הבלוג של לליב

לליב

ברוכים הבאים לבלוג שלי. על הדברים הטובים בחיים ועוד קצת. אימייל [email protected] פייסבוק https://www.facebook.com/laliv.gal אינסטגרם https://www.instagram.com/laliv.gal/ יוטיוב https://www.youtube.com/user/ismeralda100

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מיולי 2011

אהבתי את התמונות שמאיר מצלם ונתתי לו משימה בלתי אפשרית: לבחור את השלוש שהוא הכי אוהב.

18/03/2013

את מאיר מהבלוג  bisstyle פגשתי באירוע בלוגרים. אני לא לוקחת חלק בהרבה אירועים כאלו, אבל יצא טוב שהלכתי, כי הכרתי שם כמה מהבלוגרים המובילים בתחום. התמונות שלו שבו את ליבי: רציתי לטרוף כל דבר שראיתי, למרות שאני לא אוהבת צלעות ומתנזרת מניוקי. סיפרתי לו על פרוייקט הצלמים שלי ונתתי לו את המשימה. קיבלתי ממנו אימייל עם יותר מ 30 תמונות והזמנה לבחור מתוכן. היי – לא ככה זה הולך! הקשיתי. אתה בוחר. רק שלוש. ונסה אם אפשר שלא כל השלוש יהיו אוכל. בסופו של דבר הוא בחר. תמונה אחת אורבאנית, אחת שנעשתה לבלוג שלו, והשלישית עבודה.

למה דווקא אוכל?

אני ממשפחה שכל חייה עמלה בתחום, הרבה דורות אחורה. לסבים הייתה מסעדה בירושלים בתקופה המצור. מגיל ארבע אני מבשל כך שיש לי חיבור לתחום הזה לא רק דרך הצילום. שנים רבות עסקתי בצילום כתחביב: הסתובבתי בעולם, טעמתי וצילמתי. מתוך אהבה לאוכל פיתחתי את השילוב בין שני התחומים.

התמונה הזו מראה מה אני עושה לעיסוקי. מאחורי המנה עומדות 100 תמונות, אלא שזוהי התמונה הראשונה שצולמה ובדיעבד הייתה הטובה ביותר

מה הכי קשה לך?

אני מקפיד על כשרות, וכשאני צריך לצלם מנות לא-כשרות – אני לא יכול לטעום מהן. אני מכיר את המרקם אבל לא את הטעם. לעיתים יש לי תחושת החמצה קלה אבל זה עובר.

התמונה צולמה בלונדון ביציאה מהטיוב. לרוב הרכבת נוסעת מתחת לאדמה אבל ישנו קרע קסום בו הרבת עולה מתחת לאדמה ואור טבעי שוטף את הקרונות. אנשים מביטים במבטים חולמניים לאחר ששהו דקות ארוכות כתולעים במחילות

השלם את המשפט: אם לא הייתי צלם אז הייתי….?

שף (כמובן).

מה אתה הכי אוהב?

אני אוהב את השילוב בין שתי האהבות הגדולות שלי: אוכל וצילום. יש פה המון יצירתיות: גם שלי כצלם וגם של השף שיצר את המנה.

במקרה של האוכל התמונה היא כרטיס הביקור. הרי בלתי-אפשרי להעביר ריח וטעם באינטרנט, לכן זו ההזדמנות היחידה להעביר מסר.

פרנץ’ טוסט עם תאנים וגבינה כחולה. את התמונה צילמתי לבלוג, כשחיפשתי איך להכין ארוחת ערב קלה להכנה ולא משמינה. את הפרנץ’ טוסט עושים בדיוק כמו שהצרפתים מכינים אלא שהפעם ההכנה היתה בתנור

מסר לסיום?

צלם בעיניי הוא קודם כל אומן שמשלב תכונות אמנותיות בכל תמונה. מאחורי כל תמונה יש שעות של חשיבה. לצערי, לא תמיד קיימת הערכה לעבודת הצילום. יש עכשיו איזושהי קלות-בלתי-נסבלת של לקחת תמונה שהושקע בה המון רגש, ופשוט לעשות העתק הדבק. בעייני מאוד חשוב להקפיד על נושא של זכויות יוצרים, ולזכור שתמונה מוגדרת כיצירת אומנות.

עוד מהבלוג של לליב

תצוגה מקדימה

אהבה - טייק 2

את אסף הכרתי במסגרת העבודה. כשהוא סיפר לי את הסיפור שלו ידעתי שאת זה אני חייבת לכתוב. לחתונות אני בדרך כלל לא הולכת, אבל זו הייתה משהו מיוחד. תשמעו סיפור. אהבה ממבט ראשון ורד ואני הכרנו צעירים, בבית קפה בו היא עבדה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

להפוך לעצמאית ולאהוב את העבודה

אלה זיו היא עצמאית ומקסימה. יש לה מכון יופי ומספרה באווירה ביתית, שזה כולל הכל: איפור ותסרוקות, טיפוח ויופי, פדיקור מניקור, הסרת שיער וכל מה שקשור בזה. ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פרויקט הדייטים הגדול: חלק א' - חוקי הזהב

לפני כמה ימים צדה את עיניי מודעה באחת מקבוצות הפייסבוק בהן אני חברה. הנושא: כתבה בנושא דייטים. דרושים: אנשי מקצוע היכולים לתרום ממשנתם בעניין, ודייטרים המעוניינים לתרום מניסיונם בעניין. דייטרית אה!! אני דייטרית....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה