הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 37, בלוגרית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על החיים (המצחיקים, לרוב) ועל אוכל, מתכונים, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 91

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן מכינה עוגה טבעונית עסיסית לשבת. כן כן, גם טבעונית וגם עסיסית. הרצפט המושלם לפניכם.

14/11/2013

אם לומר את האמת, האישה שגרמה לי לחשוב בכלל בפעם הראשונה על האפשרות לאפות, לבשל ולחיות בצורת חיים טבעונית היא בת דודתי טל (בשבילכם – טליה) שלפני מספר שנים הפכה לטבעונית.

במפגשים המשפחתיים היא נאלצה לטחון סלטים מכל הבא ליד או להביא איתה פלסטיקים מהבית מלאים באוכל (שהיה מאוד מסקרן).

כשהחלטתי סופית שאני עוברת לצמחונות התחלתי להתעניין בעולם הטבעוני שמשיק לו ובעצם ממשיך אותו וגיליתי שעולם האוכל הטבעוני הוא עשיר, בריא מאוד, מלא טעמים ומאוד פשוט וטרי.

דבר נוסף שגיליתי הוא שהאכלנים הטבעוניים הם האכלנים הזולים ביותר (!!!), כל השנים חשבתי שמי שרוצה לאכול אוכל בריא, מזין, מלא סיבים וטרי צריך לשלם על כך המון כסף. זה תמיד היה נראה שאוכל בריא הוא אוכל יקר.

בזכותה של טל, נכספתי לעולם אחר ששינה את נקודת מבטי על הטבעונות והאוכל הבריאותי בכלל, גיליתי שזול להיות צמחוני ועוד יותר זול להיות טבעוני, כלומר להיות בריא זה זול.

בפגישתנו האחרונה הבטחתי לטל שאני אתנסה קצת באוכל טבעוני בכדי שבפעם הבאה היא ובן זוגה יוכלו לאכול את כל המוגש בארוחה.

החלטתי להתחיל מתוק ובחרתי להכין עוגה שבה יש המון טוב – אגוזים, שקדים, סילאן תמרים, טחינה משומשום מלא ועוד הרבה דברים טובים.

יצאה לי עוגה לחה ועסיסית שאף אחד מהטעמים לא שער בנפשו שמדובר בעוגה נטולת ביצים ונטולת מוצרי חלב :)

הטיפים הראשונים שליקטתי במטבח הטבעוני הם ללא ספק של אורלי כהן, בלוגרית בסלונה שמתמחה באוכל טבעוני, ניסיתי את כל מטעמיה והיא נתנה לי את הביטחון להתחיל בעצמי.

אז נעבור לעוגה – עוגת ‘הכל טוב’

עוגת ‘הכל טוב’ בתבנית אינגליש קייק קלאסית (או 2 תבנית מוארכות קטנות – כמו שאני הכנתי)

מה קונים?

1 כוס קמח לבן (קמח מלא מעמיס מאוד על העוגה, ניסיתי תוספת של נזלים ולא מקבלים את אותה התוצאה… לשיקולכם)

1 שקיק אבקת אפיה / כפית סודה לשתייה

1 כוס רסק תפוחים לא ממותק (ללא תוספת סוכר)

2/3 כוס סוכר חום כהה לח (כוס דחוסה), אם אתם אנשים של מתוק – מתוק שימו כוס סוכר דחוסה.

2/3 כוס טחינה גולמית משובחת (משומשום מלא – מומלץ)

כפית קינמון טרי

2 כפות שומשום

2 כפות חמוציות

2 כפות שקדים מרוסקים (לא טחונים לאבקה)

2 כפות אגוזים מרוסקים (מכל סוג שאתם אוהבים, אני השתמשתי באגוזי מלך)

1/2 כוס סילאן תמרים

2 שלוקים של מים (מה זה שלוק? משהו כמו כף וקצת…)

ומה עושים?

פשוט מאד – מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מוסיפים את הרטובים לאותה הקערה.

כמה ערבובים על מנת לאחד את כל החומרים וזהו, לא לחנוק את העוגה :)

למה לא לחנוק? כי כל סיבוב מיותר של הבלילה לעוגה בחושה הופך אותה לפחות אוורירית וליותר עוגת חנק.

אם אתם רואים שהבלילה כבדה מידי, בלי בושות תוספיו עוד שלוק או שניים של מים וזה יעשה את העבודה.

להעביר לתבנית משומנת היטב (אני גם שמה נייר אפייה כשמדובר בתבנית שהיא לא עשויה מקרמיקה).

מכניסים לתנור – האפייה כ- 25 דקות ב- 180 מעלות.

אחרי כרבע שעה אני מתחילה לבדוק אם העוגה לא מתייבשת בתנור (כי כל תנור הוא אחר – שימו לב), לא מדובר באפייה ארוכה.

מוציאים, מצננים.

אפשר לנפות אבקת סוכר אחרי הצינון למראה קלאסי.

אני בחרתי להגיש אותה טבעית טבעית – טבעונית טבעונית

יש לה טעם של ממתק אנרגיה עשיר מאוד והמרקם של של עוגה עסיסית ועשירה :)

העולם הטבעוני נראה היה לי מרוחק, מוזר ואליסטי מידי לפני שנכספתי אליו.

היום אני יודעת שהעולם הטבעוני הוא עולם עשיר ומרתק (ומאוד מאתגר) ובעיקר מלא חמלה ואהבה לבעלי החיים ולדרך הטבע האמיתית.

אמנם, לא הפכתי לטבעונית אבל למדתי הרבה דברים חדשים ובריאים שאני מאמצת בחום למטבח הפרטי שלי

תודה לכל מי שביקש ממני עוגה לשבת טבעונית, בזכותכם יש לנו יופי של עוגה לקפה :)

סופ”ש נפלא

שלכם, עדי קאופמן

אתם מוזמנים לפטפט איתי גם בדף הפייסבוק שלי -

https://www.facebook.com/kauffmancooking?ref=hl

ואם מתחשק לכם משלוח של אוכל צמחוני, טבעוני, בריאות או אורגני (או כולם) כנסו לאתר שלי

או פשוט לעקוב אחרי בסלונה. :)

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה