הבלוג של joemygod

The Bare Minimum

עדכונים:

פוסטים: 8

החל מינואר 2017

אומרים שמי שלא יכול לשאת את החום שיצא מהמטבח, אז ממני לא צריך לבקש פעמיים, למעשה, גם כשקר אני בשמחה אצא מהמטבח, אז מה אני מחפש בקורס בישול?

kfljd

אני לא אוהב לאכול

אני לא משקר, זה לא כדי להראות מגניב, פשוט אין לי סבלנות לאוכל. לא נהנה לחשוב על אוכל, לא לתכנן ארוחות ובטח שלא לבחור מסעדה. בכנות, אם הייתה גלולת קסם שניתן לבלוע ולנטרל את הצורך הפיזי באכילה, הייתי הראשון בתור אצל הרוקח, אפילו אם זה לא בסל התרופות. אבל, וזה ‘חתכת אבל גדול, הכי חשוב לי בעולם להיות בריא, אז אני נאלץ לבשל.

נתון שחשוב לדעת עלי- אני מה שאנשים נוטים לקרוא לו “ספציפי”, שזה כבר מעבר לבררן, אם משהו הוא לא מספיק טוב אני פשוט אוותר עליו, ובעיקר באוכל!

בריא זה שם המשחק

כאדם עסוק, פרילנסר עם עשרות עיסוקים שונים – עיתונאי, יועץ שיווקי, מנהל שיווק, מגיש בטלוויזיה – אין לי חיי פנאי, אני תמיד עובד, גם בזמן הפנוי שלי אני עובד. אבל הגעתי לגיל שאם לא אדאג לגופי הוא כבר לא יראה נהדר מעצמו והגיע הזמן להתחיל להשקיע מאמצים. אז ספורט לצערי גוזל יותר מידי זמן כרגע – זה הפרויקט הבא – אבל הגיע הזמן לאכול בריא, ובעקבות החלטה זו אני עושה הכל כדי להימנע מאוכל לא בריא, כמו: גלוטן, נתרן, ירקות סילניים, בשר אדום, סוכר, פחמימות ריקות, לקטוז, מזון מעובד לסוגיו ועוד המון אבל אמ;לק וזה. אז מה נשאר? קשת רחבה של אוכל מזין ונטול טעם, כאמור, טעם לא מעניין אותי – כי אני לא אוהב לאכול.

 יעלות כערך עליון

ביום שיצאתי לחיי כפרילנסר, אחרי אין ספור עבודות במגוון תחומים ידעתי דבר אחד – עלי להיות סופר יעיל! כמנכ”ל של העסק הקטן שלי עלי להחליף אין ספור כובעים מידי יום ואין לי זמן לבזבוזי זמן ובטח שלא לחוסר יעילות או חוסר תפוקתיות. ומהו בישול – לא יעיל ובעל תפוקה נמוכה. מה עושים? מבשלים פעם בשבוע ומתקמצנים על כל ביס “שישאר למחר” ובשאר הזמן? טחינה גולמית של הר ברכה (כי אין כמו הר ברכה!!!) ופריכיות דלות נתרן.

קורס בישול כמוצא אחרון

חברתי הטובה גלי דודזון-סגל, עורכת האופנה של אתר סלונה הציעה לי להירשם לקורס בישול בטענה שזה יהיה זמן איכות עבורינו ונוכל להעמיק את החברות שלנו, גלי מבקשת גלי מקבלת, ההרשמה נשלחה. לאחר מספר ימים הודיעו לי כי התקבלתי לפרויקט ואז החלטתי החלטה מחייבת מול עצמי- קורס הבישול הזה יהיה ההזדמנות האחרונה שלי להתאהב בבישול. אם לאחר 10 שבועות של קורס בישול לא אתאהב בבישול – אתלה את כובע השף, אחפש שירות משלוחים של אוכל בריא ולא אכין עוד סלט חסה בחיי.

הערב היה המפגש הראשון ועל אף כל ההתרגשות בחדר, נותרתי עם ארוחת ערב טיפוסית ביותר – פריכיות דלות נתרן וטחינה גולמית של הר ברכה.

האתגר החל.

 

עוד מהבלוג של joemygod

תצוגה מקדימה

תפוז עם צ'ילי כמנקה חך

בסדר פסח מגישים כמויות אוכל לא הגיוניות, בין אם אתם אשכנזים או מזרחים תמיד השפע שעל השולחן מעורר תאבון אבל פשוט אין מספיק מקום בבטן. הצרפתים אוכלים סורבה בין מנות כדי לנקות את החך וליצור תחושה של מקום בבטן. אבל אנחנו לא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

ביסוני פיצה ללא גלוטן

בצק זה הכי טעים, נכון, אבל מה לעשות שיותר חשוב להיות מאושרים מבריאות ואריכות ימים מאשר משני ביסים בפיצרייה השכונתית. בדיוק בגלל זה הומצאו ביסוני הפיצה ללא גלוטן, טעים כמו פיצה אבל הרבה יותר בריא! רכיבים: 2 קישואים...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

סלט שעועית ירוקה

קר, מרענן, טעים, מלא בחלבונים ואפילו טבעוני. שעועית ירוקה עם רוטב ויניגרט ביתי טרי, טעים מזין קר וקיצי - מה שכן, רצוי להצטייד במסטיק מנטה לאחרי הארוחה. הרכיבים: שקית שעועית ירוקה קפואה מלח ים אטלנטי אורגני מלא שיני...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה