מבשלים איטליה במטבח

הוזמנתי לסדנת בישול במקום חדש ומסקרן, ויש גם מתכון!

אני מאוד אוהבת אוכל, וגם לבשל וללמוד דברים חדשים. בגלל שלא יוצא לי כל כך ביומיום, שמחתי מאוד כשהזמינו אותי לסדנה איטלקית בהמטבח.
מדובר במקום חדש יחסית, שנוצר מהרצון לחבר בין אנשים ואוכל, במתחם גן שמואל (ליד חדרה).
המקום מזמין ונעים, רחב ידיים ומאובזר היטב.

מה בישלנו?

הגענו למקום אחרי יום עבודה, אני אישית הייתי עייפה ורעבה, ושמחתי לראות את קבלת הפנים שכללה יין איכותי ומגוון וגם משהו לאכול כמובן.

אחרי שנחנו ואכלנו קצת התחלנו בעבודה.

השף אייל פינקלשטיין הוא מקצוען וידען, ויש לו עשרות שנות ניסיון בתחום. מלבד סדנאות הוא עוסק גם בייעוץ קולינארי, קייטרינג בוטיק, סדנאות בישול, הפקת אירועים קולינאריים ועוד כל מה שקשור באוכל.

הוא סיפר לנו על התפריט ועל ה"רומן" שלו עם איטליה בכלל ועם האוכל האיטלקי. רק מלשמוע מה אנחנו הולכים להכין נהייתי רעבה. ארנצ'יני גבינות וסלסה עגבניות (כדורי ריזוטו מטוגנים), פיצה אלטוליו, פסטה פטוצ'יני שהכנו בעבודת-יד, סלט פנצנלה, ואיך אפשר בלי קינוח? אז טירמיסו.

התחלנו בריזוטו, צפו בשף אייל פינקלשטיין מסביר על מקור המאכל

[youtube YJkGMfzHCx4]

וזה מה שיצא – המתכון בסוף הפוסט!

חלק מזה גם הפך אחרי תהליך קצר נוסף לכדורי ארנצ'יני. הנה הם כאן מיטגנים להם בשמן

ואם אמרנו איטליה, איך אפשר בלי פיצה?

אני ושותפי לסדנה, עילאי, ילד מוכשר בטירוף ורק בן 14, הכנו את האנטי פסטי שעל הפיצה (בשלבי הכנה…)

ואיך אפשר בלי קינוח כבר אמרנו. קבלו את הטירמיסו שהכנו. אני הייתי אחראית על הבישקוטים

וטיפה לפני סיום, קבלו את המתכון לריזוטו מילאנז

מצרכים לריזוטו לארבעה אנשים

2 כוסות אורז ריזוטו

3 שיני שום קצוצות

4 כפות שמן זית

בצל ירוק סגול קצוץ דק

כפית שערות זעפרן

שליש כוס יין לבן

מעט ריחן קצוץ

ציר ירקות

מלח, פלפל, חופן פרמז'ן

לקישוט עגבניות קונקסה ללא גרעינים וקליפה

בסיר מחממים שמן. מטגנים באש נמוכה את הבצל, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מוסיפים שום ויין לבן ומחכים שהאלכוהול יתנדף (בערבוב, כדי למנוע חמיצות). מתחילים למזוג ציר ירקות ומערבבים טוב את האורז. מניחים זעפרן ומוזגים בכל פעם מעט מהציר עד שהנוזל נעלם. הריזוטו "שותה" את הציר, וזה ייקח כ -18 דקות. מתבלים במלח, פלפל וריחן קצוץ. בהגשה עגבניות קצוצות מעל ופרמז'ן.

מה עוד צריך לדעת?

במטבח מועברות סדנאות בישול ואפיה שונות, כולן מותאמות גם למטבח ביתי: סדנת סושי, סדנת אוכל ערבי, סדנת פטיסייר צרפתי ועוד. רוב הסדנאות הן סדנאות, ובמהלך הסדנא תכינו בעצמכם את רוב המנות בתפריט. אפשר לעשות פה גם ימי כייף וגיבוש לקבוצות ואפשר להשכיר את המקום לארוחות פרטיות ולישיבות חברה באווירה אחרת. לפרטים נוספים ויצירת קשר, כנסו לאתר המטבח.

תהנו!!