הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 94

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן כותבת על העוגה של הבנות – פשוטה אבל ממזרית שנטרפת במהירות. זהו פוסט בהשראת הקשר המופלא שבין נשים, פוסט של אהבה עם קינוח.

21/11/2013

גימל צוחק עלינו שאנחנו הנשים ערימה של בננות רכלניות, קונות כפייתיות, רעשניות, עסוקות בעצמן וחובבות נלהבות של כל מה שלא נחוץ ומחירו מופקע.

אז כן, גימל וכל בני התמותה המכונים בשמם הגלובלי – גברים.

כן, אנחנו הנשים לפעמים קצת רדודות (במודע!), אוהבות מותגים יקרים להחריד,חולמות לכבוש את העולם ועסוקות בקטלוג הבא של מאיה נגרי, דורין פרנקפורט ואליאן סטולרו.

יש לנו חיי חברה עשירים עם עשרות חברות (רדודות כמונו) מלאות חיים, בעלות חלומות – שמגשימות אותן ופשוט כייפיות, מצחיקות, מפנקות ומפרגנות (ובגדול!).

וכן, יש לנו את המסורת – לעשות קפה עם הבנות ולכל קפה עם הבנות יש גם את העוגה של הבנות.

לקפה, ‘הבנות’ מזמינות ואני תמיד מביאה את העוגה.

ה’עוגה של הבנות’, היא עוגה מלאה בטעמים ולא מתיימרת לדבר, אין לה שכבות על שכבות של קרם, היא צנועה אבל ממזרית. (כמונו?!)

העוגה של הבנות היא גם עוגה שהבנות אוהבות מאוד ‘לישר’ ומרגישות עם זה מאוד בנוח ובכייף, כי היא לא כל כך משמינה, אין בה כמויות חולניות – מופרזות של סוכר או שומנים, היא אוורירית ומלאה בטעמי פירות הדר ומהר מהר – היא גם נגמרת תוך כדי פטפטת מתמדת.

זו העוגה הקלאסית לאחה”צ שגולש לערב בנות, קליל, זורם ומצחיק של נשים שאוהבות זו את זו, ולא שוכחות לאהוב גם קצת את עצמן.

זו פשוט עוגה של אהבה.

עוגת ההדרים שלי


מצרכים (לעוגה בקוטר 26, אפשר גם בתבנית מלבנית סטנדרטית או 2 אינגליש קייק חד פעמי- שהן תבניות קטנות יותר)

 
2 כוסות קמח רגיל (אני אוהבת לנפות, זה מאוורר את העוגה)
2 כפיות אבקת אפייה / כפית סודה לשתייה (לבחירתכם)
2 שקיקים סוכר וניל
2 ביצים (רצוי להפריד ולהקציף חלבונים, ככה היא יוצאת גבוהה יותר אבל היא תצא נהדרת גם בלי)
כוס סוכר (אפשר בהחלט סוכר חום בהיר)
חצי כוס שמן צמחי (קנולה, חמניות, תירס)
20 גרם חמאה מומסת (לא חובה, אבל עושה את ההבדל בטעם, בדוק)
כוס מיץ תפוזים (רצוי טרי, היום ניתן להשיג גם בשיא הקיץ, ולסנן – למען השם והעוגה)
חצי לימון סחוט (חובה טרי)
כפית תמצית וניל / כפית אמרטו

מחממים תנור ל- 170-180 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלכם), אני אופה בטורבו את העוגה הזו.

ההכנה
פשוטה מאוד – מכניסים את כל החומרים הנוזליים (ביצים, שמן, חמאה מומסת, מיץ תפוזים, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכרים (הרגיל והוניל) לנוזלים ומערבבים.
מאחדים בין הקמח לאבקת אפייה (או סודה לשתייה) ומעבירים בהדרגה (תוך בחישה לעיתים) לתערובת הנוזלית עד לקבלת תערובת אחידה. ואז סטופ. מניחים לה כמה דקות להרגע ולא מערבבים יותר (כמה שפחות יותר טוב).
בינתיים משמנים תבנית בחמאה/שמן צמחי ומעבירים את התערובת.
מכניסים לתנור לכ- 20 דקות ואז מתחילים לבדוק עם קיסם. כשהוא יוצא יבש עם פירורים לחים מכבים את הנור ומשאירים את העוגה לעוד כ- 5 דקות.
מוציאים, מצננים, מסירים מהתבנית ובוזקים אבקת סוכר לקישוט.

הבנות לא יפסיקו להחמיא לכן, ויבקשו עוד (ועוד)

עם העוגה הזו הפכתי לאחת המוזמנות הרצויות יותר בערבי הבנות שלנו :)

את הפוסט הזה כתבתי בהשראתן של נשות סלונה המופלאות שעימן נפגשתי בסלונה הפרטי של הסלונאית נאוה ריץ הנהדרת והמפרגנת!

סופ”ש נפלא  - מלא במפגשים מרגשים וממלאים,

שלכם באהבה, עדי קאופמן

אם מתחשק לכם משלוח אוכל בריאותי, צמחוני ואורגני עד הבית – הכנסו לאתר שלי 

בואו לפטפט איתי בין פוסט אחד לשני בדף הפייסבוק שלי – פיטפוטים על אוכל 

 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

Thumbnail

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

Thumbnail

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

Thumbnail

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה