הבלוג של קרין לויט פרידריך

karinlevit

כותבת ועורכת בסלונה, אוהבת את נ' האיש, את ר' הכלבה ואת ל' החתול. עוד מגששת את דרכי בעולם אבל לתובנה אחת ויחידה כבר הגעתי: כל העניין הוא (כנראה) לשתות משהו קר בלב מדבר

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מפברואר 2014

בדיוק כשהחלטתי שהגיע הזמן לנקות את הגוף מרעלים היא נכנסה לחיי: ניני האצ’י – היפנית הכשרה הכי תל אביבית שיש

13/12/2014

ניני האצ'י. צילום: יחצ

ההזמנה לביקור במסעדת ניני האצ’י התל אביבית הגיעה בדיוק בזמן. זה היה ערב גשום, בדיוק יום אחרי שקיבלתי מהדוקטור את המסמך המלחיץ והמדכא המתקרא “התפריט היומי של קרין”.

בעצם, הכל התחיל כשהחלטתי להפסיק לעשן. נכון שנמאס לי לגמרי מהריח המגעיל שנדבק לידיים, מתזמורת השיעול על הבוקר ומהתחושה שמקל קטן שבוער בקצה של הפה הוא זה ששולט בי, אבל אף אחד לא הכין אותי שמשהו כמו חודש אחרי שאני אפסיק, לא רק שאני אמשיך להתגעגע לגועל נפש הזה, אלא גם מפלצת חדשה תשלט עלי: מפלצת הממתקים האכזרית שלא יודעת שובע ומבקשת ממני למלא אותה בעוד ועוד נשנושים וקשקושים כל הזמן.

מפה לשם, החלטתי לקבוע ביקור אצל ד”ר סרג’, הומאופת ונטורופת וגם מומחה לאירידולוגיה (קריאה ופענוח על פי רשתית העין), שאת שמו שמעתי מחברה שבעזרת אבחון מדויק ותפריט שהוא בנה עבורה, היא הצליחה לחולל שינוי גופני ונפשי ממשי אחרי תקופה לא קלה.

אז אחרי פגישה של שעה פלוס ומינוס 780 (!) שקל בארנק, יצאתי מהקליניקה כשבידי ערימה שמנמנה של דפי תפריט מפורטים יותר ופחות (כוסמין, חלבונים והרבה אצות הם מזונות שכיכבו ברשימה), מבולבלת הרבה יותר משהייתי כשנכנסתי ואפילו, אפשר לומר, בהתקף היסטריה קליל.

אז ככה, מצוידת בערימת הדפים שלי ובחדשות הלא פשוטות לעיכול האלו, יצאתי כשבלבי החלטה. מעכשיו – ניקוי רעלים. להפסיק עם השומן, עם המלח, עם האכילה הפינוקית ובעיקר עם הסוכר. אני עומדת להיות חזקה ובריאה וגם להוריד סופסוף את ה-2-3 קילו המרגיזים שעוטפים אותי ברכות מאז תום תקופת הסיגריות.

את ההחלטה החגיגית ציינתי בקרואסון שקדים מפנק בבוקר למחרת ובהמבורגר וצ’יפס בלילה.

אם כך, ברוכה אלוהימה שכנראה חשה את מצוקתי וזימנה לי את ההזמנה, כי את ארוחת הערב ביום למחרת כבר אכלתי בהתאם לתפריט שהומלץ לי, במסעדה היפנית הכי מתוקה (וכשרה) בתל אביב.

כבר מבחוץ, העיצוב החמים של ניני האצ’י כמו קרא לי ולנ’ להיכנס פנימה בעודנו מדוושים במרץ (ככל שהאופניים החשמליים שלנו מאפשרים לנו לדווש במרץ כמובן) צפונה במעלה בן יהודה באחד הערבים הקרירים של נובמבר. לא הספקנו להתיישב וכבר ניגש אלינו אודי, שהסתבר מאוחר יותר להיות אחד מבעלי המקום, והציע לנו ממיטב פינוקי המטבח היפני האהוב עלי עד מאוד והמצטיין בפרודוקטים בריאים ומזינים, עשירים ביוד ובחלבונים – בהתאם לתפריט שהרכיב לי הדוקטור.

אז מסתבר שאודי ויואב, שני הבחורים הצעירים שהקימו את ניני האצ’י וגם מנהלים אותה (“אצלנו לא תמצאי את המסעדה פתוחה בלי שאחד מהבעלים לפחות יהיה נוכח בה”), החליטו לפצות על הדעה הקדומה שאולי עלולה להתעורר אצל חובבי קולינריה תל אביביים ותיקים לשמע צמד המלים “יפנית כשרה”, ופתחו בחוצפה שובבית ואף מתגרה, מסעדה קטנה שמתהדרת באחד המטבחים היצירתיים והצבעוניים שיש בעיר, ובעיצוב שפשוט עושה חשק לאכול.

מבחינת מרקם הקהל שפוקד את המסעדה באופן קבוע, אפשר לראות בניני האצ’י את כור ההיתוך של התל אביבי החדש. תוכלו למצוא שם תחת קורת גג אחת מסורתיים ודתיות, “פודיז” חובבי אוכל שנוהגים לפקוד את המסעדות הכי מדוברות בעיר, טבעוניות ובריאותנים אדוקים ואף נשים בהריון (יש פס מיוחד במטבח שמוציא מנות שמתאימות להריוניות!)

מה שהיה חשוב מבחינתי, כאמור, מלבד הערך התזונתי הגבוה של האצות כמובן, היה הטעמים של המנות שהפכו את החוויה מסתם ארוחה בריאה לחגיגה של הנאה חושית מהזן החביב עלי.

התפריט בניני האצ’י עשיר ומגוון, ובאמת מאפשר לכל אחת ואחד למצוא שם עצמה והמחירים בהחלט מתאימים לכולם. אחת ההפתעות הכיפיות עבורי (ועבור מפלצת הממתקים המפחידה), היו הקינוחים – מנות קטנטנות ומתוקות – ממש בגודל של פרלינים, שמתומחרות בהתאם (9 ש”ח לקינוח, למשל – קרם ברולה סמי פרדו קטן וחמוד) ומתאימות בדיוק מושלם לצורך הזה בביס קטן ומתוק בסוף הארוחה.

העיצוב, כאמור, מדליק במיוחד, ועל המסעדה חולשת בחורה יפנית קולית עם ספינה על הראש, שמלווה את הסועדים ממקומה כציור קיר ענק מעל ראשיהם. ברור שחשבנו שהגברת הזאת היא זו העונה לשם “ניני האצ’י”, אבל מסתבר שזהו פשוט התרגום ליפנית של המספר 228 – הכתובת של המסעדה.

מומלץ להגיע למקום עם החבר’ה ביום שישי, בין 12 ל-16, אז מציעה ניני האצ’י תפריט טעימות מגוון משלל מנות המסעדה ב-95 שקלים. גם במחלקת האלכוהול בתפריט המבחר גדול ועשיר ומבטיח לשלוח אתכם אל השבת עם חיוך מרוח על הפנים – ולא רק בזכות האוכל, השירות והאווירה המעולים בזכות עצמם. 

בקיצור:

ניני האצ’י

בן יהודה 228 תל אביב

מומלצים במיוחד: גיוזה עוף (32 ש”ח), טונה צרובה וסלט אטריות סובה (55 ש”ח), סלט טופו (40 ש”ח), קרם ברולה ג׳ינג׳ר ולמון גראס (9 ש”ח) וכל הסושי.

כדאי: לקחת חברים מכל הסוגים ולבוא ביום שישי בין 12 ל-16 להתענג על תפריט טעימות ב-95 ש”ח.

בתיאבון.

ניני האצ'י. צילום: יחצ ניני האצ'י. צילום: יחצ ניני האצ'י. צילום: יחצ ניני האצ'י. צילום: יחצ ניני האצ'י. צילום: קרין ל"פ ניני האצ'י. צילום: יחצ ניני האצ'י. צילום: יחצ ניני האצ'י. צילום: קרין ל"פ

עוד מהבלוג של קרין לויט פרידריך

תצוגה מקדימה

רק נשים יכולות להכיל

אני אוהבת את המדינה שלי. אני אוהבת את החיילים שלנו. לפני כמה דקות פרצתי בדמעות כשראיתי שידיד פרסם בפייסבוק תמונה של בחור צעיר ויפהפה, שמו נדב והוא אחיינו הבכור. הנכד...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הזוועה של גילוי העריות מסתתרת מאחורי הדלת

מעיין תורג'מן וצחי גראד ב"הרחק מהיעדרו", צילומים: לורן ברונה **הסרט "הרחק מהיעדרו" יעלה מחר, יום חמישי, 21.8, בבתי הקולנוע ברחבי הארץ** ממש כמה דקות...

תצוגה מקדימה

מזל טוב אלי מקביל

כשהייתי נערה, ידעתי מה אני רוצה להיות כשאהיה גדולה. רציתי להיות אלי מקביל. מבחינתי, זה מה שנקרא לחיות את החלום: לטפוף בכל בוקר על מדרכות בוסטון הרחבות בנעלי עקב גבוהות...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה