הבלוג של איריס אברהם

מעצבת במטבח

איריס אברהם,מעצבת מטבחים ומבשלת אוכל טבעוני עם דגש על בריאותי...הוגה רעיונות ומיד מיישמת ואת מה שמצליח בשמחה משתפת. אני קוראת בלתי נלאית של מאמרים על תזונה ובריאות,חיה קרוב לטבע ולאדמה ושמחה בחלקי. כשאימי האהובה,שבישלה... +עוד

איריס אברהם,מעצבת מטבחים ומבשלת אוכל טבעוני עם דגש על בריאותי...הוגה רעיונות ומיד מיישמת ואת מה שמצליח בשמחה משתפת. אני קוראת בלתי נלאית של מאמרים על תזונה ובריאות,חיה קרוב לטבע ולאדמה ושמחה בחלקי. כשאימי האהובה,שבישלה נפלא,נפטרה במפתיע החלטתי שאני אשאיר לילדי את המתכונים שלי וכך התחלתי לכתוב אותם, אחר כך הוספתי גם תמונות ושלחתי להם ולאחרים במייל, מהון להון פתחתי בלוג לכל דיכפין שייתי ויבשל.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מדצמבר 2016

 

גרסת התותים האהובה עלי, מתכון המשלב תותים טריים אדומים ומפתים עם קצפת, טבעונית ולבנה ורוטב תות אדום. קשה קשה לעמוד בפני היופי הזה.

 open picktur 1

בסתיו ,לפני שנתיים, קניתי שתיל תות שדה,הכנתי לו עציץ נחמד ומרווח וחיכיתי חיכיתי, שהשתיל יוציא את פירותיו, עם בוא החורף הם הגיעו, יפים ואדומים.

ואז,חיכיתי וחיכיתי  שהשתיל יקמל עם בוא הקיץ, אבל הוא הפתיע ונשאר בחיים וכך  גיליתי שאפשר לגדל תות שדה וליהנות מפרותיו כל השנה התות,הוא בעצם עשב רב-שנתי, ממשפחת הורדיים.

כל שצריך הוא שתיל קטן בעציץ, קצת טיפוח,אהבה והשקיה ויש לכם שפע תותים ביתיים לאכילה.

IMG_8315

בסוף הקיץ השתיל הקטן התחיל להתרבות וכך גיליתי שהתות שולח ידיים, זרועות, שלוחות ומשריש את עצמו באדמה.

מיהרתי וקניתי עציצים קטנים שלתוכם השתרשו  להם שתילי תות חדשים, שחילקתי לחברים לכבוד ראש השנה.

ועכשיו להוראות ההכנה של המוס:

המצרכים בכללי: קרם קוקוס, תותי שדה, גרידת לימון, סירופ מייפל.

המתכון:

2 חבילות תות ,שזה בערך 1 ק”ג תות

6 כפות סירופ מייפל

1 כף גרידת לימון

1 פחית קרם קוקוס, 400 גרם. (ראה הסבר בתחתית המתכון)

ההכנה:

לשטוף ולהסיר את העלים הירוקים מהתותים, תוך כדי מיון לתותים היפים יותר והיפים פחות.

לפרוס את התותים היפים לפרוסות בעובי של כ- 0.5 ס”מ.

הכנת הרוטב:

את היפים פחות,כ-20 תותים, להניח במחבת בינונית.

להוסיף 2 כפות סירופ מייפל ,1 כף גרידת לימון. לבשל כ- 12 דקות על אש בינונית עד שהתותים יגירו נוזלים.

לצנן את התותים ולטחון במיני מעבד מזון.

IMG_8331

במיקסר:

 להקציף את קרם הקוקוס הקר כ- 7 דקות, תוך כדי הקצפה להוסיף 4 כפות סירופ מייפל.

ההרכבה:

להעביר 1/2 מהקצפת לכלי הגשה מזכוכית.

להניח חצי מהתותים הפרוסים על הקצפת ,מעל התותים את החצי הנותר של הקצפת, מעל את החצי

הנותר של התותים ומעל לכל את רוטב התותים.

בקיצור:

כלי יפה – קצפת – תותים פרוסים – קצפת – תותים פרוסים – רוטב תותים טחון.

טיפים:

אני ממליצה על קרם קוקוס בפחית לבנה שכתוב עליו בצבע אדום:AROY-D, coconut cream,הקרם הזה ללא חומר משמר, ברכיבים מצוין:  70% מיצוי קוקוס והשאר מים.

בסימון התזונתי בצד האחורי של הפחית כתוב סך השומנים 21 גר’.זו כמות השומנים המינימלית הרצויה (אפשר יותר),כדי שההקצפה תצליח.

כדי לייצר קצפת מקרם קוקוס צריך לקרר אותה לילה לפני השימוש ,

את הפחית אני מניחה במקרר “על הראש” וככה נותנת לשומן להיות למעלה בזמן הפתיחה. להכנת הקצפת מעבירים למיקסר את השומן שהתמצק ללא הנוזל.

 תמונת סיום 2

עוד מהבלוג של איריס אברהם

תצוגה מקדימה

כְּרֵשָׁה, לוּף או פְּרָסָה מה שתרצו, העיקר שזה במרק שלכם

  מה אני אמורה לעשות עם זה? בכל שבוע אני מזמינה משלוח של ירקות אורגניים. השבוע הגיע זר סלרי יפהפה, ענק!!! כזה שאמור להזין גדוד שלם. כל כך יפה עד ששמתי אותו  באגרטל. אבל גם כי לא היה מקום במקרר לצמח הענק הזה. ...

תצוגה מקדימה

מרק בסגנון מינסטרונה

המקרר ריק ואני חולמת על מרק. ערב, גשם יורד ורעמים זועפים. ניגוד גמור לבוקר השמשי, בו טיילנו  בים המלח, ואין כמו טבילה במי המלח הקרים בחורף, כשהשמש זורחת ומלטפת, א-מחייה. בעודי מבינה כי הישועה תגיע רק ממני נברתי במקרר,...

תצוגה מקדימה

אחת, שתיים, שלוש גרסאות לסלט אבוקדו

מי אתם אטינגר, פוארטה, האס, פינקרטון, ריד?  כולם זני אבוקדו הנפוצים בארץ. לכל אחד ארומה ומבנה קצת שונה ותקופת הבשלה שונה. בארץ, רובנו מתייחסים אליו כמו אל ירק ומשלבים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה