הבלוג של איריס אברהם

מעצבת במטבח

איריס אברהם,מעצבת מטבחים ומבשלת אוכל טבעוני עם דגש על בריאותי...הוגה רעיונות ומיד מיישמת ואת מה שמצליח בשמחה משתפת. אני קוראת בלתי נלאית של מאמרים על תזונה ובריאות,חיה קרוב לטבע ולאדמה ושמחה בחלקי. כשאימי האהובה,שבישלה... +עוד

איריס אברהם,מעצבת מטבחים ומבשלת אוכל טבעוני עם דגש על בריאותי...הוגה רעיונות ומיד מיישמת ואת מה שמצליח בשמחה משתפת. אני קוראת בלתי נלאית של מאמרים על תזונה ובריאות,חיה קרוב לטבע ולאדמה ושמחה בחלקי. כשאימי האהובה,שבישלה נפלא,נפטרה במפתיע החלטתי שאני אשאיר לילדי את המתכונים שלי וכך התחלתי לכתוב אותם, אחר כך הוספתי גם תמונות ושלחתי להם ולאחרים במייל, מהון להון פתחתי בלוג לכל דיכפין שייתי ויבשל.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מדצמבר 2016

שילוב מעניין ובריא של אבוקדו עם אצת ספירולינה המעניקה גם חיזוק צבעוני לסלט וגם טעם ייחודי

04/03/2017

סלט אבוקדו עם אצת ספירולינה

מי אתם אטינגר, פוארטה, האס, פינקרטון, ריד?

 כולם זני אבוקדו הנפוצים בארץ. לכל אחד ארומה ומבנה קצת שונה ותקופת הבשלה שונה.

בארץ, רובנו מתייחסים אליו כמו אל ירק ומשלבים בארוחות , אבל כדאי לדעת שהאבוקדו הוא פרי,

בריא ומומלץ .

מצורפות  גרסאות לסלט הבסיסי האהוב עלי ועל משפחתי וגם סרטון הכנה

embedded by Embedded Video

סלט אבוקדו בסיסי:

2 אבוקדו בשלים

1 בצל ירוק קצוץ

1/2 בצל אדום/רגיל קצוץ דקיקות

1 כפית מלח (לפי הטעם)

1/3 כפית פלפל לבן. אני משתמשת בטרי, כמה סיבובי מטחנה

מיץ מחצי לימון

למעוך במזלג ולאחד את המרכיבים

סלט אבוקדו מחוזק באבקת אצת ספירולינה:

האצה מומלצת מאוד לבריאות, היא עשירה בחלבון מלא, מינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון ונחשבת

 כמזון על עתיק יומין. בסלט הזה היא מחזקת גם הערכים התזונתיים וגם משפרת את צבעו

להוסיף למתכון הבסיסי:

1 כפית ספירולינה

סלט אבוקדו עם צנובר:

להוסיף לסלט הבסיסי:

50 גר’ צנובר

לשים מעט שמן במחבת, לקלות את הצנוברים ולהמליח מעט

או לשים את הצנוברים בסלט ללא קליה (יותר בריא)

לקצוץ את הצנוברים

להוסיף את הרוב לסלט ולבחוש ולהשאיר קצת לעיטור מעל

סלט אבוקדו עם צנובר וספירולינה

עוד מהבלוג של איריס אברהם

תצוגה מקדימה

איך כורדי מכין בצל ממולא?

זו לא התחלה של בדיחה עדתית, את הפטנט המושלם למילוי בצל למדתי מהאגף הכורדי במשפחתי.   [youtube O3oRTCZP8Yw nolink] בטכניקה פשוטה הופך בצל אחד לכשמונה בצלים ממולאים. הפטנט הזה  מזכיר לי את הסיפור על הרשל'ה והגביר העשיר. הרשל'ה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה