הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן בלוגרית אוכל ולייף סטייל מובילה בת ה-35, דור שלישי לשושלת אריסטוקרטית של הבישול ההונגרי. מבשלת ומפטפטת על אוכל ועל החיים

עדכונים:

פוסטים: 83

עוקבים: 92

החל מדצמבר 2012

עדי קאופמן מוציאה מתהום הנשייה מתכון ישראלי עתיק לעוגת גבינה אפויה עוגה לא מאוד מתוקה ובעיקר – עוגת גבינה שלא נופלת לעולם! גימל כבר מאוהב בעוגה, אולי תתאהבו גם אתם?

08/11/2013

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט.

עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי שמכיר את נפשו של הגימל שלי יודע שבעוגות אי אפשר כל כך לקנות אותו, הוא לא מהאנשים שמזמינים קינוח במסעדה, למשל. הזוי זה נשמע, נכון?

אני הרי הולכת למסעדה בשביל הקינוח, זה חלק אינטגראלי (ובלתי ניתן לביטול!!) כשאנחנו יושבים במסעדה, לפעמים המנה הראשונה והעיקרית הן רק תירוץ לקינוח טעים, מושקע, צבעוני, מתקתק, מיוחד ומפתיע בסוף הארוחה… אז לא, הוא לא איש של קינוחים.

אבל יש פה ושם יוצאים מן הכלל… למשל העוגה הזו :)

גימל התאהב (בי ובעוגה) מייד וגם זוהר שלנו מחכה לה כל פעם מחדש – חזרנו למקורות עוגת גבינה פשוטה, מינימום עבודה וטעם חלומי!

המתכון של העוגה הזו הוא מתכון עתיק ישראלי מסתבר, עוגה שהמון מטבחים בשנות השבעים אפו בארץ, וככל הנראה, כמוני, גם עם ישראל רצה לגוון, לשפר, להיות הרבה יותר מתוחכם וזנחו את הפשטות המדהימה של העוגה הזו, עוגה ללא קמח (רק בבסיס הבצק שלה) ומעט מאוד סוכר.

לא צילמתי את כל שלבי ההכנה כי העוגה הזו מאוד (מאוד!) פשוטה וברורה :)

והנה, כמה שעות לפני שבת, המתכון לפניכם:

עוגת גבינה אפויה

לתבנית עגולה קוטר 26-28

 

לבסיס העוגה:


150 גרם פטי בר / עוגיות חמאה מרוסקות (אני מעדיפה ביסקוויטים של עלית, חמאתיים יותר)* (טיפ נוסף בסוף המתכון)
100 גרם חמאה מומסת
3 – 5  כפות סוכר (אפשר לוותר, אבל בגלל שהעוגה לא כל כך מתוקה, זה נותן טוויסט של טעם)

 

למלית הגבינה:

750 גרם גבינת שולחן (גבינה לבנה 9 אחוז שומן)
כוס פחות כף סוכר לבן
2 שקיקים סוכר וניל/כפית וחצי תמצית וניל
5 ביצים גודל L או 6 ביצים גודל M
(מי שאוהב יכול להכניס כף גרידת לימון / גרידת תפוז לחגיגה הזו)

לציפוי העוגה:

2 גביעים שמנת חמוצה (אני מעדיפה שמנת של פעם – הרבה יותר דומיננטית)
5 שקיקים סוכר וניל (סה”כ 50 גרם)

להכנה …

מחממים תנור ל- 150 מעלות – חום בינוני נמוך.
מכינים את התחתית, מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון או בשיטה הישנה והמוצלחת לא פחות – באמצעות מערוך (מכניסים את הביסקוויטים למגבת קטנה ועוטפים אותם, עם מערוך מכים במגבת עד שנוצרים רסיסים של ביסקוויטים).

מערבבים פטי בר מרוסקים עם סוכר וחמאה מומסת עד לתערובת יציבה.
משמנים תבנית אפייה (מתפרקת) מעט בחמאה/שמן צמחי. ומהדקים את התערובת לתחתית. אפשר עם תחתית של כוס, זה יוצר אחידות בגובה. אנחנו רוצים רק תחתית ולא צדדים.
מכניסים את התחתית המוכנה למקפיא לכ-15-25 דקות.

שמים את הגבינה בקערה/קערת מיקסר, הסוכר, תמצית /שקיקיי הוניל ומערבלים (מיקסר ידני רגיל עושה כאן עבודה מעולה)
מוסיפים את הביצים – זו אחר זו ומערבלים עד שאנחנו מקבלים תערובת אחידה.

מוציאים מהקפיא את התחתית ומעבירים מעליה את הבלילה.
מעבירים לתנור ל- 30 דקות, פותחים את התנור ומסובבים את העוגה מעט (תנורים בייתים, כולל שלי, אינם אחידים בפיזור החום… ולכן יש לסובב מעט את העוגה) ומשאירים כ- 20 דקות נוספות.

מוציאים את העוגה מהתנור – אני יודעת!!! היא נראית לא אפוייה במרכזה – זה נורמלי ובסדר, אתם יכולים להיות רגועים, משאירים את התנור עובד.

מצננים כעשר דקות – רבע שעה בחוץ.

בינתיים מכינים את הציפוי- מערבבים את החומרים עם מטרפה ידנית.
כשהעוגה מעט הצטננה מצפים בעדינות את העוגה, אפשר עם כף, מהשוליים כלפי פנים (כי בפנים היא עוד נוזלית ורכה מאוד).
מעבירים לתנור ל- 10 דקות נוספות ומוציאים מייד.
מצננים ומעבירים למקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.

העוגה הזו יכולה להישמר עד ארבעה ימים במקרר. מניסיון של המשפחה שלי – זה עוד לא קרה :)

וככה היא נראית לפני שגימל זולל אותה בתאווה
עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד
שבת שלום יקיריי,
שלכם, עדי קאופמן
אתם מוזמנים לפטפט איתי בין פוסט לפוסט בדף הפייסבוק שלי – פיטפוטים על אוכל
אם מתחשק לכם אוכל צמחוני, אורגני ובריאותי עד הבית – כנסו לאתר שלי 

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תצוגה מקדימה

מחמיצים בבית (או: מלפפונים חמוצים - המתכון הסודי של סבתא)

אומרים שלכל בית יש ריח, ריח הוא זיכרון שמחזיר אותנו לרגעים מאוד עמוקים בעבר שלנו. כשהייתי ילדה קטנה (אפילו מאוד קטנה) הייתי הרבה אצל הסבא הרשל'ה ע"ה ואצל סבתי פנינה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה