המרכיבים:
1 חבילת ספגטי שבושלה לפי הוראות היצרן
1 בצל סגול קצוץ דק
1 חבילת מדלוני תרד קפואים
2 כפות שמן זית
1 כף קמח
1 כוס חלב
מלח, פלפל גרוס
1 גביע יוגורט
להגשה: חופן אגוזי מלך קצוצים וגרגרי פלפל צבעוניים (לא חובה)
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את מדליוני התרד ולטגן תוך בחישה עד שכולו נמס.
להוסיף למחבת כף קמח ולבחוש תוך כדי טיגון עד להטמעה.
להוסיף את החלב ולפתוח את הרביכה. בשלב זה יש לבחוש היטב למניעת היווצרות גושים. להמשיך לבשל תוך בחישה על סף רתיחה עד להסמכת הרוטב.
להסיר מהכיריים ולהוסיף בעדינות את היוגורט.
לערבב מעט את הרוטב עד לאיחוד.
הערה: חושב לא להרתיח את הרוטב אחרי הוספת היוגורט כדי שהוא לא יתפרק.
להגשה: לצקת את הרוטב על הפסטה, לערבב ולקשט באגוזי מלך קצוצים וגרגרי פלפל.
ניתן כמובן לגרר מעט גבינה קשה מעל (פרמז׳ן, מנצ׳גו וכדומה) אך זכרו שמבחינת קלוריות יש כאן תוספת לא קטנה.
בתיאבון!
חיים וטעם!