הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן חוזרת אל מתכון של עוגת וניל טעימה, נימוחה ומחממת שמתאימה בדיוק לימים של סערה. עוגה לשבת שמחזירה את כולנו הבייתה.

20/12/2013

זה היה שבוע קשה מאוד, אחרי השלגים, הברד והגשמים, שלא לדבר על קור הכלבים שהיה כאן בחוץ…. אני עוד רועדת רק מהמחשבה..

אחרי שהתייבשנו, התחממנו והתכרבלנו בשמיכות מחובקים ניסינו למצוא דרכים לחמם את הגוף גם מבפנים.

בקור כזה (כשהמזגן שלכם קופא ולא פועל, למשל) אין כוח לכלום ועצבים לשום דבר, בטח שלא לבישול ארוך מידי, כי המטרה היא אחת ויחידה: לחזור אל מתחת לארבע השמיכות שעל המיטה,

רצינו משהו מנחם, חמים, בייתי שיכנס איתנו אל מתחת לשמיכות ויעשה לנו חמים בפנים, עם כוס תה או קפה ליד. משהו פשוט אבל מנצח, עם טעם של בית של אמא

ואז נזכרתי, שכשהכרתי את גימל הכנתי לו עוגת וניל רכה כזו, טובה כזו שהוא מאוד אהב, מתכון של אמא של חבר טוב מלפני מאלנתלאפים שנה.

עוגה רכה, נימוחה ומאוד מאוד פשוטה להכנה. והכי חשוב – טעימה, כייפית, ניתן לאכול אותה חמימה וזה בדיוק מה אני צריכה עכשיו.

וברגעים שכאלה כשאתה קופא מקור מה אתה צריך יותר? שמיכות מחממות, בן זוג מחבק ואוהב ואיזו עוגה נימוחה חמימה שמחזירה אותך כמעט לבטן של אמא.

עוגת וניל מנצחת

(מתכון לשתי תבניות אינגלישקייק ו/או תבנית טבעתית קוטר 24 או כל תבנית מלבנית סטנדרטית שיש לכם בבית)

200 גרם חמאה רכה רכה (בחורף מה עושים? מכניסים את שני הגושים למיקרו ומחממים כל פעם 10 שניות עד שהחמאה ממתרככת)

1 ו- 1/3 כוס סוכר לבן

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)

2 כוסות קמח תופח (תנפו, ותראו שזה עושה פלאים!)

חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

4 ביצים שלמות גודל M/L (לגודל LX הייתי משתמשת רק ב- 3)

אופציות לתוספות ולגיוונים: 50 גרם שוקולד לבן קצוץ, 50 גרם שוקולד צ’יפס, חופן צימוקים (שהושרו קודם כרבע שעה במים רותחים ומסוננים).

מה עושים?

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

במיקסר יד פשוט מארץ הפשוטים מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הביצים – אחת אחת,  עד הבלעות בחמאה.

מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחצי מגביע השמנת, מערבלים מעט, אם אתם רוצים להשתמש בתוספות זה הזמן להוסיפם.

מוסיפים קמח ואת שארית השמנת החמוצה ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק. אם אתם מרגישים שהתערובת כבדה מידי תוסיפו כף חלב וזה יאזן את הבלילה.

משמנים תבנית אפיה ומעבירים את הבלילה.

מכניסים לתנור לכ- 30 דקות ובודקים אפיה עם קיסם, אם הקיסם יוצא ‘נקי’ או מעט פירורים זה הזמן לכבות את התנור.

אני אוהבת להשאיר את העוגה להצטננות ראשונית בתנור בכדי שלא תפול כעשר דקות.

מוציאים, בוזקים אבקת סוכר ומכינים כוס תה ועפים חזרה להתכרבלות במיטה.

עוגת וניל של עדי קאופמן

שבת חמימה ונפלאה,

שלכם,

עדי קאופמן

אם מתחשק לכם אוכל בריאותי, אורגני וצמחוני עד הבית - כנסו לאתר שלי 

תוכלו לפטפט איתי בין פוסט אחד לשני בדף הפייסבוק שלי – פיטפוטים על אוכל

ופשוט אפשר לעקוב אחרי – כאן באתר סלונה :)

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה