הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן כותבת על אהבה ועוצמה נשית, על הקהילייה הנשית ועל חברות (וגם תקבלו מתכון למרק כתום משגע בלי חוכמות!)

10/12/2013

נשים Always למען נשים (או: על מרק כתום וסיפור אהבה)

ישנם בעולם הזה שלושה דברים שאני לעולם לא אוותר עליהם, הם מי ומה שאני כמו הקוד הגנטי שלי – הזהות שלי.

חברות בין נשים (קהיליית הנשים)

גימל (למי שלא מעודכן, הצלם גל פלוטניקוב, בן זוגי לחיים) ובני מינו לא יכולים להבין, הם פשוט לא יכולים להבין את המשמעות של להיות אישה.

אנחנו הנשים כל הזמן מתלבטות, חושבות, בודקות, מטפחות, מטפלות… כל כך הרבה מטלות!!!

אנחנו חוות את החיים בכל כך הרבה ערוצים ומחוברות אליהם.

ככל שאנו מתבגרות אנו מבינות טוב יותר את העולם, מבינות הרבה יותר טוב את הצרכים שלנו ומתרגמות אותם לחיי היום יום שלנו, כל אחת ואחת בדרכה.

דבר אחד למדנו לאורך כל ההיסטוריה הנשית - נשים לנשים זו אהבה גדולה ועוצמה אדירה!

פיתחנו לנו מן קהיליה משל עצמנו, של תמיכה ואהבה, הבנה, הכוונה ועידוד מכל הלב.

ואני, שהתמזל מזלי, להמשיך אחרי אלפי שנות היסטוריה נשית, של נשים למען נשים, את המסורת הנפלאה הזו בדמות עיסוקי היום יומי המספק והמעצים כמבשלת לנשים לאחר לידה, מרגישה שאני מגשימה את המהות הראשונית ביותר של הקהיליה הנשית ושל העזרה ההדדית.

לפני כשבוע הוזמנתי לערב נשים מטעם חברת Always, יצרנית תחבושות ההיגיינה הנשית הנמכרת ביותר בעולם.

בתחילה, הייתי סקפטית – איזו בשורה גדולה כבר הם יכולים לבשר לי??

ואכן, הופתעתי (מאוד!) כשגיליתי שאכן כן, יש להם בשורה גדולה ומאחוריה תיאוריה שאני מרגישה כל יום שאני חלק ממנה.

גם בחברת Always רואים את האישה הרבה מעבר לעוד צרכנית, כי לא מדובר בסתם מוצר אלא מדובר במוצר היגיינה מאוד אינטימי, וכך כתוב בקומוניקט:

Designed by Women, for Women

והאמת? קולע בול!

מורגש שהמוצר הזה פותח על ידי נשים, נשים שחוות את החוויה הזו כבשגרה ומודעות לשאלות שצריכים לשאול ולאתגרים שעומדים מולן באופן המוחשי ביותר.

התחבושת החדשה – Always INFINITY לא דומה לקודמותיה הן מבחינה פיזית והן מבחינת החומר ממנו היא עשויה.

האנטומיה שלה שונה לגמרי ומותאמת לגוף האישה, היא מקנה תחושה של ביטחון אמיתי (היא מרגישה יותר אטומה והכנפיים שלה הוארכו משמעותית), היא עשויה מחומר אחר – חדש ושונה (חומר מוקצף) שסופג משמעותית הרבה יותר.

התנסיתי אישית בתחבושות Always INFINITY במשך מספר ימים ובמהלכן הבנתי שזהו מוצר מנצח.

חברת Always היא קהיליה של נשים שהשליחות שלהן היא להפוך את החוויה החודשית הזו לחוויה פחות מייסרת, כזו המקנה ביטחון ונוחות לאורך זמן.

ההגשמה היום יומית של הקהיליה הנשית היא הכוח שבונה ומעצים אותנו הנשים.

זו גם הסיבה שבחרתי לכתוב בלוג באתר סלונה, נשים שנותנות הרבה כוח ועידוד לנשים, מקום שכייף להיות בו וכייף להבנות בו!

הכייף הכי גדול לקבל כוח מנשים מדהימות – אני עם נשות סלונה:

אז מה למדנו? נשים לנשים זו אהבה גדולה ועוצמה אדירה!

דיאטה (כלומר: אורח חיים בריא)

הרבה שנים הייתי בחורה מלאה מאוד – שלא לומר בחורה שמנה (אולי יום יבוא ואני אכתוב על כך באריכות) וכל הזמן דיברו איתי או לידי (בכדי שאני אשמע) על המיליה הנוראה ואיומה הזו ‘דיאטה’.

דיאטה תמיד הייתה מילה כזו שנשמעה כמו יום כיפור, דיאטה זה ההפך מאוכל טוב וטעים, ככה שנים ראיתי את המילה דיאטה.

אחרי הרבה שנים, כשרציתי שהבחור הכי חתיך בפקולטה יסתכל לכיוון שלי התחלתי בדיאטת כאסח עם מטרה ברורה לרזות. ואכן, עשיתי התעמלות ואכלתי כמעט כלום ורזיתי.

שנים הייתי בטוחה שדיאטה זה בקושי לאכול ולשלב המון התעמלות. וגיליתי שלא, זו לא דיאטה.

דיאטה היא סגנון ואורח חיים, היא צורת אכילה ולא כל מה שחשבתי, מאז שאני יודעת את זה אני חיה את זה. ירקות טריים, מבושלים, מוקפצים, דגנים מלאים, דגים ועוד שמספקים את תאוות הטעמים, האנרגיה הדרושה לגופנו והשובע שאנחנו כל כך זקוקים לנוכחותו.

את סגנון האכילה הזה אני מקנה לנשים להן אני מבשלת, אני מפנקת אותן במרקים מירקות טריים בלבד (מתכון לאחד הטובים ביותר בסוף הפוסט), בירקות מבושלים, בדגנים וקיטניות ועוד כל כך הרבה מעדנים שיעשו טוב לבטן, טוב לבלוטות הטעם ובעיקר שיחזקו אותן וימריצו אותן.

דיאטה היא אורח חיים יום יומי של איזון וסיפוק, תחושה של ביטחון ונינוחות, בדיוק כמו התחבושת Always INFINITY שניסיתי, כי אחרי שחוויתי את החוויה החיובית והבטוחה אני לא רואה את עצמי חיה היום בלעדיה.

וכשמו כן הוא גימל – השלישי ברשימה (אהבה)

חיים ללא אהבה הם חיים ריקים וחסרים, האהבה היא נתינה וקבלה גדולה מהאחר.

אהבה של הורים ושל אחים שמקנים לנו את האיזון והביטחון בחיים – הביטחון שאנחנו יכולים לעשות הכל והשמיים הם לא גבול אלא רק עוד מטרה בדרך לעוד הגשמה.

אהבה לאחר ולשונה – כמו אהבה לבעל חיים ( הכלבים האהובים ריו שהלכה לעולמה וגורבה הקטן ) זו אהבה מאוד מיוחדת, זו האהבה הכי נקייה בעולם -הכי אמיתית וכנה. אהבה שאינה תלויה בשום דבר.

וכמובן אהבה לבן הזוג שלי, הגימל שלי, האחד והיחיד שאין כמוהו ואין שני לו בכל העולם.

האיש שאיתו אני קמה בכל בוקר מאושרת עד הגג, האיש שהכי מאמין בי, שמפרגן לי, שהולך איתי דרך ארוכה של חלומות והמון ציפיות.

האיש שבזכותו אני מגשימה בכל יום את הייעוד שלי בחיים, זה שתומך במה שאני עושה ומעודד אותי כל יום מחדש.

האיש שאיתי  הוא שנותן לי את הכוח להיות חלק מהקהיליה הנשית המופלאה הזו של נשים למען נשים ומעריץ את כולנו בענק.

ללא האהבה אין חיות, אין יצירה, אין הנאה ואין סיבה אמיתית לקום בבוקר, אהבה להורים, לחברים, לבעל חיים או לבן/בת זוג. זו המהות של החיים – אהבה. ואני כל יום שואפת לקיים את המהות הזו מחדש, כבחירה כנה ואמיתית שלי לחיים.

החיות הזו היא תחושת הביטחון שלי והיציבות שלי, אני מרגישה כאישה מועצמת יותר, חזקה ומלאת אנרגיה וזו בדיוק התחושה שנשות Always מקיימות כל יום ויום ולהן התודה הגדולה.

פגשתי נשים שאוהבות נשים במלוא מובן המילה, נשים שתומכות בנשים על מנת להעניק להן את תחושת הביטחון והשייכות.

רק מאהבה אפשר לתת לאחר את מה ששלך, את מה שבא ממך ורק באמצעות האהבה אפשר לרחף בשמיים.

החיים הם נס שצריכים לקיים כל יום מחדש וכך גם האהבה :)

מרק כתום מלא באהבה – מתכון מנצח!

2 בצלים בינוניים פרוסים לקוביות/ בצל וכרישה פרוסה

6 גזרים בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות עבות

פרוסת דלעת בינונית פרוסות לקוביות

2 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות לקוביות גדולות

2 קישואים או זוקיני פרוסים לקוביות עבות (יש גם בצבע כתום בחורף – שווים במיוחד)

4-5 שיני שום פרוסות (מי שלא אוהב – זו לא חובה)

חצי כוס עדשים כתומות (נקיות – לשטוף במים כמה פעמים)

מים (אפשר בהחלט מהברז)

חצי כפית מלח (אפשר להוסיף אח”כ עוד אם חסר)

פלפל לבן /שחור (מעט)

שמן זית

מה עושים?

פשוט מאוד!

לסיר מוסיפים מעט שמן זית (משהו כמו 2 כפות) ומאדים מעט בצלים, מוסיפים את הגזר, הבטטה, הדלעת ואת הקישואים. (בהדרגה, כל דקה להוסיף ירק נוסף).

לאחר שהירקות מגירים נוזלים (משהו כמו עשר דקות) מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ונותנים עוד כמה דקות לירקות להגיר שוב נוזלים.

מוסיפים מים – עד לכיסוי פלוס עוד שני ס”מ.

מבשלים על אש בינונית, סיר מכוסה. אחרי כחצי שעה פותחים את הסיר.

אם הירקות כבר רכים מוסיפים את העדשים, מערבבים ומכסים את הסיר לעוד רבע שעה – עשרים דקות.

אם הירקות לא רכים עדיין להמתין עד שיתרככו ואז להוסיף את העדשים.

לאחר כעשרים דקות לכבות את האש, לפתוח את המכסה. להמתין כחצי שעה שהמרק מעט יתקרר ולטחון אותו במעבד מזון או בבלנדר סטיק.

לטעום, לתקן תיבול (אם חסר מלח או פלפל) – יש שאוהבים אגוז מוסקט, אני נמנעת כי הרבה אנשים לא אוהבים את הטעם הדומיננטי שלו.

ומגישה בתיאבון ואהבה :)

תאהבו, תרגישו בטוחות ותהנו מאוכל מזין וטעים :)

שלכן באהבה,

עדי קאופמן

אם מתחשק לכם אוכל בריאות,צמחוני ואורגני עד הבית – הכנסו לאתר שלי 

תוכלו לפטפט איתי גם בין פוסט אחד לשני בדף הפייסבוק שלי ‘פיטפוטים על אוכל’ 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה