הבלוג של jandoya

jandoya

קייטרינג בוטיק חלבי כשר המתמחה במנות פינגר פוד ומגשי אירוח לאירועים פרטיים ועסקיים. להזמנות 054-6610889

עדכונים:

פוסטים: 1

החל מספטמבר 2018

ארבעה מתכונים מהירי הכנה לאירוח.

ספטמבר, כמו בכל שנה, חוגגת יום הולדת ואת תחילתה של השנה החדשה.

זו העונה שלי, התקופה שלי, שבה תמיד מתחילות מחשבות על התחדשות, התחלות חדשות

והגשמת חלומות שרקמתי בראשי כל השנה.

אז מה היה לנו בשנה החולפת? ומה יקרה בשנה שתבוא?

השנה התחלתי את “ג’אנדויה”, חלום קטן שישן לו במעמקי ראשי והפך למציאות החדשה שלי שבה אני הכל יכולה – קייטרינג חלבי, קייטרינג בוטיק הקייטרינג שלי.

בפתחה של השנה החדשה, שמחת החגים הקרבים וריח של שינוי באויר מתכבדת ושמחה להציג לכם את סיפורי האישי ולהכניס אתכם קצת לחיי.

מתחילה מההתחלה -

בגיל 37 אחרי כמעט 16 שנים של עבודה בבנק, נהלים אחריות והמון המון לחץ, הבנתי שאני לא במקום הנכון,
חולמת לעשות משהו שאני ממש רוצה, ממש אוהבת, אבל ממה בדיוק להתחיל כשאת לא יודעת מה את רוצה לעשות כשתהיי גדולה??

ואז יום אחד, חוזר הבחור שלי מהעבודה וטועם קינוח חדש שרקחתי,
פתאום הוא אומר לי בלי להתבלבל: “תגידי, את לא מבינה שמצאת את הייעוד שלך?”
מי שמכיר אותנו לעומק יודע שאני לא זו שאחראית על האוכל בבית, רק על הקינוחים.
ואני עדיין לא מבינה, שואלת: “מה?”
“את מכינה דברים מתוקים כל כך טעימים, וחוש האסתטיקה של מזל בתולה כנר לרגלייך – זה בדיוק מה שאת צריכה לעשות!!!” הוא קובע.
וכאילו שבא לו לסבך אותי עוד קצת, כי אני עדיין לא ממש מבינה,  הוא מכריז –
“ולא רק מתוקים וקינוחים, קייטרינג של ממש, פינגר פוד – גם מלוחים!”

מרימה את הלסת מהרצפה ושואלת: ” אני לא מבשלת… מה נפלת עליי?”
“קטן עלייך!! אני אלמד אותך ותראי איך תעופי למעלה”

מאותו הרגע החלטתי שזה מה שאני הולכת ולומדת. השתלמתי בסדנאות, למדתי והתמקצעתי,
חפרתי את נשמתי באתרי בישול וכמובן שהשף הפרטי שלי מלמד אותי הכל.
לבסוף אמר לי ”השארת לי אבק..!” – מצא לי פתרון למה לעשות כשאהיה גדולה!
ושוב כמו תמיד, צדק!

כך הקמתי את ג’אנדויה.
בניתי תפריט ופיתחתי מתכונים וכמובן, ללא הפסקה עם רגל על הגז ממשיכה לפתח את ג’אנדויה – בשבילכם, בשבילי ובשבילנו!
היום, אחרי שנה וחצי, הופתעתי מההצלחה המסחררת לה אני זוכה.
הקמתי אתר לחברה שלי, בו ניתן להזמין און ליין קייטרינג לאירועים כגון: הרמת כוסית, שבת חתן, מסיבות קוקטייל וכל אירוח שהוא אירוע.

אם אתם מחפשים כיבוד לאירוח הקרוב שלכם, מזמינה אתכם לאתר, ג’אנדויה,  שלנו לבחור מגשי אירוח לאירוע הקרוב שלכם.

כדי שתלמדו להכיר אותי, צלחנו את האירוח בערב ראש השנה ואת הצום של כיפור.
ועכשיו שניה וחצי לפני חג סוכות – אם אתם מארחים או מתארחים ומחפשים פתרונות אירוח לסוכה,
כמניין ארבעת המינים, הכנתי עבורכם 4 מתכונים המרכיבים ארוחה שלמה לסוכה -
מהמנה הראשונה ועד לקינוח. וכולם עם אינטרפרטציה מעניינת לסממני החג!!

מנה ראשונה – סלט חסה, גבינה כחולה, לבבות דקל ותמרים (לולב) 

סלט גבינה כחולה 1 - סוכות (מיני)

 מרכיבים:

ראש 1 חסה מסולסלת

1 חבילה עליי רוקט

חופן ענבים (רצוי אדומים לגיוון הצבע)

2 אגסים חתוכים לפרוסות

חופן תמרים מגולענים

1 קופסה לבבות דקל פרוסים או חתוכים

150 גר’ גבינה כחולה

לקישוט : פקאן (פקאן מסוכר)

לרוטב:

1/3 כוס מיץ לימון

1/3 כוס שמן זית

2.5 כפות סילאן

1 כפית חרדל (מומלץ דיז’ון עם גרגירים)

מלח ופלפל לפי הטעם

 ולחגיגה!!

שוטפים ומייבשים את החסה המסולסלת ועליי הרוקט, חוצים את הענבים.

פורסים לפרוסות דקות את האגסים, קוצצים את התמרים המגולענים.

מסננים את המים של לבבות הדקל ומוספים אותם לקערה.

בקופסה משקשקים את רכיבי הרוטב ומוזגים מעל הירקות, את הגבינה חותכים לצ’אנקים בינוניים,

מערבבים ומקשטים בפקאן או בפקאן מסוכר, מצלמים!!! ומגישים..

מנה שניה – לחמניות מתוקות אפויות עם חמוציות, צימוקים ואניס (הדס)

(מיני)לחמניות אניס 1 - סוכות

לבצק:

כוס שמן

כוס סוכר

2 ביצים בגודל L

2 שקיות סוכר וניל

1/2 2 כוסות מים פושרים

2 כפיות שמרים יבשים

קילו קמח

100 גר’ תערובת צימוקים

100 גר’ חמוציות

כפית 1 – זרעי אניס

לזיגוג:

ביצה

מעט סוכר חום

מעט זרעי אניס

 מתחילים…

בקערה גדולה מערבבים את השמן, הסוכר, ביצים, סוכר וניל והמים.

מערבבים קמח ושמרים יבשים ומוסיפים בהדרגה (תוך כדי ערבוב) לקערה עם הנוזלים.

מתקבל בצק רך מאוד ונוזלי (לא להיבהל…)

מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח – קסם!

נשמן את הידיים ונוציא מעט אייר, נוסיף את הצימוקים, החמוציות וזרעי האניס ונלוש בידיים.

בשלב זה נחלק ללחמניות, מזכירה שהבצק נוזלי מאוד אפשר לקמח ולחלק ללחמניות או לשמן בספריי שמן תבניות מאפינס ולאפות אותן כך.

מחממנים תנור ל 170 מעלות (אפייה רגילה לא טורבו).

טורפים ביצה ומורחים על הלחמניות, מפזרים מעט סוכר חום וזרעי אניס ואופים 25-30 דקות או עד להשחמת הלחמניות היפיפיות.

   להתאהב!!!

 מנה עיקרית – ריזוטו עם פטריות, גבינת פרמאז’ן ועלי דפנה (ערבה)

(מיני) ריזוטו 2 - סוכות

 המרכיבים:

5 כוסות מרק ירקות צח (פרווה)

2.5 כוסות ריזוטו

3 כפות שמן זית

סלסלת פטריות שמפניון פרוסות

100 גר’ חמאה

בצל – קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

גבינת פרמז’ן מגוררת כ- 4 כפות (מי שאוהב יותר שיתפנק..)

מלח פלפל

עלי דפנה לעיטור

 מה עושים עכשיו? …

מקפיצים את הפטריות במחבת עבה עם 3 כפות שמן זית עד שהמים מתאדים מהן, מוסיפים מלח ופלפל.

מטגנים את הבצל ו 50 גרם חמאה עד שקיפות הבצל, מוסיפים את הריזוטו ומערבבים.

מוסיפים את המרק בהדרגה ומערבבים.

הריזוטו צריך להיות רטוב בזמן הבישול והמרקם שלו בסופו צריך להיות קצת קראנצ’י (לא רך לחלוטין)

מוסיפים את הפטריות והשום, מערבבים.

מסירים מהאש ומוסיפים את 50 גר’ החמאה שנותרה עד להמסתה.

מגרדים פארמז’ן ומעטרים בעליי דפנה.

קינוח – שכבות עוגת לימון ומוס לימון (אתרוג)

(מיני)מוס לימון 2 - סוכות

לעוגה:

 כוס וחצי סוכר

200 גר’ חמאה רכה

3 ביצים בגודל L

2 גביעי יוגורט

גרידת לימון

3/4 כוס מיץ מלימון טרי

350 גר’ קמח תופח

1/2 כפית סודה לשתיה

 אופן ההכנה:

במיקסר נערבל את הסוכר והחמאה עד לאיחוד, מוסיפים בהדרגה ביצים (אחת בכל פעם עד חהטמעה בתערובת).

מוסיפים יוגורט ומערבלים, מוסיפים גרידת לימון ומיץ לימון עד להטמעה.

מוסיפים את הקמח והסודה לשתיה בהדרגה עד לאיחוד התערובת והטמעת הקמח.

נעביר לתבניות אינגלישקייק ונאפה 45 דקות ב 170 מעלות.

נעביר לצינון.

 למוס לימון:

4 ביצים (2 ביצים שלמות ו 2 חלמונים)

חצי כוס סוכר

כוס וחצי מיץ מלימון טרי

קליפת לימון מגורדת

500 מ”ל שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

כפית תמצית וניל

 אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים והחלמונים עם חצי כוס סוכר עד לתערובת חלקה, מוסיפים את מיץ הלימון והקליפה המגוררת וממשיכים לערבל.

מעבירים לסיר ומניחים אותו על להבה בינונית, מערבבים עד להסמכה, מסננים, מכסים בניילון נצמד מעל פני הקרם ומעבירים למקרר (כשעתיים).

1/3 מהקרם נעביר לשקית זילוף עם צנטר כוכב.

מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, לקצפת יציבה.

נעביר 1/3 מהקצפת לשקית זילוף עם צנטר כוכב.

מוסיפים כפית תמצית וניל ומאחדים את קרם הלימון בתנועות קיפול.

נעביר לשקית זילוף.

להרכבה:

בכוס קינוח נניח בתחתית פירורים מעוגת הלימון.

שכבה שניה נזלף את מוס הלימון.

נמשיך לסירוגין עוד שכבת פירורי עוגת לימון ועוד שכבת מוס.

 נעטר בכוכבים מקרם הלימון, ומהקצפת לסירוגין.

בתאבון וחג סוכות שמח!!!

ג’אנדויה.

סלט גבינה כחולה 2 - (מינימי) לחמניות אניס 2 - (מינימי) ריזוטו 1 - (מינימי) מוס לימון 1 - (מינימי)

 

מעוניינים ברעיונות נוספים לאירוח? ג’אנדויה מציעה מבחר רב של מגשי אירוח

מוזמנים להמשיך לעקוב ולאהוב בדף הבית של ג’אנדויה בפייסבוק

חוגגים בקרוב ומעוניינים בהצעת תפריט לאירוע שלכם? לחצו כאן – [email protected]

 

עוד מהבלוג של jandoya

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה