הבלוג של קרין לויט פרידריך

karinlevit

כותבת ועורכת בסלונה, אוהבת את נ' האיש, את ר' הכלבה ואת ל' החתול. עוד מגששת את דרכי בעולם אבל לתובנה אחת ויחידה כבר הגעתי: כל העניין הוא (כנראה) לשתות משהו קר בלב מדבר

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מפברואר 2014

אפילו אני, שמרגישה כמו פילפילון בחנות חרסינה בכל פעם שאני נכנסת למטבח, יצאתי מהסדנה של הילה וידבסקי עם חשק עז להנביט עדשים. ויש גם מתכון לקציצות מש מעולות ולתבשיל עדשים במנגולד.

24/02/2015

יש לי חלום. ובחלומי, אני מקפצת לי בקלילות במטבח, חותכת, מקלפת, טוחנת ומקפיצה – והכל, במינימום זמן והשקעה, הכל בכיף, הכל בקלי קלות.

בחלומי, אני מסוג הנשים האלו ש”מעמידות סירים”. אני מכינה ארוחות מעולות שקוצרות מחמאות וכשכולם מתענגים על הטעם אני רק אומרת בתגובה “מה? זה? עשר דקות. צ’יק צ’ק. באמת”.

עוד בחלום, אני “מתקתקת” בהנאה ובמינימום זמן אוכל טעים ובריא, כזה שגם בן זוגי היקר – שמתעקש לקנות “רק אורגני”, שמרחם על בעלי החיים וחולם על מזון אמיתי וטבעי מהאדמה – ישמח בו ויאכל בהנאה.

הילה וידבסקי בישול טבעוני. צילום: הילה פרידמעמידה סירים. צילום: הילה פריד

בהמשך החלום, הבית מתמלא בריחות של בישולים. אדים מתעבים על החלונות הקפואים מהחורף שבחוץ, ואנחנו מתפנקים בפנים עם צלחת מהבילה של תבשיל חם וטעים, שעושה טוב בבטן.

אז נראה לי שפגשתי את התגשמות החלום שלי. קוראים לה הילה וידבסקי.

הילה וידבסקי בישול טבעוני. צילום: הילה פרידהילה וידבסקי. מבשלת בקלילות. צילום: הילה פריד 

.

“שלום אני הילה, נשואה ואמא לבת שנתיים”, היא הציגה את עצמה בפתח הסדנה שלה לבישול טבעוני ושבה השתתפתי כאורחת “סלונה”, כ-3 שעות שבהן הילה דילגה בקלילות בין סירים, טחנה, שטפה, חתכה והסבירה כל שלב – משהו בקלילות של הילה פשוט עושה חשק לקפוץ ראש אל תוך המטבח ולהתחיל להנביט עדשים.

“מילת המפתח שלי היא יצירתיות”, אומרת וידבסקי, נטורופתית במקצועה, ובעלת המותג “לבריאות” - במסגרתו היא מספקת שירות ייעוץ תזונתי מקצועי וגם בישול ואספקה של אוכל מבושל מוכן – בריא וטעים לפי תפריט, הישר לבית הלקוחות.

“האני מאמין שלי זה שצריך לגוון כל הזמן”, מספרת הילה, ואני עסוקה בינתיים בלהתרשם מהדרך שלה “לזרום” בקלילות במטבח – אותה תכונה שכל כך בשמחה הייתי מאמצת.

אחת מהנקודות הבולטות בשיטה של הילה – להשאיר את כפות המדידה, המאזניים והמרשמים מחוץ למטבח. למשל – במקום למדוד כוסות של אורז וכוסות של מים, למה לא פשוט לזרוק את האורז למים רותחים? למה לא, באמת? בחיי שהוא יוצא מעולה. כנ”ל העדשים שבושלו באותה צורה או בעצם כל דגן או קטניה – מרכיבי המפתח במטבח הטבעוני בפרט והבריא בכלל.

הילה וידבסקי בישול טבעוני. צילום: הילה פרידאני (מימין) יוצרת קציצות. מי היה מאמין. צילום: הילה פריד

.

באיזשהו שלב למשל, גילתה הילה שהקינמון הטחון שהיא תכננה להביא פשוט פרח מזכרונה. מה עושים? נכנסים להיסטריה? (ככל הנראה ככה אני הייתי מגיבה) מה פתאום? מאלתרים. לוקחים מקל קינמון ומגרדים אותו קצת על פומפייה. “יהיה בסדר”. ואכן – הכל בסדר. הכל יותר מבסדר – האוכל יוצא מתחת הידיים של הילה צבעוני, מפנק, עשיר וכל כך טעים.

הילה וידבסקי בישול טבעוני. צילום: הילה פרידבדרך להפוך לתבשיל. צילום: הילה פריד

.

אצל הילה במטבח, האלתור וההנאה הם העיקר. פשוט לנצח עם מה שיש. כאן לדעתי המקור העיקרי לתחושה שיצאתי איתה מהסדנה – תחושה שגם מישהי כמוני, שמרגישה קצת כמו פילפילון שמנסה לדרוך בחנות חרסינה בכל פעם שאני נכנסת למטבח, שזה בעצם אפשרי ונורא קל וכל מה שצריך זה פשוט לעשות את זה ואפילו ליהנות.

מתכונים מהסדנה:

קציצות מש, בטטה ושקדים

קציצות מש ועדשים. הילה וידבסקי.

מרכיבים: 

1 כוס מש מבושל

1 בטטה קטנה מגורדת בפומפייה

כוס כרוב קצוץ

1 בצל לבן קצוץ

חצי כוס שקדים טחונים

כורכום, פפריקה, מלח, פלפל

אופן ההכנה:

טוחנים במעבד מזון את הכרוב, השקדים הבצל והמש.

שמים בקערה את הירקות, מוסיפים את הבטטה המגוררת ואת יתר המרכיבים ומתבלים בכורכום, מלח ופלפל. מערבבים ויוצרים מהבלילה כדורים.

מניחים על נייר אפייה משומן קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות.

תבשיל עדשים במנגולד

הילה וידבסקי בישול טבעוני. צילום: הילה פריד

מרכיבים: 

1 גמבה רצועות

4 עלי מנגולד, לפרוס כשערות דקות

1 עגבנייה גדולה קוביות

6 שיני שום פרוסות

1.5 כוס עדשים מונבטות

1-2 כפות רסק עגבניות

תבלינים: פלפל, מלח, כמון, פפריקה מתוקה

אופן ההכנה: 

לצרוב את הגמבה והעגבנייה בשמן זית עד ריכוך, להוסיף את השום, להוסיף מנגולד ולהקפיץ.

לאחר 10 דקות להוסיף כוס וחצי עדשים מונבטות או עדשים מושרות מבושלות + תבלינים + רסק + 2-3 כפות מים.

***

למי שרוצה ללמוד בכיף ובקלילות לבשל בריא וגם טעים:

מתקיימת סדנא נוספת בהנחיית הילה וידבסקי ביום שלישי ה-10/3 בין 18:00-21:00.

הסדנא תתקיים בשינקין 56 (פינת פאיירברג), במקום בשם “מטבחי”.

פרטים והרשמה: הילה וידבסקי נטורופתית  052-6164466  [email protected]

ולא לשכוח: דנה גרוצקי, תודה שאמרת שאת נהנית לקרוא את סלונה! גם אני אוהבת לצפות בגיא פינס. <3

עוד מהבלוג של קרין לויט פרידריך

תצוגה מקדימה

רק נשים יכולות להכיל

אני אוהבת את המדינה שלי. אני אוהבת את החיילים שלנו. לפני כמה דקות פרצתי בדמעות כשראיתי שידיד פרסם בפייסבוק תמונה של בחור צעיר ויפהפה, שמו נדב והוא אחיינו הבכור. הנכד...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

טבעונית, דתייה, בליינית והריונית יצאו לאכול סושי

ההזמנה לביקור במסעדת ניני האצ'י התל אביבית הגיעה בדיוק בזמן. זה היה ערב גשום, בדיוק יום אחרי שקיבלתי מהדוקטור את המסמך המלחיץ והמדכא המתקרא "התפריט היומי של קרין". בעצם,...

תצוגה מקדימה

הזוועה של גילוי העריות מסתתרת מאחורי הדלת

מעיין תורג'מן וצחי גראד ב"הרחק מהיעדרו", צילומים: לורן ברונה **הסרט "הרחק מהיעדרו" יעלה מחר, יום חמישי, 21.8, בבתי הקולנוע ברחבי הארץ** ממש כמה דקות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה