הבלוג של לליב

לליב

ברוכים הבאים לבלוג שלי. על הדברים הטובים בחיים ועוד קצת. אימייל [email protected] פייסבוק https://www.facebook.com/laliv.gal אינסטגרם https://www.instagram.com/laliv.gal/ יוטיוב https://www.youtube.com/user/ismeralda100

עדכונים:

פוסטים: 306

עוקבים: 93

החל מיולי 2011

יצאתי לנאות קדומים לבשל כמו בתנך. ויש גם מתכון של פעם!

03/08/2017

כשהוזמנתי לסיור היכרות וסדנת בישול בטבע, לקח לי קצת זמן להחליט. אני אוהבת טבע ומטיילת יחסית הרבה, אבל נורא חם עכשיו, וחוץ מזה מה לי ולבישול תנכי? בכל זאת, החלטתי לנסות.

אז באחר הצהריים אחד קיצי של סוף חודש יולי, עזבתי הכל ונסעתי לנאות קדומים. כל כך נהניתי, שחזרתי להמליץ ושכחתי שבכלל התלבטתי לגבי זה.

P1120656

לבשל כמו בתנך

ד”ר טובה דיקשטיין היא מומחית בתחום הבישול התנכי.  הדוקטורט שלה הוא בתחום מחקר האוכל בתקופת התנך והיא מתמחה בשולחן האוכל הארץ ישראלי בתקופת המקרא, בית שני, המשנה והתלמוד.

מה זה בעצם אומר? טובה חוקרת את התחום כבר שנים , מפתחת מתכונים ומלמדת דרכים חדשות להכיר את  מה שהיה פה פעם בצלחת. החל מספטמבר ייפתח קורס מסע שורשים החושף את מסתורי האוכל הארץ ישראלי הקדום, בפארק נאות קדומים.

כאן טובה מסבירה לנו בפתח המפגש, בסוכת הגפן-תאנה-רימון:

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

הקורס הוא לא רק לימודי אלא גם מאוד מעשי. זאת אומרת, אתם אלו שמכינים לעצמכם את האוכל. או בקיצור: תאכלו את מה שתבשלו! גם את היין…

P1120674

בקורס תוכל ללמוד מתכונים היישר מן התנך, תכירו טכניקות בישול קדומות, תלמדו איך להתאים צמחים שונים למאכלים שונים וגם לטיפול בבעיות שונות, ועוד.

 מה בישלנו?

טיילנו קצת בשטח, למדנו על צמחים, ואז יצאנו למשימה: התחלקנו לקבוצות וקיבלנו חוברת מתכונים מתוכה יכולנו לבחור מה להכין. התלבטנו בין: כדורי תמרים, קונדיטון (יין מתוק מתובל),  מאכלי דגן קדומים כמו רקיקים, חביתים וניקודים, גיבון גבינה משרף תאנה, ממרח פול ועוד.

תראו איך מכינים גבינה בשטח (שרף התאנים מסייע לגיבוש הנוזלים)

P1120662-COLLAGE

הקבוצה שלי בחרה להכין חביתים. איך עושים את זה? הנה השלב הראשון

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

תמצית המתכון:

מערבבים קמח דורום עם כמות כפולה של מים ומבשלים על אש בינונית. אחרי כשבע דקות מורידים מהאש, משטחים על כלי הגשה ומחכים שיתקרר מעט ויתמצק. לאחר מכן חותכים לריבועים, ומטגנים בשמן זית. כשיוצא מהמחבת יוצקים דבש, וזהו. אוכלים. טעים בטירוף.

P1120672-COLLAGE

מה עוד צריך לדעת?

המפגשים כוללים סיור מודרך בשטחי הפארק, בכל פעם לאזור אחר בהתאם לעונות השנה.

כל מפגש מסתיים בהכנת ארוחה משותפת בשטח הכוללת חומרים שלוקטו במהלך המפגש, על פי הטכניקות שנלמדו באותו יום. בסיום כל מפגש תקבלו חוברת מתכונים מפורטת.

 הקורס מתקיים בימי שישי, אחת לחודש, במשך 10 מפגשים בשעות 9:00-12:30.  ניתן להירשם לקורס מלא או למפגשים בודדים על פי בחירה. השתתפות מגיל 18 ומעלה.

עלות הקורס המלא : 1200 שקלים למשתתף (כולל ציוד וחומרי גלם)

אין חובה להשתתף בקורס כולו וניתן גם להצטרף למפגש בודד (עלות מפגש בודד: 140 ₪ למשתתף)

למידע נוסף והרשמה: 08-9770758 או במייל: [email protected]

עוד מהבלוג של לליב

תצוגה מקדימה

אהבה - טייק 2

את אסף הכרתי במסגרת העבודה. כשהוא סיפר לי את הסיפור שלו ידעתי שאת זה אני חייבת לכתוב. לחתונות אני בדרך כלל לא הולכת, אבל זו הייתה משהו מיוחד. תשמעו סיפור. אהבה ממבט ראשון ורד ואני הכרנו צעירים, בבית קפה בו היא עבדה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

להפוך לעצמאית ולאהוב את העבודה

אלה זיו היא עצמאית ומקסימה. יש לה מכון יופי ומספרה באווירה ביתית, שזה כולל הכל: איפור ותסרוקות, טיפוח ויופי, פדיקור מניקור, הסרת שיער וכל מה שקשור בזה. ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פרויקט הדייטים הגדול: חלק א' - חוקי הזהב

לפני כמה ימים צדה את עיניי מודעה באחת מקבוצות הפייסבוק בהן אני חברה. הנושא: כתבה בנושא דייטים. דרושים: אנשי מקצוע היכולים לתרום ממשנתם בעניין, ודייטרים המעוניינים לתרום מניסיונם בעניין. דייטרית אה!! אני דייטרית....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה