הבלוג של לליב

לליב

ברוכים הבאים לבלוג שלי. על הדברים הטובים בחיים ועוד קצת. אימייל [email protected] פייסבוק https://www.facebook.com/laliv.gal אינסטגרם https://www.instagram.com/laliv.gal/ יוטיוב https://www.youtube.com/user/ismeralda100

עדכונים:

פוסטים: 311

החל מיולי 2011

הוזמנתי למסעדת מנציני בהרצליה במסגרת חגיגות “שף תאכל”. במהלך השבוע יציעו עשרות מסעדות מכל רחבי הארץ ארוחה שכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר 84 שקלים. זהירות פוסט עם הרבה תמונות, לא לקרוא על בטן ריקה!

19/01/2014

אז ככה זה נראה מבחוץ.

מוכנים? מתחילים!

הגענו למנציני בערב חורפי נעים. שאלתי למה דווקא מנציני ומסתבר שאין ממש תשובה ברורה אחת. בכל אופן בלי גרש מעל האות צ’.

התחלנו עם קיר רויאל של קאווה קלילה עם קרם דה קסיס.

שתי כוסות….למרות שאחות שלי לא ממש שותה כל דבר שיש בו אפילו 0.5% אלכוהול, אפילו היא לגמה מעט. כן, זה היה לה טעים.

במסגרת המבצע תוכלו להנות ממגוון של מנות ראשונות, עיקריות ואחרונות. שימו לב – המנות אינן מוקטנות. מה שכתוב זה מה שתקבלו.

המחיר אחיד לכל המנות המשתתפות, ואם תרצו להרגיש שאתם מקבלים יותר תוכלו גם לשדרג את המנה שלכם בתוספת מחיר סימלי.

הבחירה לא הייתה פשוטה. במסגרת המנות הראשונות החלטנו ללכת קודם כל על סופלה כמהין.

אומנם הוא נראה כמו קינוח אבל הוא רק נראה. מדובר סופלה עדין של פטריות כמהין וגבינות, אפוי בתנור, ומוגש בתוספת של וסלט ירוק. מנה מיוחדת וטעימה.

בחרנו גם בברוסקטה שרימפס.

מדובר במנה מיוחדת ומפתיעה של שרימפס על מצע ברוסקטה פריכה מוקפץ בצ’ילי, חמאה שום ופטרוזיליה. תמיד יש לי איזו שאלה. ובכן, הפעם שאלתי למה דווקא ברוסקטה.

מה – רק שרימפס כבר לא מספיק? ואז הבנתי. ישראלים הרי אוהבים לנגב. לכל מטבח יש את המנה שלו שבצידה תמיד מגיע המשהו-לנגב איתו:

חריימה עם חלה של שבת, חומוס גרגירים עם פיתה כמובן, ויש שאפילו אוכלים מרק עוף עם לחם בצד! אחרי שטעמתי הבנתי. הברוסקטה פה מוסיפה טוויסט קריספי וטעים.

המלצר המליץ ללכת גם על מנת הפלאפלים.

לא מדובר במנה המוכרת של פיתה עם טחינה, סלט וכדורי פלאפל גדולים ופריכים אלא במנה של 6 יחידות פלאפל חצילים ופלאפל פלפלים וגבינת עיזים, מוגש עם רוטב יוגורט-שום וצ’ילי מתוק. ולמרות שהיינו קצת סקפטיות בהתחלה, מה אני אגיד לכם? אהבנו מאוד את המנה של הפלאפלים הקטנים האלו, מה שכמעט סגר לנו את המנות הראשונות. חוץ מסלט כמובן כי איך אפשר בלי?

גיסתי אומרת שאין ארוחה בלי סלט. אז סלט בריאות של מנציני הוא עשיר בחסות, עגבניות שרי, סלק, גזר, מיקס של גרעינים ואגוזים ברוטב שמן זית ולימון. גם טעים וגם בריא.

למנות העיקריות ההחלטה לא היתה פשוטה. בסוף נשארנו שלושה. בעצם חמישה. אחותי ואני ועוד שלוש מנות.

פילה סלמון ברוטב טריאקי

אני אוהבת ים וגם יבשה, ובעיקר פירות ים. אבל דווקא סלמון אני פחות אוהבת. לא ברור לי בדיוק למה אבל הדג שכולם משתגעים עליו דווקא לא ממש עושה לי את זה.

האחות שהזמינה את הסלמון מאוד התלהבה. היא קיבלה שני נתחים גדולים של פילה סלמון בתוספת מגוון של ירקות מוקפצים בתיבול עדין, והתאהבה בכל ביס.

אני החלטתי להמשיך בכיוון הים ובחרתי לעיקרית שרימפס טנדורי.

למרות שנהניתי מהם למנה ראשונה שמחתי שבחרתי במנה העיקרית הזו. מדובר במנה מאוד מיוחדת ,על טהרת השרימפס. הטעמים השונים אכן הזכירו לי את הטנדורי של דרום הודו. לא חריף מידי, אבל מתובל היטב. בקיצור: מנה מעולה. מאוד ממליצה לכם.

קיבלנו גם את המנה האהובה על הבעלים, חזה עוף.

מדובר בחזה עוף ברוטב שמנת, פרמז’ן, בזיליקום וטבסקו עם ניוקי קריספי נהדרים כאלו. לא חשבתי אף פעם על הרעיון הזה. אני אוהבת ניוקי וכקריספי הם כ”כ הרבה יותר טעימים בעיניי! פתאום הניוקי נהיה חצוף כזה ופשוט היה בן זוג נהדר לחזה. העוף.

והכל לווה בלחם עם מטבל נהדר של עגבניות מיובשות.

ולסיום – מנות אחרונות.

גם כאן הבחירה לא קלה בכלל. התלבטנו בין עוגת שוקולד, בנופי, ועוד אופציות מתוקות אחרות.

אני בחרתי במנת סורבה.

קיבלתי קינוח מרענן ומתוק במידה:

על צלחת לבנה נחו שלושה כדורי סורבה טבעיים בטעמי קוקוס, מנגו ופירות יער. ממש מרגישים את הפרי. אז בשבילי סורבה ובשבילה פנקוטה!

הפנקוטה שוקלד לבן ופירות יער היתה לא רק יפה אלא גם מאוד מאוד טעימה.

שילוב הטעמים בין השוקולד הלבן ופירות היער היה סיום מוצלח לארוחה מקסימה.

קינחנו בכוס של סיידר חם ומקלות קינמון

בקיצור:

אם אתם מחפשים מסעדה מצוינת, שמקפידה על כל טעם וטעם, עם מגוון מנות, מנציני זה המקום עבורכם!

פסטיבל שף תאכל 2014 יתקיים בימים ראשון, ה-12.1 עד חמישי, ה-23.1 במסעדות שונות ברחבי הארץ. במסגרת שף תאכל 2014 יציעו עשרות מסעדות מכל רחבי הארץ ארוחה שכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר 84 שקלים. בנוסף גם יבחר קהל הסועדים שיבקרו במסעדות המשתתפות בפסטיבל ברחבי הארץ את המנה הישראלית האולטימטיבית. הכשרויות הן באחריות המסעדות בלבד.

עוד מהבלוג של לליב

תצוגה מקדימה

אהבה - טייק 2

את אסף הכרתי במסגרת העבודה. כשהוא סיפר לי את הסיפור שלו ידעתי שאת זה אני חייבת לכתוב. לחתונות אני בדרך כלל לא הולכת, אבל זו הייתה משהו מיוחד. תשמעו סיפור. אהבה ממבט ראשון ורד ואני הכרנו צעירים, בבית קפה בו היא עבדה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

להפוך לעצמאית ולאהוב את העבודה

אלה זיו היא עצמאית ומקסימה. יש לה מכון יופי ומספרה באווירה ביתית, שזה כולל הכל: איפור ותסרוקות, טיפוח ויופי, פדיקור מניקור, הסרת שיער וכל מה שקשור בזה. ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פרויקט הדייטים הגדול: חלק א' - חוקי הזהב

לפני כמה ימים צדה את עיניי מודעה באחת מקבוצות הפייסבוק בהן אני חברה. הנושא: כתבה בנושא דייטים. דרושים: אנשי מקצוע היכולים לתרום ממשנתם בעניין, ודייטרים המעוניינים לתרום מניסיונם בעניין. דייטרית אה!! אני דייטרית....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה