הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן שכנעה את סבתה, הבשלנית ההונגריה מספר אחת בישראל לתת לה את ה-מתכון למלפפונים החמוצים הביתיים שלה. עדי הכינה לגימל שהשתכנע שהם הטובים ביותר, אולי תכינו גם אתם?

17/11/2013

אומרים שלכל בית יש ריח, ריח הוא זיכרון שמחזיר אותנו לרגעים מאוד עמוקים בעבר שלנו. כשהייתי ילדה קטנה (אפילו מאוד קטנה) הייתי הרבה אצל הסבא הרשל’ה ע”ה ואצל סבתי פנינה שתזכה לחיים ארוכים, הסבא והסבתא שלי עלו לארץ מטרנסילבניה (חבל ארץ ברומניה, אז לפני המלחמה חלק מהונגריה), אזור הידוע במטעמיו המופלאים ובאנשים החמים ומלאי שמחת החיים. שנים רבות גדלתי בביתם של הסבא והסבתא, כשהוריי היו עסוקים בעבודתם מבוקר ועד שעות הערב המאוחרות, לבית שלהם היה (ועודנו) מקום מאוד משמעותי בחיי. הריחות של הבית היו ריחות של בישולים הונגריים אותנטיים, ריח הטשולנט, הקיגל, מרק העוף האחד והיחיד של סבתא וריח המלפפונים החמוצים העומדים בשורות שורות במרפסת שלצד המטבח. צנצנות המלפפונים היו צנצנות ענק של ממתקים (שנראו לאחרונה בשנות השבעים בקיוסקים), צנצנות פשוטות העשויות פלסטיק. למרפסת ההחמצה הזו היה ריח מופלא, הריח המרכזי של הבית. (אחרי ריח סיגריות הטיים של סבא וסיגריות האירופה של סבתא – שני מעשנים כבדים…) אני זוכרת שכולם התמוגגו מהמעדנים שסבתא – הבשלנית ההונגריה הטובה בארץ (ככה היו שכינו אותה) אך החמוצים שלה גרפו את כל הקופה – כולם היו מוכנים להתחנף אליה רק בכדי לקבל צנצנת מלאה במלפפונים חמוצים מתוצרת פירי שלומוביץ האגדית. סבתא, אם אתם שואלים, עדיין מכינה צנצנות מלפפונים, והיום אחרי שמלאו לה 86 היא גם מוכנה לחשוף את הסודות הקטנים בדרך אל המלפפונים החמוצים המושלמים שלה. בפעם הראשונה שניסיתי את המתכון גימל הסתובב בבית בחרדת קודש……. הוא חלם על המלפפונים הנהדרים האלה ואכן, הוא לא רק פילל הוא גם טרף בתאוות אין קץ. ומאז וגם היום גימל מצפה בכל תחילת שבוע שאכין את החמוצים שלו לסופהשבוע :) המלפפונים החמוצים הביתיים שונים מאוד מהמלפפונים המשומרים בקופסאות שאנחנו קונים בשווקים, יש להם טעם אחר (לא ממוסחר), הם לא מלאים בחומרים משמרים שונים ומשונים (חומרי השימור שלנו הם טבעיים בלבד), המלפפונים לא בחומץ ולא במלח אלא בטעם שונה, מלא, עשיר ובייתי. ובכדי להבין את הטעם החדש הזה – חייבים לנסות :) מלפפונים חמוצים של סבתא פירי שלומוביץ (לבית פוגל) חומרים לצנצנת בינונית רגילה 7-8 מלפפונים ירוקים בינוניים – קטנים (קשים!!!) 6-8 שיני שום חצויות לאורכן (סבתא אומרת שזה פותח את הטעם) ענף סלרי בינוני (הסוד ההונגרי הגאוני – ככה לא תהיה מרירות למלפפונים) חצי צרור שמיר (טרי ויפה) 2 וחצי כפות מלח שולחן 1 פלפל אנגלי (לא חובה) 2 פרוסות לחם (כן כן – לחם ) מי ברז לכיסוי מה עושים? שוטפים היטב ומייבשים את המלפפונים, מכניסים אותם לצנצנת (עדיף בעמידה אחד ליד השני – ככה יש יותר מקום לדחוף כמות) מעבירים את שיני השום החצויות לצנצנת ואת גבעול הסלרי. שופכים את המלח, מוסיפים פלפל אנגלי (אם רוצים טעם מעט חריף),שופכים מים עד כ- 2/3 מהגובה לכיסוי. מוסיפים צרור שמיר טרי ושטוף ותוחבים פנימה. וסוגרים את הכל עם שתי פרוסות לחם רגילות לגמרי מלמעלה (אם חסרים נוזלים להוסיף לפני הכנסת הלחם). מה בעצם הלחם עושה?  הוא לא רק אוטם את הכלי בצורה הרמטית אלא גם סופג אל תוכו טעמים וריחות שאנחנו לא רוצים, הוא בעצם משמש אותנו כמסננת למה שאנחנו לא רוצים שיהיה בצנצנת שלנו. סבתא אוהבת לשקשק בעדינות את הצנצנת לאחר אטימתה המוחלטת. מניחים את הצנצנת במקום יבש עם טיפת אור (אדן החלון, מרפסת מקורה, אפילו על השיש במטבח ליד החלון זה עושה יופי את העבודה – מניסיון). בחורף אנחנו מחכים כחמישה ימים. בקיץ – שלושה – ארבעה. אנחנו אוהבים את המלפפונים שלנו עשויים ועסיסיים מאוד ולכן, לפעמים שווה לחכות עוד יום… אפשר לבדוק! כלומר אחרי ארבעה ימים אתם ממש סקרנים ורוצים לבדוק מה קורה? אפשר! תפתחו בעדינות, תוציאו מלפפון, חתכו אותו לשניים, טוב לכם? תאכלו, לא טוב תשאירו לעוד יום – יומיים. (יש כל מיני סוגים וגדלים של מלפפונים, וכל מיני עונות ולכן שום דבר לא מדוייק – רק לשים לב ולבדוק אם נראה לכם שמוכן). לאחר הפתיחה אנחנו זורקים את הלחם, את השמיר ואת הסלרי. מעבירים את המלפפונים לכלי פלסטיק עם חלק מהנוזלים ועם השום (שיש אומרים שהם שומרים על המלפפונים טעימים…) ולשמור במקרר. וכמו בפרסומות הקוסמטיקה לפני ואחרי עם הצעת הגשה של גימל שלי ועד כאן כל התורה :) תודה לסבתא על המתכון הנפלא ועוד הרבה שנים של בריאות! אמן! שבוע טוב! שלכם, עדי קאופמן בואו לפטפט איתי בין פוסט אחד לשני בדף הפייסבוק שלי – פיטפוטים על אוכל  ואם מתחשק לכם משלוח של אוכל בריאותי, צמחוני ואורגני עד הבית – כנסו לאתר שלי  או – פשוט לעקוב אחרי בסלונה :)

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה