פסטה פנה עשירה בחלבון עם חזה עוף ופטריות שמפיניון


IMG_9880_Facetune_03-08-2019-22-06-17

זה מתכון קל וטעים למנה פשוטה ויומיומית שבניתי במיוחד בשביל אנשים בעלי מודעות גבוהה לתזונה, שמעוניינים לצרוך חלבון במינון גבוה – ספורטאים, חובבי כושר, וגם כאלה שסתם אוהבים לאכול בריא אבל לא עוסקים בספורט (היום זה יום טוב להתחיל)

רכיבים:

250 גרם פסטה פנה PRO+ של וילי פוד (ניתן לקנות ב-AM:PM)
2 כפות שמן זית
170 גרם "שניצל" חזה עוף (2 חתיכות) – פרוס לרצועות
3 שיני שום קצוצות
60 גרם פטריות שמפיניון פרוסות (4 בינוניות) – אני משתמש בראשים בלבד – זה פשוט יותר יפה לי ככה
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון
50 גרם פרמז'ן מגורר
12 גרם עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם

הוראות:
1) להרתיח מים בסיר ולהכין את הפסטה לפי הוראות שעל האריזה. מסננים את הפסטה, שומרים 120 מ"ל של מי הפסטה בצד.
2) בינתיים, מחממים את שמן הזית בווק או במחבת גדולה, שמים על אש בינונית ומטגנים את רצועות העוף למשך כ3-4 דקות, כדקה וחצי כל צד.
3) מוסיפים שום ופטריות, מבשלים 4-5 דקות תוך בחישה מדי פעם – עד שהפטריות רכות והכל מזהיב מעט. מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון, מלח ופלפל, נותנים ערבוב ומורידים מהאש.
4) לתוך הווק מוסיפים את הפסטה, את מי הפסטה, פרמז'ן ובזיליקום. מערבבים, מקשטים עם כמה עלי בזיליקום ומגישים.

בתיאבון! לא לשכוח אימון בערב.

 

IMG_9859 073A0164a