הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 88

החל מדצמבר 2012

קרן אגם הזמינה ועדי קאופמן התייצבה בכייף סדנת בישול טבעוני חווייתי שהעבירה שרה גלב המדהימה!

13/01/2014

יום שישי, שעת צהריים מוקדמת ואני בדרכי אל ביתה של קרן אגם היפייפיה (שהיא גם יפה וגם אופה).

קרן הזמינה אותנו, כמה בנות שאוהבות אוכל טוב, יין ולקשקש בלי סוף לביתה לסדנת בישול טבעוני חווייתי.

ברגע שראיתי את ההזמנה קפצתי לדום ואמרתי – אני מגיעה!

בשנים האחרונות אני מאוד נמשכת לעולם האוכל הבריאותי, הפכתי לצמחונית מהסיבה הפשוטה – אהבת בעלי החיים נטו, ולמדתי שניתן לאכול טוב, טעים, משביע ומגוון גם אוכל שאינו מבוסס על בשר/עופות/דגים.

אני מבשלת לכל אהוביי בשר ודגים ולא רואה את עצמי כמטיפה בנושא צמחונות, אבל טבעונות זה תחום שתמיד היה מוקצה, רק לפאנטים מוזרים כאלה שנראים כמו ילדי פרחים ויש להם מחשבות אנרכיסטיות, אנשים הבועטים במוסכמות, שאין להם אלוהים ושידרסו בני אדם על מנת לא לפגוע בצרצר.

בשנים האחרונות ישנה עדנה לרעיונות חדשים ולחיפוש אחר השונה והאחר ובעיקר הבריאותי וכך הטבעונות התחילה להתברגן ולהיכנס למיינסטרים.

טבעוני, תתפלאו, זה טעים, זה חדש, אחר ומאוד שונה ומפתיע ומאוד רציתי ללמוד קצת מרזי הבישול הטבעוני, איך לעזאזל הם מחליפים ביצים בעוגה או גבינה בפשטידה???

אז לתכלס, הגענו לביתה של קרן ערימת בנות מצחקקות שבאו להנות מאווירה טובה, חברה נהדרת, יין טוב שזרם וחוויית בישול שונה וייחודית ע”י מנחה מקסימה בשם שרה גלב שהקימה את ‘בריאה’.

שרה עשתה לנו שמח, זרמה איתנו ועשתה לנו ‘גוד טיים’, התחלנו כמובן בכוסית (או שתיים) של לחיים.

עדי קאופמן

לא סתם היא קוראת לסדנא שלה – סדנה לבישול טבעוני שמח :) באמת היה שמח שם!

שרה הביאה איתה מהשוק ירקות וחומרי גלם טריים ויפייפיים שעשו לנו כבר חשק גדול להתחיל לבשל יחד ולראות מה יצא בסוף מכל המרכיבים הנהדרים האלה.

שרה היא אישה מדהימה שקשה היה שלא להתחבר אליה, היא לא מפסיקה לחייך, אוהבת את מה שהיא עושה ומלאת שמחת חיים, היה כייף לשהות בחברתה ולא רצינו שהיום הזה יגמר.

עדי קאופמן

היא הכינה עבורנו תפריט חורפי נפלא שכלל קציצות אפויות של ירקות וטחינה גולמית עם לימון, מוסקה צמחונית פיגוזית שאצתי רצתי להכין לגימל, מרק ירקות עם תיבול מהסרטים, סלט חורפי של עלים וסלקים ועוד כל מיני מטעמים שמעולם לא חשבתי על קיומם.

עדי קאופמן

האווירה בסדנה הייתה כייפית וחיובית, מלווה בצחוקים לעיתים תכופות ומלאה באהבה של נשים שאוהבות לבלות יחד.

למדנו להשתמש בחומרי גלם ‘חדשים’ שלא חשבנו להתאימם כמו גריסים, טחינה גולמית ותבלינים שונים ומגוונים שמביאים לטעמים חדשים ומפתיעים.

עדי קאופמן

הסדנא עשתה לי כמה שינויים – התחלתי להשתמש בתבלינים חדשים ונוספים, בדגנים חדשים שלא הכרתי בעבר ועכשיו כבר למדתי מה עושים איתם ובעיקר בטחינה גולמית, שעד היום פשוט הכנתי איתה טחינה ובמקרה קיצון עוגיות טחינה.

עדי קאופמן

שרה בונה יחד עם המשתתפים, מראש, את סגנון התפריט שמעניין אותם היא מגיעה עם כל המצרכים הטריים והייחודיים אליכם הבייתה, לאחר היכרות קצרה מתחילים לעבוד, שרה מטילה בחינניות משימות ומבשלת יחד אתכם את המטעמים הנפלאים שבינהם הרבה צחוקים, יין טוב ואווירה כייפית למדי.

אני ממליצה לכל מי שבכייף בא לו לארח חבר’ה לפעילות לא שיגרתית, למסיבות רווקות או סתם למשפחה שבא לה לעשות גיבוש אחר ומרענן.

הסדנא מתאימה לקבוצות של בין 5-10 משתתפים, יש לה כל מיני תפריטים במגוון רחב של נושאים – ללא גלוטן, דל סוכר, בסגנונות מקומיים שונים – איטלקי, תאילנדי, הודי ועוד ועוד ועוד.

עדי קאופמן

אני מחכה כבר להזדמנות הראשונה להזמין את ‘הבנות’ לצהריים של כייף עם שרה גלב המדהימה, שבאמת הרימה לנו יום נפלא ובלתי נשכח של טעמים ובעיקר של חוויה גדולה.

תראו כמה אני מאושרת (מחברה טובה ויין מעולה)

עדי קאופמן

אתם מוזמנים להכנס לדף הפייסבוק של ‘בריאה’ של שרה

https://www.facebook.com/pages/%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%94/397427597026908?ref=br_tf

אתם תודו לי :)

שלכם, באהבה

עדי קאופמן

http://www.adi-la-m.co.il/

אתם מוזמנים לפטפט איתי בין פוסט לפוסט בדף הפייסבוק שלי

https://www.facebook.com/kauffmancooking?ref=hl

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה