הבלוג של joemygod

The Bare Minimum

עדכונים:

פוסטים: 8

עוקבים: 2

החל מינואר 2017

לא צריך חורף בשביל לאכול מרק ולא צריכים להיות עצובים בשביל אוכל מנחם. קציצות עוף במרק עגבניות זה משביע, מזין ומנחם ביותר. בתאבון

unnamed (1)

לאוהבי החריף, העוף והעגבניות. צילום: ג’ו מ. גרינבאום

רכיבים:

לקציצות:

  • עוף טחון
  • בצל
  • שום
  • פירורי לחם
  • ביצה
  • תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה חריפה, טבליות פטרוזיליה קצוצה של דורות)

 

למרק:

  • עגבניות
  • רסק עגבניות
  • עגבניות מרוסקות
  • בצל
  • שום / תערובת שום כתוש של דורות
  • צ’ילי ירוק

 

אופן ההכנה:

קציצות:

קוצצים בצל דק דק או מגוררים, קוצצים שתי שיני שום ומערבבים עם 500 גר’ עוף קצוץ, מוסיפים לתערובת פירורי לחם (2-3 כפות) וביצה אחת. מתבלים לפי הטעם (מלח, פלפל, פפריקה חריפה, 2 טבליות פטרוזיליה קצוצה של דורות) מערבבים טוב טוב ומגלגלים בידיים לכדי כדורים.

מרק:

מטגנים בסיר שלושה בצלים חתוכים גס עד שיתרככו קלות, מוסיפים חמש עגבניות קצוצות גס ומטגנים הכל יחדיו, כשהעגבניות רכות מוסיפים שלוש שיני שום כתושות (או 4 טבליות תערובת שום של דורות). מוסיפים 250 גר’ רסק עגבניות ו-250גר’ עגבניות מרוסקות, מטבלים לפי הטעם (רצוי להוסיף מלח, סוכר ופלפל שחור פפריקה חריפה וצ’ילי ירוק קצוץ לאוהבי החריף) מוסיפים שלוש כוסות מים ומביאים לרתיחה. לאחר שרתח, מוסיפים את כדורי העוף מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה במשך 30-40 דק’.

בתאבון.

עוד מהבלוג של joemygod

תצוגה מקדימה

הבטטה של אייל שני

פשטות זה שם המשחק. אייל שני מאמין, ובצדק, שחומר גלם טוב הוא הדבר היחיד שמשנה וממש כמו בתורת העיצוב "אמת החומר" בה המעצב נשאר נאמן לחומר ונותן לו לדבר אליו, כך גם צריך להתנהל במטבח. לוקחים חומר גלם ומלטשים אותו עד שמוצאים את...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

משלוח מנות לבית בסטייל

אני עדיין לא אוהב לאכול או לבשל אבל עיצוב נשאר כדבר המרכזי בחיי, אז כשביקשו ממני להכין משלוח מנות אידיאלי הכנסתי בו רק שלוש עוגיות מצופות שוקולד לבן והיתר מוצרי עיצוב שכולנו חושקים בהם.   ומה יש בו אתם שואלים? אז...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

תפוז עם צ'ילי כמנקה חך

בסדר פסח מגישים כמויות אוכל לא הגיוניות, בין אם אתם אשכנזים או מזרחים תמיד השפע שעל השולחן מעורר תאבון אבל פשוט אין מספיק מקום בבטן. הצרפתים אוכלים סורבה בין מנות כדי לנקות את החך וליצור תחושה של מקום בבטן. אבל אנחנו לא...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה