הבלוג של לליב

לליב

ברוכים הבאים לבלוג שלי. על הדברים הטובים בחיים ועוד קצת. אימייל [email protected] פייסבוק https://www.facebook.com/laliv.gal אינסטגרם https://www.instagram.com/laliv.gal/ יוטיוב https://www.youtube.com/user/ismeralda100

עדכונים:

פוסטים: 316

החל מיולי 2011

איך עושים מרק מדהים מקישואים בקלי-קלות ועל הדרך מרפאים לב שבור, ולמה כל אחד צריך שיהיה לו לאן או אל מי לברוח. יש גם מתכון!

14/11/2011

אז ביום האחד הזה, כשהרגשתי שהשמיים נופלים עליי מכל כיוון אפשרי ולא ממש ידעתי מה אני אמורה לעשות עכשיו, דבר אחד היה ברור. כאילו שאיכשהו, עם כל חוסר הידיעה ומסך הערפילים מעל הרגשות שלי, דבר היה ברור. ידעתי שיש לי לאן ללכת. ולקחתי את עצמי. הלכתי לבטי.

בטי היא הכי מיוחדת בעולם, בוודאות, ובמקור היא בכלל במקור חברה של אמא שלי ולא שלי, אבל אז מה? איכשהו אני החלטתי שגם לי מותר קצת.

וביום ההוא כשבחוץ ירד שלג חזק ולבן נורא, ובעיניים שלי לא נשארו יותר דמעות יבשות, אצל בטי היה לי מקום ולשם ברחתי לי. המילים שלה והיכולת שלה להקשיב ולהבין עשו את הכל קצת יותר קל.

אז אחרי שיבשו כל הדמעות היבשות יצא שהתחלנו לדבר על…. מרק! בואי, נראה לי שאולי כדאי שתראי את המרק קישואים שלי, בטי אמרה. הכי קל והכי טעים, ובטח ישכיח ממך חלק מהצרות, גם אם לא את כולן.

ואז היא לקחה 4-5 קישואים בינוניים. שטפה אותם היטב, וחתכה לפרוסות בעובי של 1 סנטימטר או קצת פחות, ושמה בסיר בינוני. את כל זה היא כיסתה במים, לא יותר מידי, לא ממש עד קצה הסיר, ושמה על האש. אחרי בערך רבע שעה של בישול על אש גבוהה, היא הוסיפה מעט אבקת מרק ומלח. בטי בישלה עוד קצת את כל העסק הקישואי הזה על אש בינונית, עד שבדקה וראתה שהקישואים רכים. בבלנדר-מוט היא מעכה אותם, עד שלא נשארו חתיכות. זהו – יש מרק. הכי טעים והכי מרגש.

בטי הבטיחה שיש למרק הזה יכולת מוכחת בריפוי של הלב השבור. לא יכולתי לסרב ובדקתי את העניין. באופן לא מדעי מסתבר שהיא צדקה. ואולי? אולי זה בכלל לא המרק, אלא מי שמכין אותו.

למדתי מבטי המון דברים. אחד מהם הוא איך מכינים את המרק הזה, ומאז ועד היום הטעם שלו מזכיר לי שגם כשהכל נראה שחור ושום דבר לא כמו שהיה וכל המסביב נראה לא ידוע בצורה הגרועה ביותר , עדיין יש אנשים שתמיד יהיו שם בשבילך. ויכינו לך מרק קישואים.

במאמר מוסגר אני רק אציין שקישואים זה אחד הירקות האהובים עליי, אם לא ה-.

גם אני שואלת את עצמי לעיתים מה בדיוק מצאתי בו, בקישוא. אבל שטועמים את המרק הפשוט והנפלא הזה מתאהבים מחדש בחיים.

ולמרות שאני לא מחובבי החורף, אאחל לכם שהמרק הזה יחמם לכם את החורף, ואולי אף יאחה לב שבור ועוד כמה חוליים במידת הצורך.

שלכם באהבת קישוא גדולה,

איזמרלדה

עוד מהבלוג של לליב

תצוגה מקדימה

אהבה - טייק 2

את אסף הכרתי במסגרת העבודה. כשהוא סיפר לי את הסיפור שלו ידעתי שאת זה אני חייבת לכתוב. לחתונות אני בדרך כלל לא הולכת, אבל זו הייתה משהו מיוחד. תשמעו סיפור. אהבה ממבט ראשון ורד ואני הכרנו צעירים, בבית קפה בו היא עבדה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

להפוך לעצמאית ולאהוב את העבודה

אלה זיו היא עצמאית ומקסימה. יש לה מכון יופי ומספרה באווירה ביתית, שזה כולל הכל: איפור ותסרוקות, טיפוח ויופי, פדיקור מניקור, הסרת שיער וכל מה שקשור בזה. ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פרויקט הדייטים הגדול: חלק א' - חוקי הזהב

לפני כמה ימים צדה את עיניי מודעה באחת מקבוצות הפייסבוק בהן אני חברה. הנושא: כתבה בנושא דייטים. דרושים: אנשי מקצוע היכולים לתרום ממשנתם בעניין, ודייטרים המעוניינים לתרום מניסיונם בעניין. דייטרית אה!! אני דייטרית....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה