הבלוג של עדי קאופמן

kaufman-cooking

עדי קאופמן, בת 36, עיתונאית האוכל והלייף סטייל המובילה (וגם ליידי קלאסית בחייה), בעלת הטור היומי המצליח "הבלבוסטע במטבח", מפטפטת וכותבת על אוכל, אופנה, טיפוח ועיצוב בסטייל של "המחלקה הראשונה".

עדכונים:

פוסטים: 86

החל מדצמבר 2012

מסורת זו מסורת – יום חמישי הוא יום אפיית העוגיות החביבות על הגימל של עדי קאופמן. עדי רצה למשימה השבועית (הטעימה) – עוגיות תמרים שגימל לא מחליף אותן בשום עוגייה שבעולם.

31/10/2013

עוגיות תמרים משגעות עדי קאופמן

גימל הודיע לי כבר באמצע היום שנגמרו כבר כל העוגיות והרי זה יום חמישי – יום אפיית העוגיות החביבות על האחד והיחיד שלי.

אז חזרתי הבייתה ואצתי רצתי אל המשימה, הרי זה ברור שאפשר להכין כל מיני עוגיות, כאלה עם שומשום, עם שוקולד, סנדביץ’ ריבה, עוגיות בריאות ועוד כל מיני כאלה שאני שולפת מכל מיני בוידעמים של אנשים שאני מכירה (והרבה שאני בקושי מכירה, או בכלל לא…)

אבל, כשגימל מבקש את ה’עגיות שלו’ ברור לי שלא מדובר באף אחת מהן, למרות שיש מצב סביר מאוד שהוא אפילו יאהב כל אחת מהן, אבל מסורת זו מסורת. יש לנו חוזה בלתי כתוב באופן רישמי שאת העוגיות של גימל – כרוכיות תמרים מבצק פריך עדין עם מילוי תמרים ואגוזים חייבים להכין, ואפילו המועד ידוע מראש – כאמור, יום חמישי אחה”צ – ערב.

עוגיות פשוטות שהמון סבתות מכינות (ולא הסבתא שלי וגם לא האמא שלי) שנתקלתי בהן מאות פעמים לפני הפעם הראשונה שבה החלטתי שאני אופה אותן.

עד לפני כשנה לא חלמתי בכלל להעלות במחשבותיי את האפשרות לאפות עוגיות, זה תמיד היה נראה ‘עבודה’ – כמו שאמא שלי אומרת, ויש כל כך הרבה קונדיטוריות טובות שמוכרות עוגיות טעימות שנראה היה שלא שווה בכלל להתעסק איתן. (מה שהתגלה כטעות – כי אין כמו עוגיות של בית…)

אחרי כמה ניסיונות הגעתי אל המתכון הנפלא הבא…

עוגיות תמרים וקינמון
לבצק (יצאות כ- 50 עוגיות דקות-בינוניות)

3 כוסות קמח רגיל
200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות) (אפשר להמיר במחמאה)
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 חלמונים ביצה M
1 שמנת חמוצה (200 מ”ל)/ 1 יוגורט לפחות 3 אחוז (200 מ”ל)
למלית
ממרח תמרים (כן, זה שקונים בסופר בכמה שקלים)
כף קינמון
1/2 כוס אגוזי מלון טחונים (אופציה בלבד, אני לא משתמשת לרוב)
לבזיקה – כמה כפות אבקת סוכר.
ולעבודה:
למעבד מזון עם להב או למיקסר עם וו גיטרה מכניסים את כל החומרים יחד. מערבבים בפולסים או במהירות איטית-בינונית עד שנוצר כדור בצק. מפסיקים את הפעולה ומעבירים לניילון נצמד.

יש להכניס למקרר לפחות לשעה. אני ממליצה – אם אפשר אז כמה שיותר הרי זה משובח. הבצק מקבל אישיות בזמן במקרר, הוא מתגבש כבצק ולא כפריטים. אני ממתינה לפחות 5-6 שעות אבל זה לגמרי יוצא טעים גם בלי.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מוציאים את הבצק מהקירור. מקמחים מעט משטח לעבודה, ומחלקים את הבצק לשני חלקים באמצעות סכין.
לוקחים חלק ראשון ו’מועכים’ מעט עם הידיים ומתחילים לרדד עם המערוך.
לאחר הרידוד של החלק הראשון (כ- 1/2 ס”מ עובי) מורחים את ממרח התמרים בשכבה אחידה ומעל מפזרים קינמון (ואם רוצים אגוזים)  ומתחילים לגלגל.
הגלגול מתחיל מצביטה של החלק התחתון כלפי מעלה (כמה ממ”מ) ואחר כך בהמשך בגלגול (זה מקל מאוד על הגלגול של הבצק) על לקבלת רולדה. יש לצבות את הצדדים על מנת שבאפייה לא יפתח והמילוי יצא.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, באמצעות סכין מסמנים (כמעט חיתוך) את העוגיות.
שימו לב שבבצק העליון הכנתי עוגיות גדולות יותר ובתחתון דקות יותר.
זה עניין של טעם, ואהבה… הכל הולך )
ומכניסים לתנור – זה יוצא כ- 20-25 דקות, אבל יש לבדוק.
חשוב שהעוגיה תהיה מוכנה מכל הצדדים (מעט שומה מלמעלה ומלמטה).

מוציאים, מצננים, ובוזקים אבקת סוכר לקישוט.

ומכינים תה לגימל עם ערימת עוגיות עד……….. שנגמר.
זהו, אני את חובתי לחברה ביצעתי – והגימל שלי מתענג על כל ביס וכבר מחכה ליום חמישי הבא :)
שלכם באהבה,עדי קאופמן
אתם יותר ממוזמנים לפטפט איתי בין פוסט אחד לשני בדף הפייסבוק שלי -
ולהצטרף אלי גם בבלוג המלא שלי – פיטפוטים על אוכל’
או פשוט… לעקוב אחרי :)
גיטע שעבעס :)

עוד מהבלוג של עדי קאופמן

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה אפויה שווה במיוחד (או: עוגת הקונצנזוס לשבת אצלנו בבית)

לפני הרבה שנם נתקלתי במתכון הזה (ואז, באותם הימים חשבתי שאני צריכה לאפות מינימום כמו פטיסרי צרפתי אותנטי), העוגה הזו נראתה לי פשוטה מידי, קלה מידי וחסרת טוויסט. עברו השנים והכנתי לגימל את  העוגה לערב שבת (לפני כשנתיים), מי...

תצוגה מקדימה

קיש פיטריות פורטובלו משגע

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!! חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף,...

תצוגה מקדימה

עוגת וופל וניל-לימון ללא אפייה שהילדים ישתגעו עליה

וופלים (או בשמם הכל כך ישראלי והשגור: בפלה) יש כמעט בכל בית ישראלי, אנחנו טובלים אותם בכוס הקפה של הבוקר, לילדים מניחים ערימה לצד השוקו (או הקקאו למהדרין) ואצלנו בבית בו גדלתי, גורבה הכלכלב המתוק חולה על בפלים והוא מקבל בפלה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה