הבלוג של לליב

לליב

ברוכים הבאים לבלוג שלי. על הדברים הטובים בחיים ועוד קצת. אימייל [email protected] פייסבוק https://www.facebook.com/laliv.gal אינסטגרם https://www.instagram.com/laliv.gal/ יוטיוב https://www.youtube.com/user/ismeralda100

עדכונים:

פוסטים: 324

החל מיולי 2011

הוזמנתי לסדנת בישול במקום חדש ומסקרן, ויש גם מתכון!

04/09/2019

אני מאוד אוהבת אוכל, וגם לבשל וללמוד דברים חדשים. בגלל שלא יוצא לי כל כך ביומיום, שמחתי מאוד כשהזמינו אותי לסדנה איטלקית בהמטבח.

מדובר במקום חדש יחסית, שנוצר מהרצון לחבר בין אנשים ואוכל, במתחם גן שמואל (ליד חדרה).

המקום מזמין ונעים, רחב ידיים ומאובזר היטב.

מה בישלנו?

הגענו למקום אחרי יום עבודה, אני אישית הייתי עייפה ורעבה, ושמחתי לראות את קבלת הפנים שכללה יין איכותי ומגוון וגם משהו לאכול כמובן.

אחרי שנחנו ואכלנו קצת התחלנו בעבודה.

השף אייל פינקלשטיין הוא מקצוען וידען, ויש לו עשרות שנות ניסיון בתחום. מלבד סדנאות הוא עוסק גם בייעוץ קולינארי, קייטרינג בוטיק, סדנאות בישול, הפקת אירועים קולינאריים ועוד כל מה שקשור באוכל.

הוא סיפר לנו על התפריט ועל ה”רומן” שלו עם איטליה בכלל ועם האוכל האיטלקי. רק מלשמוע מה אנחנו הולכים להכין נהייתי רעבה. ארנצ’יני גבינות וסלסה עגבניות (כדורי ריזוטו מטוגנים), פיצה אלטוליו, פסטה פטוצ’יני שהכנו בעבודת-יד, סלט פנצנלה, ואיך אפשר בלי קינוח? אז טירמיסו.

התחלנו בריזוטו, צפו בשף אייל פינקלשטיין מסביר על מקור המאכל

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

וזה מה שיצא – המתכון בסוף הפוסט!

חלק מזה גם הפך אחרי תהליך קצר נוסף לכדורי ארנצ’יני. הנה הם כאן מיטגנים להם בשמן

ואם אמרנו איטליה, איך אפשר בלי פיצה?

אני ושותפי לסדנה, עילאי, ילד מוכשר בטירוף ורק בן 14, הכנו את האנטי פסטי שעל הפיצה (בשלבי הכנה…)

ואיך אפשר בלי קינוח כבר אמרנו. קבלו את הטירמיסו שהכנו. אני הייתי אחראית על הבישקוטים

וטיפה לפני סיום, קבלו את המתכון לריזוטו מילאנז

מצרכים לריזוטו לארבעה אנשים

2 כוסות אורז ריזוטו

3 שיני שום קצוצות

4 כפות שמן זית

בצל ירוק סגול קצוץ דק

כפית שערות זעפרן

שליש כוס יין לבן

מעט ריחן קצוץ

ציר ירקות

מלח, פלפל, חופן פרמז’ן

לקישוט עגבניות קונקסה ללא גרעינים וקליפה

בסיר מחממים שמן. מטגנים באש נמוכה את הבצל, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מוסיפים שום ויין לבן ומחכים שהאלכוהול יתנדף (בערבוב, כדי למנוע חמיצות). מתחילים למזוג ציר ירקות ומערבבים טוב את האורז. מניחים זעפרן ומוזגים בכל פעם מעט מהציר עד שהנוזל נעלם. הריזוטו “שותה” את הציר, וזה ייקח כ -18 דקות. מתבלים במלח, פלפל וריחן קצוץ. בהגשה עגבניות קצוצות מעל ופרמז’ן.

מה עוד צריך לדעת?

במטבח מועברות סדנאות בישול ואפיה שונות, כולן מותאמות גם למטבח ביתי: סדנת סושי, סדנת אוכל ערבי, סדנת פטיסייר צרפתי ועוד. רוב הסדנאות הן סדנאות, ובמהלך הסדנא תכינו בעצמכם את רוב המנות בתפריט. אפשר לעשות פה גם ימי כייף וגיבוש לקבוצות ואפשר להשכיר את המקום לארוחות פרטיות ולישיבות חברה באווירה אחרת. לפרטים נוספים ויצירת קשר, כנסו לאתר המטבח.

תהנו!!

עוד מהבלוג של לליב

תצוגה מקדימה

אהבה - טייק 2

את אסף הכרתי במסגרת העבודה. כשהוא סיפר לי את הסיפור שלו ידעתי שאת זה אני חייבת לכתוב. לחתונות אני בדרך כלל לא הולכת, אבל זו הייתה משהו מיוחד. תשמעו סיפור. אהבה ממבט ראשון ורד ואני הכרנו צעירים, בבית קפה בו היא עבדה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

להפוך לעצמאית ולאהוב את העבודה

אלה זיו היא עצמאית ומקסימה. יש לה מכון יופי ומספרה באווירה ביתית, שזה כולל הכל: איפור ותסרוקות, טיפוח ויופי, פדיקור מניקור, הסרת שיער וכל מה שקשור בזה. ...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פרויקט הדייטים הגדול: חלק א' - חוקי הזהב

לפני כמה ימים צדה את עיניי מודעה באחת מקבוצות הפייסבוק בהן אני חברה. הנושא: כתבה בנושא דייטים. דרושים: אנשי מקצוע היכולים לתרום ממשנתם בעניין, ודייטרים המעוניינים לתרום מניסיונם בעניין. דייטרית אה!! אני דייטרית....

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה