הבלוג של איריס אברהם

מעצבת במטבח

איריס אברהם,מעצבת מטבחים ומבשלת אוכל טבעוני עם דגש על בריאותי...הוגה רעיונות ומיד מיישמת ואת מה שמצליח בשמחה משתפת. אני קוראת בלתי נלאית של מאמרים על תזונה ובריאות,חיה קרוב לטבע ולאדמה ושמחה בחלקי. כשאימי האהובה,שבישלה... +עוד

איריס אברהם,מעצבת מטבחים ומבשלת אוכל טבעוני עם דגש על בריאותי...הוגה רעיונות ומיד מיישמת ואת מה שמצליח בשמחה משתפת. אני קוראת בלתי נלאית של מאמרים על תזונה ובריאות,חיה קרוב לטבע ולאדמה ושמחה בחלקי. כשאימי האהובה,שבישלה נפלא,נפטרה במפתיע החלטתי שאני אשאיר לילדי את המתכונים שלי וכך התחלתי לכתוב אותם, אחר כך הוספתי גם תמונות ושלחתי להם ולאחרים במייל, מהון להון פתחתי בלוג לכל דיכפין שייתי ויבשל.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מדצמבר 2016

בכל פעם שאני מתמלאת ברצון להפחתת הפחמימות אני פותחת בבית “מפעל” קרקרים המבוססים על בצל יבש, פשתן ופסיליום וכל שאר החומרים משתנים לפי החשק. ויש גם סרטון הדרכה

04/04/2017

שיח חוביזה ומתכון לקרקר ביתי

שיח חוביזה ומתכון לקרקר ביתי

החוביזה מזכירה בטעמה את  התרד  והיא מפוזרת בחינם לכל דורש בסוף החורף ובאביב, מתפרצת וצומחת בגינות, גם בעיר וגם בכפר,  בעברית החוביזה היא חלמית וכל מה שצריך כדי לנצל את המתנות הפזורות לידנו הוא מעט מרץ, למלא 1/3 שקית בעלים ולהכין את הקרקרים האלה.

בכל פעם שאני מתמלאת ברצון להפחתת הפחמימות אני פותחת בבית “מפעל” קרקרים המבוססים על בצל יבש, פשתן ופסיליום וכל שאר החומרים משתנים לפי החשק.

הפסיליום מהווה סוג של “דבק”, בו אני משתמשת גם בלביבות טבעוניות. הפסיליום מופק מקליפות זרעי צמח הלחך, את הפסיליום ניתן להשיג בכל חנויות הטבע.

אז כשאתם יוצאים לסיורי ליקוט או סתם ככה ליום אביבי בטבע ונתקלים בחוביזה, תאספו קצת עלים ולעבודה!

ויש גם סרטון הדרכה

embedded by Embedded Video

 

קרקר חוביזה

 החומרים:

1 כוס פשתן

1/3 כוס שומשום מלא

1/3 כוס גרעני חמנייה

4 כוסות מים להשריה

100 גרם עלי חוביזה

1 ענף אורגנו טרי (או 1 כפית אורגנו מיובש)

3 בצלים בינוניים

2 גזר

2 כפות פסיליום (להשיג בבית טבע)

1/4 כפית צ’ילי גרוס (לפי הטעם)

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית מלח (הימליה דק)

 ההכנה:

לשים במסננת ולהכניס לקערה עם מים: פשתן, שומשום מלא, גרעיני חמניה, מים.

להשרות בין שעה לשש שעות ולסנן את עודפי המים

לקלף את הבצל והגזר, לחתוך את הגזרים והבצלים ל-4 חלקים כדי להקל על פעולת מעבד המזון.

להכניס למעבד מזון:

בצל, גזר, עלי אורגנו, פסיליום, צ’ילי גרוס (אם לא אוהבים אוכל חריף אפשר לוותר ),

פפריקה חריפה ומלח. להפעיל את מעבד המזון עד שכל החומרים נטחנים ונוצרת תערובת אחידה.

להוסיף את עלי החוביזה ולהמשיך בטחינה. להוסיף את התערובת המסוננת של גרעיני החמנייה,

 פשתן ושומשום ולערבל מספר שניות.

לפרוש על תבנית אפיה גדולה ושטוחה נייר אפיה, לשים חצי מהתערובת ולשטח וכך בעוד תבנית.

לחמם תנור ל 120 מעלות ולאפות שעה. להנמיך את החום לטמפרטורה הנמוכה ביותר של התנור

 (בתנור שלי זה 60 מעלות). ולאפות  3 שעות, להפוך צד ולאפות עוד כ-10 שעות עד שהקרקר יבש

לחלוטין.

לחתוך באופן חופשי לחלקים.  לאפסן בכלי סגור. הקרקר נשמר קרנצ’י בסביבות שבוע

קרקר חוביזה עם אבוקדו

עוד מהבלוג של איריס אברהם

תצוגה מקדימה

איך כורדי מכין בצל ממולא?

זו לא התחלה של בדיחה עדתית, את הפטנט המושלם למילוי בצל למדתי מהאגף הכורדי במשפחתי.   [youtube O3oRTCZP8Yw nolink] בטכניקה פשוטה הופך בצל אחד לכשמונה בצלים ממולאים. הפטנט הזה  מזכיר לי את הסיפור על הרשל'ה והגביר העשיר. הרשל'ה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה