, אבל יש הבדל)

 

לבגטים

בגט פרוס וקלוי לטוסט

6-7 שיני שום שלמות

אופציה שמנה – גבינה מותכת (ממש אפשר לוותר ויהיה יופי)

 

להכנה

לסיר כבד מכניסים שמן זית וחמאה ואת כל הבצלים מתחילים ‘לאדות’ אותם, ולהזהר שלא ישרפו, בתחילה על אש גבוהה ואח”כ על אש בינונית.

כל הזמן יש לערבב על מנת לא לחרוך את הבצלים.

צריכים להגיע למקסימום של הקירמול שלהם מבלי לשרוף אותם, אם אתם מרגישים שהם עומדים להשרף הוסיפו ‘שלוק’ קטן של מים.

אחרי שהבצלים קורמלו כאוי (זה לוקח כ- עשר דקות) ליש להוסיף את הקורנפלור ולערבב מהר על מנת ‘לתפוס’ את כל הבצלים.

זה מה שיעשה את המרק עם ‘גוף’ – סמיך ועשיר.

מוסיפים את הקונאק והיין הלבן ומערבבים היטב כדקה, מוסיפים את ציר העוף ואת המים ומערבבים.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת כף הסוכר.

ממשיכים לבשל על אש בינונית כל העת, מוסיפים עירית ובזיליקום וממשיכים לבשל על האש הבינונית. מבשלים כשעה אחרי הרתיחה הראשונה, כל הזמן על סף רתיחה.

לאחר כשעה טועמים ומתקנים תיבול. כל בצל עם טעם אחר ולכן לעיתים צריך להוסיף סוכר, מלח ופלפל. אם המרק סמיך מידי ניתן להוסיף מים.

 

לבגטים הקטנים

קולים את פרוסות הבגט

מורחים את הפרוסות בשום (מה שעושים זה מגרדים את השום על הפרוסות)

ומגישים בקערית המרק.

 

עדי קאופמן - מרק בצל צרפתי

 

וכל שנשאר הוא לארגן שולחן רומנטי, פרחים, מישהו שאוהבים ולמזוג קעריות מרק מלאות אהבה

ולא לשכוח מוסיקה רומנטית

 

מרק בצל פשוט ונפלא

 

באהבה גדולה,

נפרדת עד לפעם הבאה

עדי קאופמן

אתם מוזמנים לפטפט איתי בין פוסט אחד לשני בדף הפייסבוק שלי ‘פיטפוטים על אוכל’

 ואם מתחשק לכם אוכל בריאות-אורגני וצמחוני עד הבית (כןף כן גם לגברים) הכנסו לאתר שלי 

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה