אלזי המתוקה

סוכריות תרנגול כמו של פעם, מרשמלו של פרחים ופירות, טופי וקרמל, מרציפן ועוד המון ממתקים טעימים – את כל אלו עושה אלזי בעבודת יד. הלכתי לטעום ולצלם.

בחורה עם מחשב נייד

לאלזי היה חלום: לעשות ממתקים שישמחו אנשים.
היא אומרת שכל חייה אהבה את העבודה,
אבל מאז החלה לעשות ממתקים זו הפעם הראשונה שהיא ממש מאוהבת בה.
אלזי רפפורט ויינשטיין היא קונפיסרי.
מה זה אומר? שהיא עושה ממתקים בעבודת-יד:
מרשמלו בטעמים של לימון, תפוז, תות, בננה, פטל שחור/אדום, וניל, דבש, מנטה, אניס, אפילו סיגליות.
מרמלדות  Pate de Fruit על בסיס משמש, תפוז דם, דומדמניות, תות, אגס וניל, תפוח קנמון ועוד טעמים מרגשים.
נוגט עדין עמוס בפיסטוקים, שקדים ואגוזי לוז, בטעמים של סיגליות, מי ורדים, פיסטוק,  קפה, שוקולד, ונוגט פירות הדר מסוכרים עם קליפות תפוזים שאלזי רוקחת בעצמה.
רחת לוקום ללא תוספות בכלל עם אבקת סוכר בצד,
וכמובן בטעמים נוספים של ורדים בתוספת פיסטוקים או אגוזי לוז, נענע תפוז ושקדים, ויש גם לימון עם וודקה.
טופי וקרמל במגוון טעמים,
סוכריות על מקל,
סוכריות ג'לי חמוצות,
דרז'ה (שקדים מצופים, בוטנים מסוכרים מלוחים ועוד), קליפות הדרים מסוכרות, קוקוס של פעם, מרציפן 70% שקדים,ועוד ועוד….

בתמונה משמאל עם כיוון השעון: מרשמלו בטעמים, סוכריות על מקל, נשיקות ומרמלדות

התענגתי על נוגט פיסטוק אסיאני – עשוי מפיסטוק שמגיע היישר מפרס, כזה שאין להשיג בכלל בישראל, עם טעם מתוק שמדבר גלויות עם הטעם החצוף של הפיסטוק (30 שקלים). טעמתי מרמלדת תפוז דם – בצבע מיוחד של כתום אדמדמם של שקיעה מרהיבה ובטעם של תפוז שהרגע נקטף מהעץ, ומרמלדה נוספת של אגס-וניל, שהיה לה טעם של אגס עם ניחוח ונילי עדין ומרקם של גן עדן (25 שקלים לאריזת מרמלדות). קינחתי במרשמלו נענע ירוק ונהדר (15 שקלים לאריזה) שממלא לך את הפה בענן של נענע ומומלץ במיוחד לחובבי הקינוחים על בסיס פפרמינט שהזכירו לי בדיוק את תקופת הכריסטמס המושלגת.
אלזי עושה הכל בעצמה מחומרים טבעיים בלבד, ללא צבעים מלאכותיים וללא חומרים משמרים. היא לוקחת פירות, שקדים ומיני אגוזים, דבש, פולי קקאו וקפה, חליטות צמחים, פרחים, ליקרים ועוד ועושה מהם ממתקים מיוחדים וטעימים שגם נראים נהדר. פגשתי אותה בערב מכירה. אלזי מנצחת על שולחן ענק מלא בממתקין מרהיבים, יש לה המון סבלנות, היא מסבירה ללקוחות על כל מוצר ונותנת לטעום.

ביקשתי ממנה שתספר לי איך בכלל הגיעה לתחום המתוק הזה.
אני בוגרת לימודי קונדיטוריה ובישול, ושוקולטיירית במקצועי. עבדתי בחברה שמייבאת מוצרי מזון שם הקמתי מחלקה ייעודית של חומרי גלם, לשוק הקונדיטוריה המקצועי. פתאום הבנתי – לא צריך מפעל גדול והמון מכונות כדי לייצר ממתקים! ואז החלטתי פשוט ללכת על זה.


מה החזון שלך?
לגדול כמובן, שיותר אנשים יכירו אותי ויטעמו קצת ממה שאני עושה, אבל שאמשיך להיות זו שנוגעת בדברים. כל יום.
מה הכי כיף?
שאנשים נהנים, לראות את החיוך הנוסטלגי. אנשים אומרים שזה מזכיר להם את הבית, את הממתקים שסבתא הייתה מכינה לבד. אפילו יש כאלו שאומרים שזה כמו בפאריז, רק קצת יותר טעים!
את הממתקים של אלזי ניתן לרכוש במכירות מיוחדות, ובהזמנה ישירות ממנה,  אם תזמינו ב200 ₪ לפחות תקבלו גם משלוח חינם באזור המרכז.
מידע נוסף ניתן למצוא בדף הפייסבוק של אלזי או באתר. ניתן גם ליצור קשר באימייל/ טלפון
ilzyrapaport@gmail.com
052-5799855