עדכונים:
פוסטים: 289
החל מפברואר 2013
17/09/2016
בימוי: משה קפטן
תרגום: אהוד מנור
יהול מוסיקלי: יוסי בן-נון
מחר זה קורה ,בידיו המיומנות של המנהל האומנותי והבימאי משה קפטן,יעלה בתאטרון הבימה המחזמר ” עלובי החיים”.
הפקת ענק עם 50 שחקנים וזמרים, בליווי תזמורת חיה, המביאים את המהפכה החברתית של פריז בשנות ה-30 של המאה ה – 19 , עם שפע צבע וסגנון, תפאורה מרהיבה ושירה עוצמתית ומרטיטה.
מדובר באחת ההפקות הגדולה והמצליח של כל הזמנים בהשתתפות: אמיר דדון/ זוהר בדש ( ז’אן ולז’אן), יגאל שדה/ גלעד קלטר (ז’אבר), מירי מסיקה / מיכל שפירא (פנטין), חנה לסלאו/ מיקי קם (גברת ת’נארדייה), אבי קושניר/ אורי הוכמן (מר ת’נארדייה), רוני דלומי/ נוי הלפרין – (אפונין), טל ברגמן/ הדר עטרי (קוזט), עידו ברטל/ נדיר אלדד (אנז’ורא), הראל סקעת/ אלדר ברנטמן (מריוס).
סיפור העלילה:
אחר 19 שנים בכלא, בעוון גניבת 2 ככרות לחם וניסיון בריחה, משתחרר על תנאי האסיר ז’אן ולז’אן – גיבור הרומן. ולז’אן יוצא למסע חייו כשבידו כרטיס צהוב המעיד על עברו ושעליו להציגו בפני כל, כרטיס אשר מונע ממנו להתקדם ולמצוא עבודה.
חייו הופכים למורכבים יותר בשעה שהסוהר שפיקח עליו במשך תקופת מאסרו, ז’אבר, עוקב אחריו בכדי לוודא שהאסיר המשוחרר שומר על הכללים המגבילים שהוטלו עליו. ולז’אן, אינו מסוגל להמשיך ולשאת את אות הקין שעל מצחו, בוחר לברוח ולהשאיר מאחור את עברו. הוא קורע את הכרטיס הצהוב, ויוצא לדרך חדשה תחת שם בדוי.
שנים לאחר מכן, הוא הופך לראש עיריית מונטריי ומנהל בית חרושת. אחת מן העובדות בבית החרושת, פנטין, מפוטרת מעבודתה לאחר שמתגלה כי היא מגדלת בסתר ילדה מחוץ לנישואין. היא מואשמת בזנות ונזרקת לרחוב. כשהיא נמצאת על ערש דווי, מבטיח ולז’אן לפנטין הגוססת, שיעשה הכל כדי למצוא את בתה ולגדלה אותה. הוא מוצא את הבת – קוזט הקטנה בפונדק דרכים, ואוסף אותה מצמד פונדקאים נוכלים – בני הזוג ת’נרדייה שסוחטים ממנו כסף רב בעבור שחרורה.
7 שנים לאחר מכן, שנת 1832 בפריז, מתגוררים ולז’אן וקוזט, כאשר ז’אבר דולק אחריהם על מנת לתפוס את האסיר המשוחרר שלא עמד בתנאי שחרורו, וכן בני הזוג ת’נרדייה ובתם אפונין, שנאלצו לסגור את הפונדק מטעמים כלכליים.
במקביל הרחוב בפריז תוסס בעקבות השמועות על הדחתו של הגנרל למארק, האדם היחיד בממשלה שדואג לעניים. הסטודנטים נאספים בבית הקפה, תחת הנהגתו של אנז’ורא, על מנת לתכנן מהפכה. הם רותמים את ההמון לרחוב ומקימים את המתרס לקראת המאבק בצבא. לצד המערכה הצבאית נרקם סיפור אהבה משולש בין סטודנט רומנטיקן בשם מריוס, ובין קוזט ואפונין, סיפור אהבה שסופו בשבר מוחלט עבור האחד, ואהבה נצחית עבור השניים האחרים.
הצגה ראשונה: ה-19 לספטמבר, בשעה 20:00, אולם רובינא.
הצגות נוספות: 20-30 לספטמבר, אולם רובינא.
עיצוב תפאורה: ערן עצמון עיצוב תלבושות: ילנה קלריך
עיצוב תנועה: מירי לזר עיצוב תאורה: קרן גרנק
עיצוב פאות: אסנת שגיא וידאו ארט: שי בונדר
עיצוב סאונד: ליאור טבת הדרכה קולית: דוקי עצמון
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות