הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן מצליחה ‘לדחוף’ לילדים ירקות מבלי שישמו לב – ושימו לב אתם: הם ביקשו עוד! ולמה? כי כולנו אוכלים עם העיניים – הצעת הגשה ושידרוג לכל פשיטה שאתם חורשים עליה :)

17/12/2013

פשטידות הסופלה של עדי קאופמן

גיליתי, אחרי תקופה ארוכה עם גימל שילדים (ולא, אני לא מתכוונת אליו כרגע, אלא דווקא לילדיו) מוכנים לאכול דברים מסויימים אם מגישים להם אותם בצורה אחרת, שונה ולא שיגרתית.

אותו המתכון ממש, אותם מצרכים ואותה הדרך אבל המראה השונה הוא שנותן לנו את הצ’אנס שאולי (ואולי, אולי ועוד אולי) הם באמת יסכימו גם לטעום.

ולרוב, אנחנו ממש מפתיעים אותם – כי וואלה, זה טעים!

ולא משנה שגם הם מאוד הפתיעו אותנו שגזר, כרישה ופטרוזיליה היו להם טעימים – כן חבר’ה – מה ששמעתם, פטרוזיליה ולא סתם כמעט צרור שלם…

החלק המתסכל ביותר,לכל בשלן שרגיל להאכיל באופן קבוע משפחה שלמה (ובמקרה שלי כל שבוע כמה משפחות) הוא הרגע בו אני מרגישה שאני חוזרת על עצמי יותר מידי, שאני לא משנה, שאני לא מעזה ושאני לא הופכת את הארוחה לאטרקטיבית יותר.

כשאנחנו מארחים בבית אנחנו תמיד רוצים להקסים ולהפתיע את המוזמנים, לפעמים אין כוח למתכונים חדשים (ובחורף לא תמיד יש לנו חשק למשהו חדש ומסובך), אנחנו רוצים משהו פשוט שיראה מיליון דולר, וזו ההצעה שלי היום, לתת  איזה ‘טוויסט’ מיוחד שישדרג כל אירוח (ובמקרה של הילדים – גם להצליח לדחוף להם מאכלים שאולי הם לא היו נוגעים בהם לעולם).

את הרעיון הזה ניתן ליישם על כל פשטידה מנצחת שיש לכם, שאתם אוהבים וחורשים עליה – לתת לה מראה חדש ומעודכן, מראה מזמין ואולי, גם הילדים שלכם יתחילו לבקש את פשטידת הסופלה המחודשת.

זהו מתכון לפשטידת (כמו סופלה) גזר, כרישה ו- פטרוזילה, עם גבינה לבנה יבשה (כנען/טוברוג/טוב טעם) ופרוסה של גבינת פרומעז (או מסוגה), עשרים וחמש דקות ויש לכם מה להגיש לחבר’ה שלכם :)

פשיטת כמו סופלה עם ירקות וגבינות

מתכון לכ- 10 יחידות (תבניות חד פעמיות של סופלה)

2/3 חבילת פטרוזיליה קצוצה דק / בינוני – דק (אם אתם ממש לא בקטע של פטרוזיליה ניתן להחליף בעירית קצוצה או שמיר, למי שאוהב, ואפשר בהחלט להוריד חצי מכמות הפטרוזיליה)

3 גזרים מגוררים גס על פומפייה

1 כרישה גדולה פרוסה לרצועות (לבן + 2/3 חלק ירוק)

כוס גבינה לבנה יבשה (כנען, טוברוג, טוב טעם)

3 ביצים גודל M / 2 ביצים גודל XL

שתי כוסות קמח תופח

1/2 כוס שמן קנולה (למחמירי הבריאות- אפשר שמן זית, אבל ממש לא חובה)

גליל גבינה מסוג פרומעז פרוס לפרוסות בעובי כ- ס”מ

כפית שטוחה מלח

חצי כפית פלפל לבן

מה עושים?

זה פשוט מאוד, ולכן לא צילמתי שלבי הכנה…

במחבת מחממים כף שמן ומעבירים את הכרישה, הגזר וחצי מכמות הפטרוזיליה. שתיים – שלוש דקות ומורידים מהאש.

מעבירים את הירקות לקערה (ומוסיפים את שאר הפטרוזיליה) ומצננים מעט (כדקה-שתיים), בינתיים ממליחים ומפלפלים את הירקות.

מוסיפים ביצים ומערבבים היטב, מוסיפים שמן וגבינה לבנה יבשה ומערבבים היטב.

מוסיפים קמח תופח לתערובת ומערבבים, עד שנוצרת תערובת אחידה.

מעבירים לתבניות החד פעמיות (אין צורך להבריש אותן בשומן כלשהו), כמובן שלהעמיד אותן על תבנית של התנור.

מעל לכל תבנית עם בלילה להניח פרוסת גבינת פרומעז.

מכניסים לתנור לכ- 15 דקות, בודקים כמו עוגה, עם קיסם. מכבים את התנור ומשאירים אותם לעוד כמה דקות.

מוציאים ומגישים לחבר’ה, לצד סלט גדול, אנטיפסטי או פסטה טרייה :)

וככה הם נראים לפני שהם נטרפים:

פשטידת סופלה ירקות

אפשר לאכול חמים, פושר ואפילו קר.

הם מחזיקים מעמד במקרר מספר ימים – ככה שאפשר בהחלט להכין בכדי לקחת לעבודה או לבית הספר באופן אסטאתי ונוח יותר לאיכסון.

ותזכרו – העולם שלנו בנוי על מראה עיניים, ההגשה חשובה מינימום כמו הטעם :)

ואולי גם הילדים שלכם יתחילו לאכול ירקות ואפילו לבקש עוד…

שלכם,

עדי קאופמן

http://www.adi-la-m.co.il/

אתם יותר ממוזמנים לפטפט איתי בין פוסט אחד לשני בדף הפיסבוק שלי – ‘פיטפוטים על אוכל’

https://www.facebook.com/kauffmancooking?ref=hl

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה