הבלוג של joemygod

The Bare Minimum

עדכונים:

פוסטים: 8

החל מינואר 2017

פשטות זה שם המשחק. אייל שני מאמין, ובצדק, שחומר גלם טוב הוא הדבר היחיד שמשנה וממש כמו בתורת העיצוב “אמת החומר” בה המעצב נשאר נאמן לחומר ונותן לו לדבר אליו, כך גם צריך להתנהל במטבח. לוקחים חומר גלם ומלטשים אותו עד שמוצאים את הדרך הטובה ביותר שלו להפוך לאוכל.

הבטטה של אייל שני – תנו לחומר גלם לדבר. צילום: ג’ו מ. גרינבאום

רכיבים:

  • הבטטה הכי טובה שאפשר למצוא!

איך בוחרים בטטה טובה?

כשהולכים לשוק או לסופר נחפש את הבטטות הכי טובות, חשוב לשים לב שהבטטה תהיה כמה שיותר קשה, שאין בה שברים ולא כרסומים של מזיקים. רצוי לבחור בטטה חלקה ועם מעט כתמים ובטח שלא ניצנים או הנבטות, שורשים דקיקים זה בסדר. ודאו שאין בסביבה בטטות רקובות כי הריקבון מתפשט מהר ויתכן שפגע גם בבטטות בהן לא ניתן לראות סימנים חיצוניים.

טיפ: בטטות קטנות עלולות לא להשביע ובטטות גדולות עלולות להכיל הרבה סיבים – בחרו בבינוניות.

הוראות הכנה:

הבטטה מלאה בסוכר ובסיבים והיא מאוד אוהבת חום גבוה לאורך זמן.

הכניסו את הבטטה לתנור על 200 מעלות (עדיף על אבן) ופשוט תנו לה להתבשל, שעה, שעתיים, שלוש, כל בטטה והזמן האישי שלה.

איך יודעים שהבטה מוכנה?

כשהקליפה שחורה וקריספית נתקע מזלג בה, אם המזלג נכנס בקלות, מלווה בצליל קראנצ’י ואחרי הקליפה יש רק אוויר – הבטטה מוכנה.

מוציאים מהתנור חותכים באמצע והבטטה מוכנה.

לצד הבטטה נגיש משהו קר (הוראות הכנה למטה) – מזלגות ובתאבון!

שלב 3: שלבו את הבטטה החמה עם משהו קר וFresh.

קר ו-fresh. צילום: ג’ו מ. גרינבאום

אופציה 1:

לוקחים חבילת שמנת של פעם (28%) ומעבירים לקערה, לוקחים מטרפה ומערבבים עד שמתקבל מרקם קרמי אחיד.

מעבירים לצלחת שטוחה ומסדרים, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי אורגני, זרעי עגבניות וקצת פלפל חריף*

וזהו – מוכן.

(*הוראות הכנה בהמשך).

unnamed (8)

טחינת הר ברכה – טעימה בלי תיבול. צילום: ג’ו מ. גרינבאום

אופציה 2 (לטבעונים):

מכינים טחינה גולמית (הכי טובה היא טחינת הר ברכה) עם מים בלבד.

מעבירים לצלחת שטוחה, מזלפים שמן זית, מלח ים אטלנטי אורגני וזרעי עגבניות שרי ופלפל חריף.

וזהו – מוכן.

*תוספת לכל אוהבי החריף:

לוקחים פלפלים ירוקים חריפים

מורידים את הגבעול וקוצצים לקוביות קטנטנות.

טיפ: סכין לא מושחז ימעך את הפלפל ולא יחתוך אותו כראוי.

מוסיפים שום כתוש טרי (או תערובת שום מופשרת של דורות), שמן זית ומלח ים אטלנטי אורגני ומערבבים היטב.

וזהו – מוכן.

עוד מהבלוג של joemygod

תצוגה מקדימה

תפוז עם צ'ילי כמנקה חך

בסדר פסח מגישים כמויות אוכל לא הגיוניות, בין אם אתם אשכנזים או מזרחים תמיד השפע שעל השולחן מעורר תאבון אבל פשוט אין מספיק מקום בבטן. הצרפתים אוכלים סורבה בין מנות כדי לנקות את החך וליצור תחושה של מקום בבטן. אבל אנחנו לא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

אני לא אוהב לאכול

אומרים שמי שלא יכול לשאת את החום שיצא מהמטבח, אז ממני לא צריך לבקש פעמיים, למעשה, גם כשקר אני בשמחה אצא מהמטבח, אז מה אני מחפש בקורס בישול? אני לא אוהב לאכול אני לא משקר,...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

סלט שעועית ירוקה

קר, מרענן, טעים, מלא בחלבונים ואפילו טבעוני. שעועית ירוקה עם רוטב ויניגרט ביתי טרי, טעים מזין קר וקיצי - מה שכן, רצוי להצטייד במסטיק מנטה לאחרי הארוחה. הרכיבים: שקית שעועית ירוקה קפואה מלח ים אטלנטי אורגני מלא שיני...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה