הבלוג של איריס אברהם

מעצבת במטבח

איריס אברהם,מעצבת מטבחים ומבשלת אוכל טבעוני עם דגש על בריאותי...הוגה רעיונות ומיד מיישמת ואת מה שמצליח בשמחה משתפת. אני קוראת בלתי נלאית של מאמרים על תזונה ובריאות,חיה קרוב לטבע ולאדמה ושמחה בחלקי. כשאימי האהובה,שבישלה... +עוד

איריס אברהם,מעצבת מטבחים ומבשלת אוכל טבעוני עם דגש על בריאותי...הוגה רעיונות ומיד מיישמת ואת מה שמצליח בשמחה משתפת. אני קוראת בלתי נלאית של מאמרים על תזונה ובריאות,חיה קרוב לטבע ולאדמה ושמחה בחלקי. כשאימי האהובה,שבישלה נפלא,נפטרה במפתיע החלטתי שאני אשאיר לילדי את המתכונים שלי וכך התחלתי לכתוב אותם, אחר כך הוספתי גם תמונות ושלחתי להם ולאחרים במייל, מהון להון פתחתי בלוג לכל דיכפין שייתי ויבשל.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מדצמבר 2016

אין כמו לקלף ארטישוק ולאכול את עליו אחד אחד, ממש כמו פיצוח גרעינים

21/03/2017

 

 

[youtube x-a-Jf4z_Gs nolink]

אחד המאכלים האהובים עלי הוא ארטישוק, מבושל במים עם לימון ומוגש הכי פשוט בלי מטבלים. קולפים עלה עלה ואוכלים את “הבשר” שבתחתיתו וכך בסבלנות מגיעים אל לב הארטישוק, מסירים את השערות שבמרכז ואוכלים את כולו .

iris_artishok_1

כשהגענו לרומא גיליתי שארטישוק הוא מאכל מאוד נפוץ בכל מסעדה, ושיש ארטישוק רומאי ויש ארטישוק יהודי. הארטישוק הרומאי הוא ארטישוק מבושל ואילו הארטישוק היהודי, שהוא זן קטן ומעודן של ארטישוק, מטוגן בשמן עמוק. למרות הימנעותי ממאכלים מטוגנים, איך שטעמתי את הארטישוק היהודי ברומא-התמכרתי! בכל מקום שעצרנו אכלתי ארטישוק יהודי.

כאן בארץ אני ממשיכה במסורת היהודית,הארץ ישראלית ומכינה ארטישוק מבושל במים ולימון.

למתכון:

 ארטישוק מבושל בסיר לחץ

 החומרים:

5-6  ארטישוק

3 כפות מלח ים אטלנטי

2 לימון

3 ליטר מים רותחים (לפי גודל הסיר)

ההכנה:

בסיר לחץ גדול:

מלח, מיץ משני הלימונים, קליפות שני הלימונים וקצת מים רותחים

לערבב את החומרים

להניח את הארטישוק בסיר, להוסיף מים רותחים

לסגור את המכסה ולהביא לרתיחה

לאחר הרתיחה לבשל 15 דקות.  להמתין ליציאת האדים ולהגיש

עוד מהבלוג של איריס אברהם

Thumbnail

איך כורדי מכין בצל ממולא?

זו לא התחלה של בדיחה עדתית, את הפטנט המושלם למילוי בצל למדתי מהאגף הכורדי במשפחתי.   [youtube O3oRTCZP8Yw nolink] בטכניקה פשוטה הופך בצל אחד לכשמונה בצלים ממולאים. הפטנט הזה  מזכיר לי את הסיפור על הרשל'ה והגביר העשיר. הרשל'ה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה