ארוחת טעימות צפונית

תומר בר מאיר הוא שף שמארח בביתו לארוחת טעימות וסדנאות. כנסו כדי לקרוא הכל ולהזמין גם את עצמכם!

הוזמנתי לארוחת טעימות בצפון הקרוב (רמת-ישי). אני קוראת לזה צפון קרוב כי זה באמת לא מאוד רחוק מהמרכז, אבל זה כן צפון, של שדות ירוקים, אווירה ואוכל צפוני טעים.
כששמעתי מי השף ומה החזון שלו, הבנתי שלזה אני לא יכולה לסרב.

אז מי זה תומר?

הגענו בערב נעים למרפסת מקסימה ובה צמחים שגדלים כדי להיות חלק מהארוחה הזו ועוד הרבה אחרות. לשולחן שכבר היה ערוך הוגשו יינות ישראלים (מי שמכיר אותי יודע שאני חובבת של יין ישראלי) ומיד לאחר מכן גם קוקטייל על בסיס  ג'ין ופירות כתומים.
Tomer_Bar_Meir (2)
ואז תומר סיפר לנו קצת על עצמו.
הוא עובד כבר כמעט שני עשורים בתחום המסעדנות והקולינריה, מתוכן 7 שנים בסין. ההתמחות שלו היא בבישול סיני ובמיוחד במטבח הסצ'ואני, הוא למד באוניברסיטה לבישול סצ'ואני!  בבישול שלו הוא מקפיד לסקרן את בלוטות הטעם שלנו כמה שיותר, חושף אותנו לחומרי גלם פחות מוכרים, חלק בלתי נפרד מהמזווה הסיני האמיתי ו/או הישראלי-מקומי, הכל בהתאם לסדנה/לארוחה שתחוו. בדצמבר השתתף בתחרות בישול סיני בסין, שם הגיע למקום השלישי (מתוך כ 160 מתחרים, כמעט כולם סינים!).

מה אכלנו?

או בקיצור….מה לא אכלנו? תאמינו לי, השולחן היה מלא וגדוש והמנות המקסימות במראה והסופר-מיוחדות ומוקפדות בטעם, לא הפסיקו לזרום.
התחלנו בלחם הבית עם חמאת כמהין. כל הזמן הזכרנו אחד לשני לא להתמלא מזה!! זה היה קשה.
המשכנו סלט אנדיב עם גבינה כחולה ואגוזים מקורמלים. מושלם.
Salad
למנה שלישית קיבלנו צלחות מרהיבות של סלט ירוק, היה בו: אורוגולה, בזיל, נענע, לואיזה, אפרסמון, שקדים, על מצע של לבנה.
ואם שאלתם את עצמכם בנוגע לבשר, אז כן! היה גם בשר.
בגזרת הבשר:
Meat
כתף בקר, קורנדביפ כבושה באלכוהול (היא חיכתה שם בסבלנות כמעט חצי שנה!),  בשר ששומר בוויסקי איכותי (גם הוא חיכה בתוך הוויסקי…כמה חודשים) וזה לא סוף הדרך, הוא שומר לאחר מכן בכבישה ביתית במלח. הבשר הוגש על איולי ועלה ירוק עם זיתי קלמטה.
ומנה נוספת מושלמת של שוק טלה על פריקי (חיטה ירוקה מעושנת על קרם ארטישוק ירושלמי).
גם דגים היו: המנה האסייאתית בתפריט הייתה מוסר ים טרי בפירות כבושים, פיקנטי אבל לא חריף מידי.
ולסיום, קינוחים! מה אכלנו לקינוח?
desserts (2)
סורבה גויאבות עם תבלינים ותוספות מפתיעות שונות
רוזטה מרציפן כפרי עם מי ורדים וקליפות הדרים
פנקוטה קרמבל שוקולד הולנדי עם קפה נחלה והל. מושלם.
desserts (1)

מה עוד צריך לדעת?

תומר מבשל בהתאמה אישית, לכל אירוע שתרצו: החל מארוחה אינטימית לזוג, המשך במסיבת רווקות, חתונות וכו' וגם אירועי חברה. בביתו, בבית הלקוח או בכל מיקום אחר שתבחרו.
אפשר להגיע גם ללמוד אצלו. תומר מעביר סדנאות בישול וקונדיטוריה, מייעץ ומלווה קולינרית עסקים הזקוקים להכוונה.
בינואר הקרוב תומר ישתתף בפסטיבל "טעם העמק" ואפשר יהיה להגיע אליו לארוחת טעימות מושקעת במיוחד, בשני סגנונות לבחירה:
סיני – קו טעמים אותנתי עם אינטרפטציה מודרנית
אחר – שילוב מטבחים וסגנונות ממקומות שונים בעולם בטאצ' אישי של השף
אפשר ליצור קשר בדף הפייסבוק
או בטלפון:  0525013835
מחירים:
230-180 ש"ח לסדנה
320-280 ש"ח לארוחה.
יאללה לכו לאכול אצל תומר. מובטחת חוויה מרתקת. תהנו!
Tomer_Bar_Meir (1)