הבלוג של איריס אברהם

מעצבת במטבח

איריס אברהם,מעצבת מטבחים ומבשלת אוכל טבעוני עם דגש על בריאותי...הוגה רעיונות ומיד מיישמת ואת מה שמצליח בשמחה משתפת. אני קוראת בלתי נלאית של מאמרים על תזונה ובריאות,חיה קרוב לטבע ולאדמה ושמחה בחלקי. כשאימי האהובה,שבישלה... +עוד

איריס אברהם,מעצבת מטבחים ומבשלת אוכל טבעוני עם דגש על בריאותי...הוגה רעיונות ומיד מיישמת ואת מה שמצליח בשמחה משתפת. אני קוראת בלתי נלאית של מאמרים על תזונה ובריאות,חיה קרוב לטבע ולאדמה ושמחה בחלקי. כשאימי האהובה,שבישלה נפלא,נפטרה במפתיע החלטתי שאני אשאיר לילדי את המתכונים שלי וכך התחלתי לכתוב אותם, אחר כך הוספתי גם תמונות ושלחתי להם ולאחרים במייל, מהון להון פתחתי בלוג לכל דיכפין שייתי ויבשל.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מדצמבר 2016

מרמומה, מטבוחה, מרדומה, מקבובה שמות רבים לתבשיל העגבניות בגרסאותיו השונות.

19/02/2017

סלט עגבניות ופלפל פיקנטי

סלט עגבניות ופלפל פיקנטי

מרמומה, מטבוחה, מרדומה, מקבובה שמות רבים לתבשיל העגבניות בגרסאותיו השונות.

פעם נשאלתי אם אני מדברת אשכנזית. לפי הגיון פשוט אנגלי מדבר אנגלית, רומני מדבר רומנית,  ספרדי מדבר ספרדית,  אז אשכנזי מדבר אשכנזית.

ואני כיוצאת אשכנז לוקחת לי את חופש היצירה וחופש ההשראה, לא דבקה בשום מתכון מסורתי של סבתא או אמא ומאלתרת את הסלט האהוב .

 מטבוחה אמתית היא “slow food”, מתבשלת לאיטה על האש ומצטמצמת והטעם נהיה מרוכז. המתכון הזה דורש התעסקות ולוקח זמן, מבטיחה לפרסם בקרוב מתכון מקוצר וקל הכנה.

מהכמות הזו יוצא סיר מכובד ואפשר להפריש חלק להקפאה.

קליית פלפל

סלט עגבניות ופלפל פיקנטי

חומרים:

3 ק”ג פלפל אדום בשרני (12 יחידות)

2 ק”ג עגבניות בשלות

1 חציל

1 ראש שום קלוף

1/3-1/2 כוס שמן זית (לחציל)

1 כף מלח ים אטלנטי

1/2 כפית כמון

1 כפית פלפל  סודני (חריף ) יבש, טחון

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל לבן (כמה סיבובי מטחנה)

1 כפית סוכר

1/4 כוס שמן זית כתית

הוראות הכנה:

לחמם תנור ל 200 מעלות במצב טורבו,בתבנית גדולה ושטוחה מניחים נייר אפיה, מסדרים את הפלפלים בשורות על צידם.להכניס את התבנית במרכז התנור ולאפות 30 דקות,

להפוך את הפלפלים צד ולאפות 20 דקות. להעביר לסיר עם מכסה ולהשאיר כרבע שעה. לשטוף במים קרים ולקלף את הקליפה של הפלפלים.

לפרוס נייר אפיה חדש על התבנית, להניח את העגבניות ולאפות כחצי שעה עד שהקליפה של העגבניות ניתקת. להעביר לסיר ולכסות במכסה. לקלוף את העגבניות לאחר שהתקררו.

לחתוך חציל עם הקליפה לקוביות של כ-  1X1 ס”מ, לשים על נייר אפיה באותה התבנית, לצקת שמן זית ולאפות בתנור 15 דקות עד להשחמה קלה. להוציא את התבנית לבחוש את החצילים ולהחזיר לתנור הכבוי

לקצוץ את הפלפל והעגבניות ולהכניס לסיר, להוסיף את קוביות החציל הצלויות ואת השום כתוש או קצוץ,  כמון, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, פלפל סודני, מלח, סוכר

להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה שעתיים עד שלוש, עד שהנוזלים מצטמצמים

לטעום ולתקן תיבול

להוסיף שמן זית, ולבשל עוד כחצי שעה.

עוד מהבלוג של איריס אברהם

תצוגה מקדימה

איך כורדי מכין בצל ממולא?

זו לא התחלה של בדיחה עדתית, את הפטנט המושלם למילוי בצל למדתי מהאגף הכורדי במשפחתי.   [youtube O3oRTCZP8Yw nolink] בטכניקה פשוטה הופך בצל אחד לכשמונה בצלים ממולאים. הפטנט הזה  מזכיר לי את הסיפור על הרשל'ה והגביר העשיר. הרשל'ה...

תצוגה מקדימה

אחת, שתיים, שלוש גרסאות לסלט אבוקדו

מי אתם אטינגר, פוארטה, האס, פינקרטון, ריד?  כולם זני אבוקדו הנפוצים בארץ. לכל אחד ארומה ומבנה קצת שונה ותקופת הבשלה שונה. בארץ, רובנו מתייחסים אליו כמו אל ירק ומשלבים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה