הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן נחשפת לראשונה ומספרת על ימים בהם הייתה שמנה, סיפור על תקוה גדולה, על הגשמה, על אהבה לאוכל, על פתרונות מעשיים לדיאטה ארוכת טווח ובעיקר על חלום שהתגשם. עדי קאופמן – רזה.

01/01/2014

לקח לי המון זמן בכדי לכתוב את זה, בכדי להגות את זה ובעיקר בכדי להבין את זה. (גימל מאוד תמך בי לכתוב ולספר לכן על זה)

‘שמנה’ ככה קראו לי, לאורך תקופות ארוכות בחיי, קראו לי שמנה, הייתי שמנה ובראש – נותרתי קצת שמנה.

עדי קאופמן

מהרגע הראשון, כשהתחלתי לכתוב בלוג חשבתי לעצמי – מתי יהיה לי האומץ בכלל לדבר על זה, על הימים האפלים האלה שבהם הרגשתי נבוכה כל כך, בימים האלה שהרגשתי שאני לא שווה, שאני לא מושכת, באותם הימים שחשבתי שאני טנק שלובש אוהל וכל העיניים נשואות אליו במבט דורסני, מרושע וזדוני.

אני זוכרת שבאותם הימים היה לי מאוד קשה לאכול בפומבי, מאוד התביישתי שיראו אותי ‘זוללת’ עוד ממתק או עוד פרוסת עוגה או אפילו קערת סלט, נראה היה לי שכל העיניים נשואות אלי, שאני לא יכולה לברוח מהם, למרות שרציתי כל כך.

הרגשתי כמו אישה נאה וצעירה (צעירה מאוד אגב, בתמונה היחידה שאני מעזה להעלות אני בת 25) הכלואה בגוף של פילה, מישהי שחולמת את אותם החלומות – להיות יפה, הכי הכי יפה, מושכת, מעניינת ונערצת. רציתי להרגיש כמו אישה צעירה, כזו שכולם רוצים בחברתה, בליינית, בעלת שמחת חיים ומאושרת עד הגג.

החלום הגדול תמיד היה להיות זו שתבחר מבין כל הבנות, זו שהחתיך של הפקולטה יבחר בה, כי היא שווה, טובה, מוצלחת והכי זורמת בעולם.

כל המחשבות האלה יחד היו שם – המון שנים היו שם, היה לי קשה לפתח מערכות יחסים כי הייתי ‘השמנה הזו’, ככה כולם זכרו אותי – הייתי בולטת נורא.

לקח לי שנים עד שנעמדתי מול העולם והחלטתי – אני עושה דיאטה, ולא סתם, אני ארזה מאוד, אשנה את אורח חיי ואת ה’ראש’ שלי.

מאוד קשה לעשות דיאטה כשאנחנו נאלצים לוותר על כל כך הרבה דברים טעימים שאנחנו מורגלים אליהם, שטעמם נותן לנו ‘ביס של אושר’ קטן עם טעם יאמי – נפלא כזה, טעם מוכר ואהוב.

מהטעמים הללו נאלצתי להיפרד, נפרדתי כי ידעתי שהם יעשו לי רע, כמו במערכת יחסים כושלת, נאלצתי ‘לחתוך’ כי הם היו יקרים מידי (מבחינה קלורית הכוונה).

זו הייתה דיאטה נוראה, נעזרתי בחברות הכי טובות, בהורים תומכים ובעזרה מקצועית (בנות, אי אפשר לעבור את זה לבד, זה לא מגיע לאף אחת וזה לא מחזיק אם לא מתלוית עזרה והכלה מקצועית מתאימה מבחינה נפשית ומבחינה פיזית – דיאטטית).

אני זוכרת שאמרתי באחד המפגשים – ‘אילו אפשר היה לקנות אריזה קטנה של השוקולד הזה’, כי אז הייתי קונה אותה, נהנית מטעמה ומהפינוק וחוזרת לשגרת הדיאטה מבלי להרגיש רע, לקבל איזו תמיכה כזו של רגע מתוק, כמו בונוס! (כי ברור שאם זו הייתה אריזה רגילה הייתי זוללת את כולה – זהו טבע האדם).

כבר שבע שנים אני רזה, אחרי דיאטת כאסח שלא מביישת אף תכנית טלביזיה בפריים – טיים, משתדלת (עם חטאים יום יומיים) לשמור על גזרה נשית – רזה ראוייה אבל זה קשה – לא פשוט בכלל, כל הזמן המספרים רצים לי בראש, כמה אכלתי, כמה עוד אני יכולה לאכול, מתי הגזמתי ומתי יש לי אקסטרא.

ואז קיבלתי הזמנה לערב של מועדון ה-100 מאה קלוריות באריזה. לקח לי רגע להבין שאני קוראת נכון – כן, מאה קלוריות באריזה.

עדי קאופמן

אחרי ערב מרשים מאוד (כן, בהחלט הצליחו לשכנע אותי שאפשר ללכת לאירוע ולהנות מאוכל טוב ולא להפריז במספר הקלוריות) שוכנעתי בהחלט, הכתוב בקומוניקט נשמע כמו הצרכים שלי, כמו הרצונות הכמוסים שלי – להיות בדיאטה ועדיין לקבל כמה ביסים מחטיף אהוב שלא בא לי לוותר עליו, רק בגלל שהחלטתי שמהיום אני – בדיאטה.

עדי קאופמן

אז כמה דברים ששווה לדעת – רוני גורדון ייסדה את המועדון כבר לפני מעלה מעשור ורשמה עליו פטנט, השיטה מאפשרת לנו כצרכנים לשלוט על כמות הקלוריות אותם אנו צורכים ללא ויתור על הטעמים הידועים והאהובים עלינו גם במשטר דיאטה, רוני  בעצם מתכוונת לכך שנתחיל לספור אריזות! וככה נוכל בוודאות לדעת כמה קלוריות צרכנו ביממה ונוכל לשלוט בה. החישוב ישחרר אותנו מחישובים מסובכים (בעיקר אותי, שאני לא בדיוק המתמטיקאית המדופלמת).

רוני בעצם מציעה לנו שיטה חדשה שהיא רוצה להחדיר אל תוך תעשיית המזון המקומית, כלומר – החברות ייצרו אריזות בקלוריות ולא בגרמים!!!

רעיון מדהים לאנשים הרוצים לשלב אורח חיים דיאטטי ופינוקים, כך גם נוכל לשמור על ה’דיאטה’ לאורך זמן כאורח חיים – כי אנחנו יכולים לקבל גם כמה קוביות שוקולד על הדרך :)

עדי קאופמן

באתר המקסים של המועדון ניתן לקבל אינפורמציה נוספת אודות השיטה ועל מוצרי מזון העומדים בתקן של ‘מאה קלוריות לאריזה’.

שווה להכנס לאתר של רוני גורדון – שיטת 100 קלוריות באריזה ולקרוא עוד על היוזמה הנפלאה הזו, שאני מתפללת שתקבל תמיכה בכדי להוציאה לפועל.

http://www.100cal.co.il/%D7%93%D7%A3%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA.aspx

חזרתי הבייתה עם מארז ענק של מוצרים שעומדים בתקן של – 100 קלוריות באריזה ונהניתי מכל ביס :)

עדי קאופמן

אני ב’דיאטה’ כבר שבע שנים (למרות החטאים הקטנים של עוגה פעמיים בשבוע ועוד כמה שטויות על הדרך) אבל אני יודעת שאם השיטה הזו תקבל במה אוכל לשמור על משקלי לעד (וגם להנות – והרבה).

היום, אני רזה, לא מידי, מאושרת – המון, הגעתי אל דרך המלך, בעבודה קשה ובתמיכה עצומה שאני מציעה אותה לכל איש ואישה שבחורים להתחיל חיים בריאים עם חטאים קטנים וטובים מידי פעם.

אני מבשלת לנשים לאחר לידה ולמשפחות המעוניינות לאזן את התפריט שלהם ולא לגווע ברעב (וכן יש קינוחים – וחלקם גם שוקולד וסוכרים, זה הכל עיניין של מינון).

ומידי פעם מביטה אל עבר התמונות האלה מלפני כשבע שנים ונזכרת באישה שהייתי אז, מלאת התקוות :)

עדי קאופמן

שלכם, באהבה גדולה

עדי קאופמן

אם מתחשק לכם למשלוחה של אוכל בריאות, צמחוני ואורגני (ודיאטטי כמובן) עד הבית – כנסו לאתר שלי 

אתם יותר ממוזמנים לפטפט איתי בין הפוסטים בדף הפייסבוק שלי פיטפוטים על אוכל 

ופשוט לעקוב אחרי – כאן באתר הנשים סלונה :)

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה